שתף קטע נבחר

צילום: AFP

מצרים: יופסקו השידורים החיים ממשפט מובארק

השופט אחמד רפעת נימק את פסיקתו בצורך "לשמור על האינטרס הלאומי" וקבע כי היא תיכנס לתוקף כבר בדיון הבא, שיתקיים ב-5 בספטמבר. "המשפט יכול להימשך שנים"

בית המשפט במצרים הורה בצהריים (יום ב')  על הפסקת השידורים הטלוויזיוניים ממשפטו של הנשיא המודח, חוסני מובארק, עד לגזר הדין. השופט, אחמד רפעת, נימק את ההחלטה בצורך "לשמור על האינטרס הציבורי" וקבע כי היא תיכנס לתוקף כבר בדיון הקרוב, שיתקיים ב-5 בספטמבר.

 

הנאשם: מובארק - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

בנוסף, החליט רפעת על איחודם מחדש של תיקי האישום נגד מובארק, בניו עלא וגמאל וטייקון הגז חוסיין סאלם (שנשפט בהיעדרו), לתיקי האישום של שר הפנים לשעבר, חביב אל-עדאלי, ושישה מעוזריו. כולם נאשמים במעורבות ברצח 800 אזרחים במהלך ההתקוממות העממית בחודש פברואר ובעבירות שחיתות שונות. החלטות השופט נענו במחיאות כפיים מצד עורכי הדין המייצגים את התובעים.

 

שני ימי הדיונים שהתקיימו עד-כה, גררו עימותים בין תומכיו של מובארק לבין מתנגדיו מחוץ לבניין האקדמיה המשטרתית - בו נמתקיים המשפט. גם היום התגודדו סמוך לבניין רבים מתומכיו של מובארק וקראו סיסמאות בזכות הנשיא המודח. "מובארק הוא מצרי עד יום מותו, הוא איננו סדאם חוסיין. אני מתנגד לכך שיחזיקו אותו בכלוב. מדוע הוא לא יכול לשבת בכסא? זה החוק של תחריר לא שלטון החוק", אמר אחד מהם. מאות פרשים פיזרו אותם.

 

אל יום הדיונים השני הובא מובארק על אלונקה, חרף הדיווחים על שיפור במצבו הבריאותי. בניו התייצבו לפני מיטתו לאורך רוב הזמן בניסיון למנוע מהמצלמות לתעד את אביהם. עיקר הדיון עסק בעניינים טכניים ומנהלתיים הקשורים לעדויות ולעתירות שהוגשו.

 

"המשפט יכול להימשך שנים"

המזרחן ד"ר גיא בכור אמר ל-ynet כי "כבר כעת ניתן לומר בוודאות שבמשפט מובארק יתעוררו בעיות חוקתיות רבות ולכן המשפט הזה עלול להימשך שנים. שיטת המשפט במצרים שונה מזו הנהוגה אצלנו. זו שיטה שהפרוצדורה מרכזית בה מאוד. משפט מובארק מתנהל בבית משפט הדן בנושאים אזרחיים ופליליים. מעליו יש עוד שתי ערכאות: אחת הדומה לבג"ץ שלנו והשנייה היא בית המשפט החוקתי.


מצרים באנרכיה ובדרך לקטסטרופה? (צילום: שידורי הטלוויזיה המצרית)

 

"כל טענה חוקתית שתועלה - תעצור את המשפט לצורך דיון בבית המשפט החוקתי שנמשך בדרך כלל כמה חודשים. יש במשפט הזה מאות עורכי-דין, כל אחד מייצג משפחה של נפגע וכל אחד מהם צריך להרוויח את טיעוניו. במילים אחרות, הם יטרטרו את בית המשפט. חוץ מזה, הפרקליטות עדיין שייכת למשטר הישן במצרים ולהם יש לדעתי אינטרס לדחות את הדיונים כמה שאפשר. המשפט הזה יכול להימשך לנצח".

 

ד"ר בכור מסכים כי האווירה הכללית במצרים היא שיש לבוא חשבון עם מובארק כמה שיותר מהר ולתלות אותו בכיכר א-תחריר. יחד עם זאת הוא מציין שיש גם קולות אחרים. "התברר כי ארה"ב מימנה ביותר מ-40 מיליון דולר את המהמוות בחודשים האחרונים במצרים. זה מציג באור קצת אחר את המהומות ומשחק לטובת מובארק. תומכיו לא העיזו לצאת לרחוב בצורה כל-כך בוטה לפני כמה שבועות, אבל היום יש לזה רוח גבית".

 

"מצרים היום נתונה באנרכיה. מאז המהפכה ועד היום נולדו שם עוד מיליון תינוקות. מי יתין להם לחם? מי ייתן להם פרנסה? אלמלא המיליארדים מסעודיה, מצרים היתה קורסת. מסיבה זו בדיוק מצרים גם לא תחבור לאיראן", מסכם בכור. "הצבא אמנם שולט באמצעים הביטחוניים, אבל בכל הקשור לכלכלה ולרמת החיים, מה לצבא ולזה? אני סבור שהאזרחים יבינו די מהר שמצבם רק הולך ומחמיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוכנס על אלונקה. מובארק
עלא וגמאל מובארק בכלוב
תומכי הנשיא המודח מחוץ לאולם
צילום: רויטרס
מומלצים