שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

פעילי המאהל השתלטו על בניין ריק ברוטשילד

פעילי "השמאל הלאומי" השתלטו על בניין ריק בפינת הרחובות רוטשילד והחשמונאים בתל-אביב, ריססו כתובות גרפיטי ותלו דגלי ישראל: "הגיע הזמן להשתלט על בניינים ולחסום כבישים. עד עכשיו היינו עדינים. זה נגמר". בבירה הפריעו לרכבת הקלה

האם אנשי מחאת האוהלים מתכוונים להסלים את מאבקם? הערב (יום ג') השתלטו על בניין ריק בפינת הרחובות רוטשילד והחשמונאים בתל-אביב כמה פעילי "השמאל הלאומי". הם תלו דגלי ישראל וריססו כתובות. "הגיע הזמן להשתלט על בניינים ולחסום כבישים. עד עכשיו היינו עדינים. זה נגמר", אמרו. הם הזהירו: "מהיום נתחיל להשתלט על בניינים בתל-אביב".

 

מתחת לבניין הפגינו כמה עשרות פעילים. על הבניין הנטוש רוססו כתובות גרפיטי: "אנחנו לא מאמינים לכם", "לא נשתוק". לפי שעה, ירדו המפגינים מהבניין ומוקד תשומת הלב חזר למרכז השדרה, שם ממשיכים לשהות הפעילים במאהל.

 

מחאת האוהלים - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

הערב הגיע למקום ח"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה במטרה להביע הזדהות. הוא הודה לפעילים במקום "בשם עם ישראל על מאבקם הצודק", אך שלל אפשרות שהחרדים ייצאו לרחובות ויפגינו. "אני מייעץ לציבור החרדי שלא לצאת לרחובות מכיוון שזה יגרום לאיבוד הלגיטימציה של המאבק. עדיף שינוהל כאן מתל אביב ואנו נמשיך במחאה אקטיבית בכנסת, אך לא ברחוב".


זו רק ההתחלה? השתלטו על בניין נטוש בתל אביב (צילום: בן קלמר)

 

למרות הניסיונות של מובילי מחאת הדיור להציג אותו כחברתי וכא-פוליטי, נראה שמלאכתם לא תהיה פשוטה. לאורך שדרות רוטשילד העמידו מספר פעילות שמאל ובראשן ענבל סיני מקרן שעליו הוצגו קטעי וידאו המתעדים עימותים בין צה"ל לפלסטינים בשטחים ובכפרים הערביים.  

 

הדבר עורר תסיסה בקרב עוברי האורח שצעקו לעברן: "אתן יהודיות בכלל? איך יש לכן אומץ לעמוד פה? אל תחיו פה! שכל השמאלנים יילכו לעזה".

 

סיני, לא נותרה חייבת וענתה לעוברי האורח: "אני בסך הכל מראה לכם איך צה"ל נכנס בערבים. יש קשר בין המחאה כאן למה שקורה שם". לאחר שתם העימות, הסבירה סיני כי בשני המקרים מדובר במאבק על אדמה ויש פלסטינים שגנבו להם את האדמה. "הזכות למגורים היא של כולם ולא רק לאלה הגרים כאן, ברוטשילד".

 

בירושלים חסמו את נתיב הרכבת הקלה

מוקדם יותר הקימו עשרות סטודנטים וצעירים ירושלמים מאהל מחאה סמוך לחומות העיר העתיקה ושכונת ממילא. עיריית ירושלים סירבה להעניק תחילה אישור, מחשש שהמחאה תפגע בתיירות, אולם הערב מסרה לאחר משא ומתן עם המארגנים כי תעניק להם אישור זמני עד יום חמישי.

 

כמה עשרות צעירים מהמאהל יצאו מוקדם יותר לתהלוכה שבמהלכה חסמו את נתיב נסיעתה של הרכבת הקלה, ועיכבו אותה למשך עשר דקות עד להגעת שוטרים למקום. 

 

לטענת מארגני המחאה הירושלמית, הם משתפים פעולה עם הצעירים של תל-אביב ומדגישים שהמחאה היא מחאה ארצית נגד הממשלה, ולא נגד עיריית ירושלים. יעל סיני, מאגודת הסטודנטים של האוניברסיטה העברית וממארגני מאהל המחאה בירושלים, אמרה ל-ynet: "אנחנו מאוד מרוצים מההצטרפות למאבק. יותר ויותר אנשים מגיעים לכאן,

ועשרות ואנחנו מתכוונים להישאר כאן בימים הקרובים עד שהממשלה תציג פתרונות אמיתיים לבעיות".

 

מחר צפויים להגיע למאהל, שמונה כ-24 אוהלים, חברי כנסת והמארגנים מתכננים לקיים שלל פעילויות וסדנאות לשוהים במקום.

 

במקביל, הקימו כ-150 סטודנטים עיר אוהלים בכיכר צה"ל בקריית שמונה באישור העירייה והמשטרה. בכיכר הוצבו שלטים שבהם נכתב בין השאר "סטודנטים בגליל - בשכר דירה שפוי" ו-"דירה להשכיר - לא בכל מחיר".

 

הסטודנטים, שרובם לומדים במכללה האקדמית תל חי, מתכוונים לשהות במקום במהלך הלילה והצטיידו לשם כך במלאי שתייה ומזון, גיטרה, תופים ונרגילות. 

 

בהכנת הידיעה השתתפו עומרי אפרים ורועי מנדל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיטה חדשה? ההשתלטות על הבניין
צילום: בן קלמר
כתובת גרפיטי שרוססה בבניין
צילום: בן קלמר
בא לתמוך. ח"כ ישראל אייכלר
צילום: בן קלמר
מומלצים