שתף קטע נבחר

רזי ברקאי: "השפעת התקשורת קרובה לאפס"

שדר גלי צה"ל התראיין למגזין "מוצ"ש" ושפך את משנתו על מצב התקשורת. עוד התייחס בראיון לבחירתו כשדר המעצבן בישראל וגם עקץ את אברי גלעד: "הוא מעולם לא היה עיתונאי". גלעד: "אם המאזין לא מרוצה, חייבים לבדוק את המוצר"

בצל סערת הדחת מפקד גלי צה"ל, יצחק טוניק, התראיין רזי ברקאי, מבכירי שדרי התחנה הצבאית למגזין "מוצ"ש". ברקאי, שחתם על המכתב שקרא להשארתו של טוניק בתפקידו ונחל אכזבה, פותח את הפה ומדבר על הרדיו, האווירה בגלי האתר הישראליים, ועוד.


עם ח"כ יחימוביץ'. לתקשורת אין נטייה לשמאל או ימין (צילום: ענת מוסברג)

 

"יש תהליך של השחתה שעובר על החברה הישראלית, שהוא לא בלתי קשור לעובדה שאנחנו שולטים בעם אחר", אומר ברקאי שמגדיר את עצמו "כשמאלן בענייני התנחלויות וימני בנושאי ביטחון, סוג של מפא"יניק כזה. אם ישכנעו אותי שעפרה חיונית להמשך קיומה של ישראל, בשום אופן לא אזוז מעפרה. אבל זה בעיניי הקריטריון היחידי".

 

על אף הדברים האלה, טוען ברקאי כי לתקשורת אין נטייה שמאלה או ימינה: "יש כאן טעויות אופטיות משני הצדדים הקיצוניים. מכיוון שמימינו של הימין יש רק קיר, כל מה שנמצא משמאל אליו נחשב בעיניו כשמאל. גם בשמאל העמוק או בשמאל הקיצוני יש טעות אופטית, וגם שם, משמאל, יש רק קיר וכל מה שנמצא ימינה ממנו נחשב בעיניו כימין, שניהם טועים. לפי אותו ימין, דן מרידור הוא שמאל, אהוד ברק הוא שמאל, אהרון ברק הוא שמאל ורזי ברקאי הוא שמאל. מדובר בתפיסת מרחב מעוותת. גם אם אנשים נמצאים שמאלה מדניאלה וייס, זה עדיין לא אומר שהם שמאל". באשר לעצמו הוסיף ואמר בראיון: "אף אחד לא ילמד אותי מה זה להיות ישראלי".

 

"אוהבים לשנוא את גלי צה"ל"

ברקאי, שזכה לא מכבר בתואר השדרן המעצבן ביותר בסקר שנערכך על ידי אגודת "זכות הציבור לדעת", אינו מתרגש מהקמפיין נגדו: "זה בא מאותו מקום של ימין קיצוני ותפיסת מציאות מעוותת. זה מתחבר לאיזו סטיגמה של דברים במדינה שאוהבים לשנוא: אוהבים לשנוא את גלי צה"ל, אוהבים לשנוא את בית המשפט העליון, אוהבים לשנוא את האקדמיה".


אולפן גל"צ. דינה כדין בית המשפט העליון והאקדמיה (צילום: עמית קוטלר)

 

באשר למפת התקשורת בישראל כיום, אמר ברקאי: "התקשורת משפיעה כיום הרבה פחות מאשר לפני 20 או 30 שנה. התקשורת משפיעה כיום בעיקר בדברים נקודתיים, קהילתיים, ולא בדברים הגדולים - מדיניות, ביטחון, שלום, התנחלויות.

 בעניין הזה ההשפעה של התקשורת קרובה לאפס. בדברים גדולים אתה יכול להכניס אפילו את נושא גלעד שליט. התקשורת משפיעה בנקודות הקטנות אם זה לעזור למישהו מול הביורוקרטיה או לסייע בהורדת מחירי הקוטג'".

 

כשנשאל על דבריו של הקולגה שלו מהתחנה הצבאית, אברי גלעד, לפיהם יש להקשיב למחאה ציבורית גם אם היא באה מהימין ענה: "אברי גלעד, שאני מאוד מעריך אותו, לא יודע מה זה לעשות אקטואליה. הוא מעולם לא היה עיתונאי. הוא איש מוכשר ואינטליגנטי, אבל הוא אף פעם לא היה עיתונאי שעשה חדשות. אם אברי חושב שגל"צ לא צריכה מדי פעם להביא את דעותיו של האויב, אז צר לי, תפיסת העולם המקצועית שלי אחרת משלו".

 

אברי גלעד: "כל ביקורת היא או הזדמנות לשיפור"

אברי גלעד מסר בתגובה: "ראשית, קטונתי מללמד את רזי עיתונות. אני באמת לא ברמתו המקצועית, למרות שאני מנחה תוכנית אקטואליה יומית בשעות הבוקר בערוץ 2 ומקבל החלטות עריכה וראיון על בסיס יומי. עם זאת, אני חושב שאם הלקוח שלי לא מרוצה, דהיינו המאזין, אני חייב לבדוק את המוצר שלי, בלי לעשות שקר בנפשי. כלומר ראיונות עם האויב הם בוודאי הכרח לעתים, ומי שחושב שראיון עם אויב הוא הזדהות איתו, חייב להתבגר דחוף, אבל בוודאי משהו מעורר שם התנגדות כה עזה.

 

"אולי הטון, אולי התדירות, אולי האכסניה בהם הראיון מתבצע. כל ביקורת היא או הזדמנות לשיפור או הזמנה להתבצרות. אני מקווה שגלי צה"ל תצא מהגל הזה יותר מדויקת למאזיניה מבלי להתחנף לסממנים הקיצוניים באף צד של המפה הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
רזי ברקאי. "טעות אופטית משני צדי המפה"
צילום: יאיר שגיא
אברי גלעד. "מקווה שגלי צה"ל תצא מהגל הזה יותר מדויקת למאזיניה"
צילום: קרן נתנזון
לאתר ההטבות
מומלצים