שתף קטע נבחר

הקידוח הצליח: מים באיכות טובה התגלו בגלילות

בשנים האחרונות, נסגרו עשרות בארות מים באזור המרכז בשל זיהומים. כעת, בשל איכותם הטובה של המים שהתגלו באזור, תוקם באר חירום שתשרת את תושבי תל אביב

ישראל אמנם מתייבשת, אבל לעיתים נמצאים בה מים. מאגר מים באיכות טובה, שישמש כמאגר חירום עבור תושבי צפון תל אביב, התגלה לאחרונה בקידוח ניסיון שבוצע על ידי תאגיד המים של תל אביב, "מי אביבים", באקוויפר החוף באזור פי גלילות. בשבועות האחרונים, לאחר שניתן אישור מרשות המים, החלו בתאגיד בקידום ההליכים להקמת באר באזור.

 

גילוי המאגר מהווה בשורה משמעותית בעיקר על רקע סגירתן של עשרות בארות מים באזור המרכז בשנים האחרונות. בנוסף, איכותם של מי התהום, הנחשבים עדיין, למרות מפעל ההתפלה המתפתח, למקור מים משמעותי במשק, הולכת ויורדת באזורים רבים, בשל זיהומים שונים - בעיקר כאלה שמקורם בתעשייה או בתחנות דלק.

 

על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, גם כיום מצויים בתחנות דלק פנימיות אלפי מיכלי דלק תת-קרקעיים, המאיימים על מי התהום. תחנות הדלק הפנימיות ממוקמות בעיקר בקיבוצים, במושבים, במפעלי תעשייה או במחנות צה"ל. לצד זה, קיימת גם מערכת מורכבת של מתקני דלק, הכוללת קווי הולכה ארציים באורך של כ-1,600 ק"מ וכן כאלף תחנות דלק ציבוריות, מהן כ- 280 תחנות הממוקמות מעל אקוויפר החוף.

 

בתאגיד "מי אביבים" ציינו כי קידוח הניסיון הנוכחי בוצע לעומק של 160 מטרים ועלותו מוערכת בכחצי מיליון שקלים. על פי הערכת אנשי מקצוע, קידוח זה מסוגל לספק כ-250 מטר קוב לשעה, אך בתאגיד מבהירים כי הערכות מדויקות

באשר להיקפו יגובשו רק לאחר שאיבת המים הסדירה ממנו. עלות אחזקת באר מים נעה, על פי הערכות, בין 200 אלף שקל ל-300 אלף שקל לשנה.

 

על רקע מצב משק המים ומאגר מי התהום, מציינים בתאגיד כי פעולות קידוחי הניסיון מהוות חלק שוטף מפעילותו וכי ההחלטה לקדוח באזור פי גלילות התקבלה על רקע ההערכות כי באזור פוטנציאל משמעותי לאיתור מים, על רקע היותו אזור המנקז מי גשמים. לאחרונה, בוצע גם קידוח ניסיון סמוך לתחנת הרכבת ארלוזורוב בעיר, אך בדיקות העלו כי המים אינם ראויים לשתייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור פי גלילות. קידוח לעומק 160 מטר
מפעל ההתפלה של מקורות
צילום: ראובן סוקר, מקורות
מומלצים