שתף קטע נבחר

נתניהו: להיזהר מאמירות על קיצוץ בביטחון

ראש הממשלה אמר בוועדת החוץ והביטחון ש"ללא התנהלות אחראית, נמצא עצמנו כמו יוון או ספרד". ריבלין עקץ: כל פעם שמדברים על קיצוץ, בסוף מוסיפים לביטחון

הרמטכ"ל כבר מוכן, אבל ראש הממשלה מבהיר: למרות המחאה החברתית, קיצוץ בתקציב הביטחון לא על הפרק. "צריך להיזהר מאמירות פשטניות שניתן לקצץ היום בתקציב הביטחון", אמר היום (ג') בנימין נתניהו בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

 

מחאת האוהלים - סיקור מיוחד ב-ynet

 

על רקע דרישת מובילי המחאה החברתית לשינוי סדר העדיפויות, הפסקת ההפרטה והעברת תקציבים לחינוך, רווחה ובריאות, ראש הממשלה הדגיש: "ללא התנהלות אחראית בהקשר הכלכלי, מדינת ישראל יכולה למצוא עצמה כמו מדינות אחרות שאיבדו שליטה על הכלכלה שלהן, כמו יוון וספרד".

 

יושב ראש הכנסת, ראובן ריבלין, התערב בנקודה זו והעיר בסרקזם ש"מאז ומעולם כל דיבור על קיצוץ בתקציב הביטחון הביא לתוספת בתקציב הביטחון".


מופז, נתניהו, לבני וריבלין, היום (צילום: גיל יוחנן) 

 

בפתח ישיבת סיעת הליכוד, הבהיר נתניהו כי "אנחנו מסיימים היום שנתיים של עבודה מאומצת כדי להסיר את הפלומבות על שני הברזים שחוסמים את שוק הדירות. כדי שיהיו יותר מים ויותר דירות, צריך לפתוח פלומבות על הברזים. התכנון והשיווק של דירה בישראל לוקח בין חמש לשבע שנים. זה כמעט שיא עולמי. כמעט שאין דבר כזה", הבהיר נתניהו, שהדגיש בדבריו את נחישותו להעביר את הרפורמה במנהל מקרקעי ישראל וכן את חוק ועדות הדיור הלאומי.

 

נתניהו אמר כי יש בעיה של מונופולים וקרטלים, ולכן המחירים יקרים יותר. איוב קרא, יולי אדלשטיין ואופיר אקוניס היו יותר תקיפים וטענו כי מדובר במחאה של השמאל הקיצוני. הם דיברו על הצורך בגיבוי, בפרגון ובאחדות השורות במפלגה. ח"כ כרמל שאמה קרא לנתניהו לראות במחאה הזדמנות ולא איום, ולהציג פתרונות ותוצאות. לדבריו, גם אם כל נוסעי הטיטניק היו מתחבקים חזק ושרים אחד לשני שירי הלל ואהבה, זה לא היה עוזר אם הקברניט לא היה מטפל בבעיה שמולו.

 

באשר לקיפאון במשא ומתן מול הפסלטינים והיוזמה להכרזה על מדינתם באו"ם, אמר נתניהו בוועדת חוץ וביטחון כי "ארצות הברית הבהירה

שלהסכם הפיוס בין פתח לחמאס יהיו תוצאות, בעיקר כלכליות. אני מוכן לפגוש את אבו מאזן בכל רגע, מבחינתי עוד הערב. אבל זה לא יתאפשר משום שהם רוצים להגיע לאו"ם בכל מקרה, מבלי להגיע לפשרות שדרושות כדי להגיע להסדר. אם יש רצון פלסטיני לקדם את סיום סכסוך, יש להם שותף אמיתי", הבהיר ראש הממשלה.

 

נתניהו התייחס גם לעניין ועדת פאלמר של מזכ"ל האו"ם, שהוקמה לחקור את פרשת המשט הטורקי לעזה. לאור חילוקי הדעות בעניין ההתנצלות בפני אנקרה, פרסום הדו"ח נדחה כמה פעמים. "נאבקנו על תנאי הקמתה ומסגרת הפעולה של הוועדה, ויש בכך הישג לשראל", קבע ראש הממשלה. הוועדה קבעה שהסגר חוקי והאכיפה שלו גם חוקית. מנגד, לוועדה

היתה ביקורת נקודתית על אופן הפעלת הכוח.

 

"אנחנו מבקשים לצמצם את החשיפה של חיילי צה"ל לתביעות משפטיות", הוא הסביר. "למול רצון זה הטורקים דורשים רמה כזו או אחרת של התנצלות. זו סוגיה מורכבת ולכן לא הגיעה לסיומה. התנצלות יכולה לצמצם את האפשרות שטורקיה תתבע את החיילים. מסקנות הוועדה מציבות את ישראל במקום טוב יותר".

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו וריבלין, היום
צילום: גיל יוחנן
מומלצים