שתף קטע נבחר
צילום: index open

לא צריך לחם: כריך חציל וגבינת עיזים

סנדוויץ' לא חייב להיות מורכב משתי פרוסות לחם. אלומה בליליוס מכינה "כמו כריך" מפרוסות חציל קלוי שמחבקות גבינת עזים ושוכבות על מצע של מחית אורוגולה וקשיו

כשמגיע הקיץ אני מרגישה חובה לרענן את תפריט החורף של הקייטרינג שלי ולהפוך אותו לתפריט קיץ מרענן שלא יגרום לסועד, המסיים את הארוחה שהכנתי לו, לפתוח את כפתור מכנסיו כדי לנשום.

 

במקרה של המנה המצורפת, כל ביס שלוקחים ממנה מורכב משילוב מופלא של טעמים שהופכים אותה למושלמת - יש בה את החריפות העדינה של האורוגולה, המתקתקות של הקשיו, הנעימות והנימוחות של החציל שנפגש עם גבינת העזים החמימה והעגבנייה הקרירה שמשאירה את החמיצות הנחוצה בסוף. אם אתם רוצים לפנק את המשפחה או להרשים את הדייט הבא שלכם, זו המנה שתגרום לבלוטות הטעם יתחילו לעבוד כבר מהרגע הראשון.

 

זה לא סוד שרוב הישראלים אוהבים מאוד חצילים, מכל סוג ובכל צורה. אני אוהבת חצילים שלא שוחים בשמן, לכן אני תמיד בוחרת באפיית החציל במקום טיגונו.

 

החציל הוא ירק קיצי, אם כי לדעתי בקיץ הוא פחות מוצלח משום שהוא מלא גרעינים, מה שהופך את בשרו למריר ובעיקר לא טעים. לשמחתי יש פתרון מצוין שמאפשר לוותר על הטעם המר וכמות הגרעינים, רכישת חציל באלדי שהוא בשרני יותר וטעמו מתקתק יחסית לזנים אחרים. זהו זן שניתן להשיגו ללא בעיה, בעיקר מתחילת הקיץ בירקניות איכותיות ובשווקים (ראיתי בשוק הכרמל ובשוק מחנה יהודה).

 

בוחרים את החציל לפי משקלו היחסי - אם החציל נראה בינוני אך מרגיש ביד מאוד כבד, סימן שיש בו מלא גרעינים והוא לא כל-כך אכיל. גבעול ירוק מעיד על סמיכות קטיפתו.


סנדוויץ' עם כל מה שאוהבים - חצילים וגבינת עזים (צילום: אסף רונן)

 

כריך חציל במחית אורוגולה וקשיו

המרכיבים (ל-4 מנות):

לכריך החציל:

1-2 חציל ארוך וקל (ללא גרעינים)

3-4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 גליל גבינת עזים

1 עגבנייה פרוסה

למחית אורוגולה:

300 גרם עלי אורוגולה/רוקט שטופים

100 גרם קשיו קלוי

1/4 כוס מיץ לימון

2 שן שום

3/4 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:
  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ, מפזרים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. שופכים לצלחת עמוקה את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים קלות ומברישים בשמן את פרוסות החצילים משני הצדדים. רצוי לא להשתמש בספריי שמן.
  3. אופים את פרוסות החצילים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך רבע שעה או עד שהחציל מזהיב ומתרכך אך נשאר יציב.
  4. כשהחציל מתקרר פורסים את גבינת העזים ומניחים 2-3 פרוסות גבינה על גבי פרוסת חציל אחת. מכסים בפרוסת חציל נוספת, כך עושים עם כל פרוסות החצילים.
  5. מחזירים את הכריכים לתנור החם לכ-3 דקות על מנת שהגבינה תתחמם מעט.
  6. מחית אורוגולה: מניחים את מרכיבי המחית, למעט שמן הזית, בבלנדר ומערבבים, מוסיפים את שמן הזית בהזלפה איטית תוך כדי ערבוב עד שנוצרת מחית יציבה. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  7. הרכבת המנה: על גבי צלחת מניחים כף שטוחה של מחית האורוגולה ועליה את כריך החציל, מפזרים מעט עגבניות שרי שנחתכו לרבעים ומעט קשיו/צנובר קלוי. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כריך חצילים וגבינת עזים
צילום: אסף רונן
מומלצים