שתף קטע נבחר

וול סטריט ננעלה בירידות; טבע צנחה ב-6.2%

נאסד"ק ו-S&P 500 ירדו ב-0.4%, דאו ג'ונס איבד 0.1%; מדד מנהלי הרכש עמד ביולי על 50.9 נקודות - נמוך מהציפיות ושפל של שנתיים; טבע הודיעה על כישלון בניסוי בתרופת הלקווינימוד

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ב') בירידות לאחר פרסום מדד מנהלי הרכש למגזר היצרני ועל רקע ההסכמה על תקרת החוב בארה"ב. הקונגרס האמריקאי צפוי להצביע הלילה על העלאת תקרת החוב ב-2.1 טריליון דולר.

 

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.09% ל-12,132.49 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.43% ל-2,744.61 נקודות, ומדד S&P 500 ירד ב-0.41% ל-1,286.94 נקודות.

 

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הודיע הלילה כי הושגה הסכמה עם הרפובליקנים על העלאת תקרת החוב הלאומי, פשרה שתמנע משבר כלכלי חמור. הנשיא לא המתין להצבעה שצפויה בקונגרס ומיהר להודיע על כך לתקשורת, במטרה למנוע מפולות בבורסות בעולם. "זו לא העסקה שרציתי", הודה אובמה אבל ציין ש"הפשרה היא מקדמה חשובה לקראת הורדת החוב - והכי חשוב היא מונעת חדלות פרעון". לדבריו, "ההסכם יסיים את המשבר ויסיר את העננה מהכלכלה האמריקאית". הנשיא ציין, כי החלק הראשון של ההסכם הוא קיצוץ של טריליון דולר בהוצאות למשך עשר שנים.

 

בורסות אסיה ננעלו היום בעליות שערים החדות מזה חודשיים. מדד ניקיי ביפן עלה ב-1.3%, מדד קוספי בדרום קוריאה עלה ב-1.8%, באוסטרליה נרשמו עליות של 1.7%, מדד האנג סנג בהונג קונג הוסיף 1.2%.

 

מדד מנהלי הרכש בסין הצביע על קריאה גבוהה מהציפיות בחודש יולי, עדות לכך שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם מצליחה להתמודד עם רצף העלאות הריבית של הבנק המרכזי במדינה. מדד מנהלי הרכש רשם קריאה של 50.7 נקודות, זאת בהשוואה לקריאה של 50.9 נקודות בחודש יוני.

 

"ארה"ב עדיין נמצאת בסיכון של איבוד הדירוג המושלם שלה למרות שהמחוקקים הגיעו להסכם שיאפשר לכלכלה הגדולה בעולם לעלות את החוב ולהימנע מחדלות פירעון", כך טען היום מוחמד אל עריאן, מנכ"ל קרן האג"ח הגדולה בעולם פימקו.

 

מאקרו

מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני עמד על 50.9 נקודות ביולי - נמוך מהציפיות שעמדו על 55 נקודות.

 

מניות במרכז

טבע צנחה ב-6.2% לאחר שהודיעה היום כי לא השיגה את היעד המרכזי של החלק השני בניסוי שלב 3 בתרופת הלקווינימוד שאמורה להחליף את תרופת הקופקסון. בתגובה להודעה אמר אורי הרשקוביץ, שותף מנהל בקרן ספרה לבלומברג כי "הלקווינימוד מת - אם לא באופן רגולטורי, אז באופן מסחרי".

 

ענק הבנקאות HSBC דיווח היום על דוחותיו הכספיים למחצית הראשונה של 2011 והציגה זינוק של 35% ברווח הנקי ל-8.9 מיליארד דולר - בדומה לתחזיות המוקדמות של האנליסטים שעמדו על 8.93 מיליארד דולר, וזאת בעיקר מירידה בהוצאות לצרכי מס.

 

רשויות המס בטורקיה דורשות מנייר חדרה שבשליטת נוחי דנקנר תשלום מס נוסף של 14.8 מיליון דולר, כך עולה מדיווח החברה היום לבורסה.

 

הכנסותיה של אלוט ברבעון השני של 2011 הסתכמו ב-18.5 מיליון דולר, זינוק של 35% לעומת הכנסות של 13.6 מיליון דולר ברבעון השני של 2010, וצמיחה של 8% לעומת הכנסות של 17.2 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2011.

 

חברת רדקום רשמה ברבעון השני של 2011 הכנסות של 5.9 מיליון דולר, עלייה של 30% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי ברבעון השני הגיע ל-72% לעומת 67% ברבעון המקביל אשתקד.

 

אורבוטק, יצרנית המעגלים המודפסים מציגה רבעון טוב ושיפור בפעילות העסקית מה שמביא אותה להעלות את תחזית הרווח הנקי לשנת 2011 כולה, כך עולה מדוחות הרבעון השני שפרסמה החברה.

 

הונדה, יצרנית הרכב השלישית בגודלה ביפן, דיווחה על צניחה של 88% ברווחי הרבעון בתקופת אפריל עד יוני, על רקע רעידת האדמה והצונאמי שפגעו ביפן ב-11 במרץ והתחזקות הין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוחר בניו יורק
צילום: רויטרס
מומלצים