שתף קטע נבחר

צילום: דודו אזולאי

גם לתושבי רוטשילד נמאס: "תנו לגור בשקט"

פנייה אנונימית לעיריית ת"א איימה במרד ארנונה: "הם מביאים ג'וקים ועכברים". תושבים ובעלי משרדים מצטרפים למחאה נגד המחאה: "הצעירים נותנים דוגמה רעה"

כמעט שבועיים מלאו למחאת האוהלים בשדרות רוטשילד, הפעילים מבטיחים להמשיך במאבק - ולחלק מהתושבים ברחוב הכי מסוקר במדינה נמאס. ללשכת ראש העיר תל-אביב הגיעה היום (ד') פנייה אנונימית בדרישה לפינוי מאהל המחאה תוך איום ב"מרד ארנונה".

 

  • מחאת האוהלים - סיקור מיוחד ב-ynet
  • מה אתם חושבים - היכנסו לפורום מחאת האוהלים

     

    "מחאת האוהלים בשד' רוטשילד עברה כל גבול !! ממחאה זה נהפך לפסטיבל דוגמת פסטיבלים בנגב!!!", נטען במכתב. "הם הורסים את העצים! את הדשא! מקימים קומפוסטים למחזור אשפה המביאים גו'קים עכברים וזבובים! שותלים להם גינות של ירקות תוך הרס המדשאות הקיימות!! רמות הרעש בין השעות 14-16 ואחרי 23 בלתי נסבלות! העירייה אשר אמורה לאכוף חוקי עזר כגון סעיף 6 מניעת רעש או חוק עזר בנושא סדר וניקיון, אינה אוכפת ולא ניתן לראות ולו פקח אחד בשדרה!!".


    אי אפשר לנסוע באופניים? (צילום: ירון ברנר)

     

    בהמשך מבקשים הכותבים הבלתי מזוהים לפנות את המאהל באופן מיידי ומאיימים כי אם לא ייענו, "החל מיום א' הקרוב נתחיל לארגן מרד ארנונה של כל תושבי האזור!"

     וכי אם גם צעד זה לא יסייע ביד התושבים, יפנו אלה לבג"ץ בדרישה לחייב את העירייה "לאכוף את חוקיה".

     

    כותבי המכתב אומנם נותרו אנונימיים, אך כמה מדיירי הרחוב מודים כי מדובר במטרד בלתי רגיל. אחת מהם, מיכל, אמרה ל-ynet: "אנחנו מבינים את הצעירים בעיר, גם לי יש בנות צעירות שהגיעו להביע הזדהות, ובימים הראשונים אפילו עודדתי את האנשים, אבל זה כבר מוגזם".


    "יש גבול לפסטיבל" (צילום: ירון ברנר)

     

    לדבריה, אין לתושבים "לא יום ולא לילה - מנגנים, שרים, ובלי לשים לב עושים רעש גדול. אנחנו לא יכולים ללכת או לנסוע באופניים להנאתנו, הלכלוך חוגג והרחוב שלנו הפך למרכז העולם. אם זה לא ייגמר בקרוב, אני בהחלט חושבת שמישהו צריך לעשות משהו. בכל זאת אנחנו גם רוצים לגור בדירה שלנו בשקט".

     

    העירייה: קראנו לשמור על הסדר

    עו"ד יעקב דוידוביץ', שמחזיק משרד בשדרות רוטשילד, מסביר כי הוא נהנה לראות את צעירי ישראל מוחים, אך מבהיר: "אני נותן את ידי לתושבים שפנו לעירייה". דוידוביץ מסביר כי המחאה מפרה את הסדר, ומפריעה לרבים מהתושבים בשגרת חייהם, ואף בפרנסת היום יום. "אני מבין שזה פסטיבל אחד גדול בשביל התקשורת, אבל יש גבול".

     

    "סוג המחאה הזה הוא תשקיף של החברה הישראלית, וביטוי לערכים של החברה, ולאו דווקא באופן חיובי.

    הצעירים לא מוחים על אמצעי קיום, אלא על כך שהם לא גרים בתל אביב, ובדרך מפריעים לאחרים לגור כאן ומהווים דוגמה רעה בדרך המחאה", סיכם דוידוביץ'.

     

    בעיריית תל אביב יפו אישרו את קבלת הפנייה ומסרו בתגובה כי "העירייה מאפשרת את המחאה ורואה בה זכות לגיטימית של המפגינים, אך בשום שלב לא עודדה או קיבלה בהבנה את הפרת הסדר הציבורי, ואף קראה למפגינים מספר פעמים לשמור על הסדר ולהימנע מהפרעה לתושבי האזור".


  •  

    המידע הראשוני הגיע באמצעות המייל האדום

     

    בהכנת הידיעה השתתף אלי סניור
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "אין ולו פקח אחד בשדרה"
    צילום: ירון ברנר
    "הורסים את הדשא"
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים