שתף קטע נבחר

ארגונים נוצריים מציגים: המלצות למיסיונר המנומס

הוותיקן ומספר כנסיות בינלאומיות מובילות חברו יחד כדי לחבר קוד התנהגות שיסייע למיסיונרים לפלס את דרכם בעולם רב-דתי ומסוכן. "לבנות יחסי כבוד, לנטוש שיטות של מרמה וכפייה"

בדרכי נועם. קואליציה של כנסיות בינלאומיות מובילות, בהם הוותיקן, הוציאו בשבוע שעבר "חוברת חוקים" שאמורה להנחות את מאמיניהם להפיץ את אמונתם מבלי לעורר עליהם את זעמם של בני דתות אחרות. מועצת הכנסיות הבינלאומית (WCC), הברית האוונגליסטית העולמית (WEA) ואיש דת בכיר בכנסייה הקתולית הציגו בז'נבה את חוברת הכללים שעל ניסוחה עמלו מאז 2005.

 

"המיסיון הוא חלק מהוויתה של הכנסייה", נכתב בהקדמה למסמך, "ההכרזה על מילתו של האל ומתן עדות לעולם חיוניים לכל נוצרי. בה בעת, חובה לעשות זאת על פי עקרונות כתבי הקודש, עם כבוד מלא ואהבה לכל בני האדם".

 

החוברת שכותרתה "עדות נוצרית בעולם מרובה דתות: המלצות להתנהגות", מאשרת את זכותם של המאמינים להפיץ את תורתם ולפעול להמרת דתם של אחרים, אך קוראת להם "לבנות יחסים של כבוד ואמון עם כל הדתות" ולהתאים את שיטותיהם לתנאים המקומיים.

 

הכללים דוחקים באלו החפצים "לחלוק את הבשורות הטובות אודות ממלכת האל" לנטוש "שיטות בלתי ראויות כגון רמאות ואמצעי כפייה" שלטענת המחברים "מנוגדות לכתבי הקודש ועלולות לגרום סבל לאחרים".

 

"לגבור על יהירות וזלזול"

בשנים האחרונות היתה עלייה במספר ההתקפות על כנסיות במדינות לא נוצריות, שתושביהן ראו בבתי התפילה מוקדים לפעילות מיסיונרית. כך אירע במצרים, בפקיסטן, בהודו ובאינדונזיה.

 

הקוד החדש שמאחד תחתיו מגוון כנסיות מזרמים שונים מצהיר כי המרת הדת היא "עבודתה של רוח הקודש".

עם זאת, על פי הקוד, נוצרים נדרשים "לנהוג ביושר, בנדיבות, בחמלה ובצניעות ולהתגבר על כל תחושות של התנשאות, יהירות וזלזול" לגבי דתות אחרות.

 

החוברת מותחת ביקורת מרומזת כשהיא מצהירה כי "הזכות להצהיר בפומבי על אמונה דתית, ליישמה, לפרסמה ולהמירה" מעוגנת בכבוד האנושי. היא קוראת לממשלות "להבטיח שחופש הדת מכובד באופן מוחלט וראוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"המיסיון מהותי, אך חובה לפעל בכבוד ואהבה לכל בני האדם ועל פי כתבי הקודש"
צילום: Shutterstock
שריפת כנסייה במצרים במהלך עימותים בין-דתיים
צילום: AFP
נוצרי קופטי מפגין במצרים
צילום: רויטרס
מומלצים