שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

מפגן כוח: 30 אלף "הכריזו עצמאות" בירושלים

במקביל להפגנה ההמונית בתל-אביב, צעדו אלפי בני אדם לבית ראש הממשלה בבירה וקראו לשינוי: "זו מחאה של עם שלם"

שיאה של מחאת האוהלים - גם בבירה ירושלים. שבוע בדיוק אחרי מפגן הכוח המרשים, שהביא אלפי בני אדם מול בית ראש הממשלה, ובמקביל להפגנה ההמונית בתל-אביב, הבהירו הערב (שבת) כ-30 אלף בני אדם בירושלים לממשלה בראשות בנימין נתניהו את הצורך בשינוי חברתי יסודי.

 

במוקד העצרת - עמדה הקראה פומבית של הכרזת העצמאות, תחת הקריאה: "מחזירים את המדינה לעם". אלפי בני אדם, בהם הסופר מאיר שלו, צעדו מגן הסוס בירושלים לכיכר פריז בעיר, סמוך לבית ראש הממשלה, תוך שהם נושאים שלטים וקוראים קריאות לצדק ולשוויון. "והעסקת לרעך כמוך", "לא ימין ולא שמאל, ערבות היא מעל הכל".

 

מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet:


צועדים בירושלים (צילום: גיל יוחנן)

 

"דעתי היא חיובית, אופטימית ונלהבת", אמר ל-ynet מאיר שלו, "אני חושב שהתעסקות הציבור בישראל בנושאים אזרחיים ולא בקבר רחל והפצצה האיראנית היא דבר חיובי". לדבריו, "התגייסות הקהל והציבור הישראלי בנושאים חברתיים היא תפנית חיובית. ראש הממשלה הבין שמספיק להלך עלינו קסמים ומספיק להלך עלינו אימים. צריך להתייחס לדור שלם בציבור. הוא לא יכול להתייחס אליהם כמובן מאליו. אי אפשר למכור לנו יותר את העולם הישן של נתניהו. צריך מדינה שמתחשבת באזרחיה ודואגת להם", הדגיש.


כיכר פריס בירושלים (צילום: נועם מושקוביץ)

 

הזמר מוש בן ארי אמר עם עלייתו לבמה: "אני כבר 20 שנה במאבק הזה. העם הזה חייב להתעורר על עצמו וזה קורה. אלו הימים שהטוב צריך לקרוס והאמת לנצח. אני מאשים את ההתנהלות שלנו מקום המדינה. להאשים ממשלה ספציפית זה לא לפתור את הבעיה. השינוי חייב להיות הרבה יותר ענק מלהאשים ממשלה אחת".

 

הרב יובל שרלו, שנאם על הבמה, אמר כי "אנחנו מתכנסים כאן ואומרים שזוהי לא הפגנת 'נגד' אלא הפגנת 'בעד', שינוי סדרי עדיפויות של מדינת ישראל. אדוני ראש הממשלה, אל תטעה כמנהיגים קודמים לחבק את האנשים האלה שאלת הצדק, המשפט החסד והרחמים הם בבסיס סדר היום".

 

רחל עזריה, חברת מועצת העיר ירושלים שנאמה גם היא על הבמה, אמרה: "אנחנו פה כדי לומר לנתניהו שאחנו לא הולכים לשום מקום, שאנחנו פה ואנחנו נישאר פה, גם במדינת ישראל וגם בכיכרות, עד שיבין שיש לו אחריות על החברה הישראלית ועל מדינת ישראל".

 

עופר ברקוביץ', ממנהיגי תנועת "התעוררות" בירושלים, אמר: "העם הוכיח היום שהוא לא שועה לספינים ושהוא מאמין במחאה. הגיע הזמן שראש הממשלה ינהל תהליך הידברות רציני ולא ימסמס את המחאה, לא עושים מחאה לשם מחאה, אלא לשם שינוי אמיתי".


מפגינים בירושלים: "ביבי תתעורר" (צילום: גיל יוחנן) 

 

בעצרת השתתפו אומנים - בהם להקת "אתניקס" ומוש בן ארי - וכן הרב רפי פוירשטיין מארגון "רבני צהר", הסופר סייד קשוע, חברת מועצת העיר, רחל עזריה, מפונת הדיור הציבורי, זיקי ואנונו, ואמנון רבינוביץ', מורה ומחנך. "הערב הזה מבחינתנו מהווה עוד שיא בדרך להשגת שינוי חברתי אמיתי", אמרה ל-ynet בר פלד מתנועת "רוח חדשה".


"צדק חברתי" בירושלים (צילום: גיל יוחנן)

 

מירב כהן, מתנועת "התעוררות" וממנהיגות המאבק, הסבירה כי "הרעיון שבבסיס המחאה הוא ערבות הדדית. המחאה הזו שונה מכל מחאה אחרת שראיתי עד היום כיוון שזו לא מחאה של סקטור מסוים שדואג לעצמו, זוהי מחאה של עם שלם ומאוחד ולכן גם הדרישות והצרכים מאוד רחבים". כהן הביעה תקווה כי "הממשלה תקשיב לקולות שלנו ותבין שהיא צריכה

לשנות גישה. אנו רוצים שינחו את הממשלה עקרונות כמו צדק חברתי וצמצום פערים חברתיים".

 

קובי ודינה הגיעו לעצרת מהיישוב נירית: "באנו להזדהות עם הנטל של מעמד הביניים. היום, בגילנו, אנו מבזבזים את רוב הכספים כדי לגדל את ילדינו, שני סטודנטים וחייל. אנחנו שני אנשים עובדים ותרמנו למדינה. גם ילדינו עובדים קשה ומפרנסים את עצמם. העתיד מפחיד מבחינתנו - שהילדים יגדלו בלי אגורה. אנחנו מאוד מודאגים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגן כוח ירושלמי
צילום: נועם מושקוביץ
מפגינים בירושלים
צילום: גיל יוחנן
עצרת המחאה בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים