שתף קטע נבחר

סוני NX710: הגיל לא עשה את שלו

כשדגם חדש ממש מעבר לפינה והמחיר ירד בהתאם, ה-LCD של סוני מציע שפע של טכנולוגיות מתקדמות, לא פחות מדגמים חדשים שהושקו לאחרונה בארץ

<< אומגה אודיו OLP-501 – רמקולים רצפתיים כחול-לבן

 

מסך ה-LCD LED מבית סוני מגיע עם שפע טכנולוגי הכולל תאורה היקפית ומנגנון דינמי, הכנה לתלת ממד וחיבור לאינטרנט. הוא מרשים אבל כבר לא השחקן הכי חדש בשכונה. האם יש לו מה למכור מול השאר?

 

 

פלטה שחורה

מסך ה- KDL46NX710 (בגודל 46 אינץ') מגיע עם עיצוב המונוליט שמוכר מהסדרות היקרות יותר של סוני – עם חזית שחורה אחידה ופאנל שנראה כמו פלטה שחורה בזמן שהוא כבוי. להבדיל מאותן סדרות יקרות יותר שמגיעות עם מעמד ייחודי, כאן רגל המסך היא סטנדרטית יותר. עדינה במראה ונותנת לגוף המסך המרכזי להיות הדומיננטי. המסך המבריק מגיע עם ציפוי כך שהאור המשתקף בו מקבל גוון מעט אדמדם-זהבהב ועושה עבודה טובה מאוד בהתמודדות עם תנאי תאורה חזקים בחדר כשהוא שומר על רמת שחור טובה בתמונה ואינו נותן להשתקפויות להציק יותר מדי.

 


 

חיבורים ושלט

מאגר החיבורים, ממוקם בשני טורים מאחור, בהם ארבע כניסות HDMI, חיבורי רשת, USB ויציאה למשדר IR עבור משקפי תלת ממד. דגם זה מוגדר כ- 3D Ready, כלומר, הוא כולל את מנגנוני עיבוד הוידאו הנדרשים, אבל את המשדר והמשקפיים צריך לרכוש בנפרד. בשלט, ניתן למצוא שוב התחכמות עיצובית קטנה של סוני: חזית השלט – שם נמצאים הלחצנים, קעורה בצורתה, הלחצנים מעט קטנים, אבל לחיצה במקום המתאים, תציג לפתע תאורה כחולה מבורכת בגב הלחצנים. גב השלט מבריק ובעל דוגמה מחוררת וכולל גם לחצן כיבוי והדלקה של הטלוויזיה.

 

תפריטים וכיול תמונה

לחיצה על לחצן HOME בשלט, מעלה את תפריט ה- X המוכר של סוני, שמציג את כלל האפשרויות. מי שמבקש לכייל את התמונה, עדיף שילחץ על Options וכך יגיע בקלות אל התפריטים הרלוונטיים שמופיעים על רקע שחור ומעט שקוף בצד ימין של המסך.

 

סוני פועלת בשיטה שונה משאר החברות. במקום התפריט הקבוע הכולל שלל מצבי תמונה שונים וקבועים, ישנם רק שלושה מצבים אפשריים: Vivid (שמומלץ בעיקר להפעלה בחנות ולא בבית), Standard ומצב Custom עבור כיול מלא של המשתמש. בנוסף, יש תפריט סצנות (בדומה למקובל במצלמות), שם יבחר המשתמש אופי תמונה המתאים לשימוש: גרפיקה, Game, ספורט, צפיה בתמונות, קולנוע ועוד. בכל מצב שכזה, משתנים פרמטרים שונים בתמונה (אופי צבע, ניגודיות, החלקת תנועה ועוד). אפשר לבחור גם במצב אוטומטי בו מעבד התמונה מתיימר להחליט עבורך על הסצנה המתאימה.

 


 

מי שמעדיף צבע עשיר וססגוני יותר לעין, מומלץ להגדיר מצב Low ב- Live Colour בתפריט המתקדם. האפשרות תעניק גוון עשיר יותר לתמונה, אבל עדיין לא תחרוג יותר מדי מגבולות הטבעי ביחס למצבים האחרים.

 

שידורי SD

ניכר על סוני שהיא מעדיפה חדות ופירוט בתמונה על פני החלקת רעשים מסיבית. התמונות משידורי SD מציגות צבע הולם ופירוט יפה, גם אם זה בא על חשבון החלקה מסוימת של הרעשים הדיגיטליים בשידור. בדוגמה שלפנינו, יש חדות ופירוט בשערה של קרן מרציאנו, אבל מבט מקרוב מראה בו זיגזוג מסוים.

 


 

סוני מפעילה מנגנון זום חכם בשידורי 4:3 שמגדיל את התמונה (ניתן להגדרה) בהתאם לתוכן המוצג.

 

טיונר DTT פנימי

גם דגם זה מסוגל לקלוט את חמשת ערוצי ה- DTT החינמיים (שעתידים לצמוח ל- 18 בשנה וחצי הקרובות). איכות התמונה טובה יותר מזו שמגיעה דרך ערוצי הכבלים או הלווין וחבל רק שאין תמיכה בכתוביות עברית עבור לוח השידורים. נקווה שתגיע במהרה בימינו.

 

שידורי HD

אופי התמונה של NX710 עושה טוב לעין. חבר הגדיר זאת : "יש לה אופי של פלזמה" במובן החיובי. הצבעים חיים, התמונה חדה ומפורטת והשחור מכובד בהחלט.

 

הסרט "איש זאב" (עם אנתוני הופקינס ו- בניסיו דל טורו), כולל סצנות ליליות רבות ומאתגר קשות כל מסך LCD באשר הוא, מלבד היקרים ביותר בעלי מנגנון ה- Local Dimming. ה- NX710 מצליחה להציג גוונים רבים גם בחלקי התמונה הכהים, עם יופי של פירוט בתמונות אפלות למחצה. היות ומנגנון ה- LED הדינמי כאן לא מחולק למקטעים קטנים מסוגל לשלוט על שטחים גדולים יחסית, לא נקבל כאן שליטה אבסולוטית על השחור, אבל התוצאה מכובדת בהחלט.

 


 

EDGE דינמי

ה- NX710 מבוססת שיטת EDGE LED בה נורות ה-LED הקטנות ממוקמות במסגרת המסך, אבל יש כאן גם מנגנון תאורה דינמית, שמשנה את עוצמת הארת הנורות במסגרת בהתאם לתוכן המוצג. למשל, כאשר התמונה שחורה לגמרי, אך בפינת המסך הימנית עליונה מוצג לוגו לבן (של ערוץ), ניתן להבחין בצפיה מזוית בצד כי צידו הימני של המסך מואר מעט יותר מזה השמאלי – כי המעבד חיזק את אותן נורות קרובות כדי להציג לבן בוהק יותר. כאשר מסתכלים על התמונה בזוית ישרה יותר, הפילטר הקדמי מטשטש את ההבדלים בעוצמות האור.

 

בסרט "טיפול זוגי" אפשר להבחין באופי הפעולה העדין של מנגנון התאורה במסך. סביב הדקה ה- 20 בסרט, יושבים ווינס ווהן ו- ג'ייסון בטמן שפרץ לביתו באישון ליל ומנהלים שיחה. יש כאן פינג פונג של זויות צילום שעובר במהירות בין שתי הדמויות ובכל פעם שהמצלמה מביטה על ווהן, עין חדה תבחין כי תאורת המסך מתגברת על רקע התמונה הכחול ובזמן שהיא עוברת אל בטמן שלבוש במעיל כהה, היא נחלשת שוב. במסכים ישנים, המנגנון הזה היה עלול לעצבן את העין בגלל אופי פעולה אגרסיבי מדי, אבל כאן זה עדין ומשרת את המטרה.

 


 

החלקת תנועה

מנגנון החלקת התמונה Motion Pro כולל ארבע רמות.ן Smooth מספקת את האפקט החלק ביותר (וגם הוא מציג את תופעת הלוואי של מעין הילה סביב גופים שנעים מהר בתמונה), בעוד מצב Clear Plus נראה טבעי יותר לעין ובו גם תאורת המסך נחלשת מעט.

 

לסיכום פרק התמונה, זו מתגלה כאיכותית מאוד, במיוחד ביחס למסך בעל מנגנון EDGE LED במובן הזה שאין כאן זליגות אור מעצבנות והשחור מוצג באופן מוצלח מאוד, כמו גם הצבעים והפירוט בתמונה. אם יש לי הערה לחובת העניין, זו מתייחסת לעובדה שבחלק מסוים מהמקרים, הורגשה מעין תחושה של גרעיניות, לא במובן של "פיקסלים רוחשים" אלא תחושה שהתמונה מורכבת מאלפי נקודות קטנות. מנגנון ה-LED הדינמי, גם אם הוא אינו מושלם כמו במסכי ה- Full LED היקרים מאוד היום, פועל כאן באופן מוצלח וביחד עם ציפוי המסך הקדמי, מציגים שחור מכובד בהחלט וגם פירוט טוב מאוד בחלקי התמונה הכהים.

