שתף קטע נבחר

הכנסת בעד איסור לעקירת ציפורניים לחתולים

מליאת הכנסת הצביעה בקריאה ראשונה בעד הצעת החוק לאיסור של עקירת ציפורניים לחתולים שלא למטרות רפואיות. העונש המוצע: שנת מאסר לבעלי חתולים שיעשו זאת בניגוד לחוק

מליאת הכנסת הצביעה לפנות בוקר (ה') בקריאה ראשונה בעד הצעת החוק שתאסור את עקירת הציפורניים לחתולים, שלא למטרות רפואיות.

 

ועדת החינוך והתרבות בכנסת אישרה בשבוע שעבר לקריאה ראשונה את הצעת החוק של יו"ר שדולת בעלי החיים ח"כ איתן כבל (עבודה), שהגיש במשותף את הצעת החוק עם חברי הכנסת יואל חסון (קדימה), דב חנין (חד"ש) וניצן הורוביץ (מרצ). מאז 2006 מנסים חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית לזכות באישור הכנסת בתיקון החוק צער בעלי חיים, אך ללא הצלחה.  

 

שנת מאסר בכלא למי שיעבור על החוק

על פי התיקון בהצעת החוק, כדי למנוע חשיפת וטרינרים לאחריות פלילית, בעלי החתולים הסובלים מבעיות בריאותיות או מערכת חיסונית חלשה, וחוששים כי שריטת החתול עלולה לגרום להם לנזק, אך מעוניינים לבצע את הניתוח לחתול, יהיו חייבים להציג אישור רפואי לווטרינר המנתח לפני ההליך. בנוסף, הניתוח יאושר לביצוע רק במקרים בהם הדבר נחוץ לשמירה על בריאות החתול.

 

כל העובר על החוק יהיה צפוי לעונש מאסר של שנה בכלא, וכן הווטרינרים שיבצעו את ההליך הרפואי, יהיו מחוייבים על פי חוק להסביר לבעלי החתול, כי בתום ניתוח החיה כי לא יהיה רשאי להוציא את החתול מחוץ לביתו. העובר על כך, יהיה חשוף לדין משמעתי.

 

כמו כן, יתאפשר לעקור ציפורניי החתול כדי לשמור על בריאות החיה ועל בריאות האדם שמחזיק אותה ברשותו, במידה שאלה סובלים מבעיות בריאותיות, כדוגמת בעיות לב או בעיה במערכת החיסונית ועלולים להינזק משריטת החתול.

 


אימוץ

ניתוח אכזרי לחתולים (צילום: באדיבות ראשון אוהבת חיות)

 

להגן על החתול ועל בריאות בעליו

ניתוח עקירת הציפורניים שלא למטרות רפואיות, מתבצע לדברי ווטרינרים בעיקר עקב רצונם של בעלי החתולים להגן על הריהוט הביתי מפני ציפורני החתול. זהו ניתוח בלתי הפיך, הגורם לכאב רב לחיה. לאחר הורדת הציפורניים, הן לא תצמחנה שוב, מאחר שמתבצעת כריתה של הפרק האחרון של האצבע.

 

תקופת ההחלמה נחשבת לארוכה ובמהלכה, כפות רגליו של החתול תהיינה חבושות במשך פרק זמן ארוך והוא לא יוכל לדרוך על אצבעותיו.

 

עקירת הציפורניים לא רק שמשבשת את שיווי המשקל של החתול, אלא גם פוגעת ביכולתו ללכת, לחפור ולקפוץ. בנוסף, היא מותירה אותו חסר הגנה מפני תקיפות או יכולת לטפס על עצים. לעיתים, בעקבות הניתוחים חלים סיבוכים בפרקי האצבעות של החתולים.

 

בתיקון בחוק הובהר כי לא לאפשר לחיה שציפורניה נעקרו, לצאת מחוץ למקום המחייה שלו, מאחר שהדבר יחשוף אותה לסכנת פגיעה. יוזמי ההצעה מדגישים כי הדבר יאושר אך ורק במידה שהחתול יוחזק במקום סגור וללא אפשרות לצאת לרחוב.

 

כבל בירך על תמיכת הכנסת בהצעת החוק וציין כי מדובר ב"לבנה נוספת בחומה שאנו בונים על מנת להגן על בעלי החיים בישראל. אני וחברי כנסת נוספים בשילוב העמותות השונות העוסקות בנושא מובילים תהליך חקיקתי רחב שמעבר לעניין הטכני אמור להוביל לשינוי תודעתי בתחום ההתייחסות שלנו לבעלי חיים". עוד ציין כבל כי בכוונתו להמשיך לפעול למען זכויות בעלי חיים ולמגר את תופעת ההתעללות בבעלי חיים. הצעת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית תיערך במושב החורף הקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פחות סבל לחתול
ההצבעה בקריאה שנייה ושלישית - במושב החורף
צילום: Index open
מומלצים