 

תלת ממד

זהו מסך שמוגדר כ- 3D Ready ויש לרכוש משדר ומשקפיים מתאימים בנפרד. לפחות המחיר של ערכה הכוללת נגן בלו-ריי 3D, משדר ושני זוגות משקפי תלת ממד עומד על כ- 1,000 שקלים - עסקה נאה. את המשדר החיצוני ממקמים בחזית הטלוויזיה, ניתן לכוון גם את הזויות בהן הוא משדר את אותות ה- IR לחדר ובסך הכל לניידות יש גמישות רבה יותר מאשר במשדר שמקובע במסך.

 

בפועל, רמת הקליטה בחדר אכן טובה מאוד והקשר עם המשקפיים היה ללא הפרעות. במקרים בהם הפנינו את הראש לצד לכמה שניות עד שהסנכרון עם המסך הופסק, הטיה של הראש בחזרה לעבר המסך והסנכרון חזר באופן כמעט מיידי.

 

אפקט העומק בסרט אוואטר התגלה כמוחשי יותר בהשוואה ל- VT30. אבל מצד שני, אפקט ה- Cross Talking היה גדול יותר והציג לעיניים כפילויות שגרמו להן להתאמץ יותר בזמן צפיה. נראה כי סוני התאמצה להדגיש את אפקט התלת ממד, אבל על חשבון נוחות העין. התופעה הופיעה גם בצפייה בסרטים אחרים, עם עומק נאה בתמונה, אבל במחיר של זליגת ערוצים. ה- NX710 מגיעה גם עם מנגנון המרת דו ממד אל תלת ממד בזמן אמת.

 


 

אינטרנט ומולטימדיה

המסך מגיע עם חיבור רשת חוטי ובדגם שקיבלתי היה גם מתאם אלחוטי פנימי פעיל. תפריט האינטרנט במסך מציג קיצורי דרך לרשימה של אתרים, ביניהם יורו ספורט בו ניתן לצפות במגוון קטעי וידאו בקטגוריות ספורט שונות, יוטיוב המוכר לנו, אתר blip.tv שמציג סדרות – גם באיכות HD, אתרי אופנה כמו Style.com ומגוון חביב של תכני וידאו שונים.

 


 

ישנו גם תפריט הווידג'טים המשותף עם יאהו. אלו הם ישומונים המופיעים על מסך הטלוויזיה ביחד עם תמונת השידור. לאחר רישום המסך באתר החברה, יפתחו אפשרויות לכל מיני ווידג'טים – כמו פייסבוק, חדשות יאהו ואחרים. התפעול איטי מעט ודורש סבלנות.

 

כניסת ה- USB במסך מאפשרת לנגן קבצי אודיו, וידאו ולהציג תמונות. קבצי AVCHD ממצלמת וידאו HD התנגנו כהלכה, כמו גם תמונות סטילס, אבל את כונן המדיה החיצוני בנפח 1TB סירבה ה- NX710 לזהות ובנוסף אין עדיין תמיכה בכתוביות עברית, כך שהסעיף הזה הופך לפחות אטרקטיבי לעת עתה עבור המשתמש הישראלי.

 

בשורה התחתונה

עם תמונה חיה ומבריקה באור ומוצלחת מאוד בחושך, המילה שעולה לי בראש שמתארת במדויק את אופי התמונה היא "מהוקצעת". מדובר בתוצאה מפורטת, צבעונית, עם שחור מרשים וללא פגמים מהותיים שעומדת בכבוד מול רבים מהדגמים החדשים.

 

כמסך דו ממד, דגם NX710 מרשים מאוד. למעשה, הדגם הזה מתחלף בתקופה הקרובה בארץ וזו ככל הנראה הסיבה להורדת המחיר בשוק המקומי, מה שרק עכשיו משווה אותו למחירו באנגליה כשיצא לשוק. בסעיף איכות התמונה ועיצוב חיצוני, הדגם הזה מתחרה ואף עולה על חלק מהדגמים שהושקו עכשיו בארץ, אבל בסעיף התמיכה בניגון קבצי מדיה דרך USB או רשת, טוב יעשה המשתמש אם ישקול לרכוש סטרימר חיצוני.

 

פלוס: תמונה איכותית בתנאי יום וגם לילה, עיצוב, מחיר ערכת תלת מימד.

מינוס: ניתן להבחין בכפילות עצמים במצב תלת מימד, תמיכה לא מלאה בניגון קבצי מדיה

מחיר: 9,990 שקל

ערכת תלת ממד: 1,000 שקל עבור משדר IR + נגן בלוריי 3D + שני זוגות משקפי תלת ממד אקטיביים.

אחריות: ישפאר

 

עוד בדיטאון: תחנת עגינה ורמקולים מבית הדוקטור >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא הכי חדישה, אבל עדיין איכותית מאוד
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים