שתף קטע נבחר

עתירה לבג"ץ: לשלב נשים ערביות בצוות רוטשילד

ארגונים חברתיים דורשים מבג"ץ להפסיק את פעולת הוועדה לפתרון משבר הדיור, אם לא ימונו לה גם נשים מהמגזר הערבי. העותרים מוחים גם על היעדר ייצוג לנשים בצוותים המקצועיים. "זו הזדמנות למפנה היסטורי" , הסבירו

מכשול לא צפוי בעבודת "צוות רוטשילד". ארגוני נשים וארגונים חברתיים יהודים וערבים עתרו הבוקר (ד') לבג"ץ למתן צו על תנאי נגד ראש הממשלה, ממשלת ישראל והוועדה לשינוי כלכלי-חברתי בראשות פרופ' מנואל טרכטנברג. הסיבה: הצוות שמונה לפתרון משבר הדיור אינו כולל נשים ערביות. "אם הן לא ימונו לוועדה", קוראים הארגונים, "עליה להפסיק לאלתר את פעילותה".

 

מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet:

העותרים הסבירו כי בחרו לעתור דווקא עתה ולהפנות את מחאתם כלפי צוות טרכטנברג, "נוכח התחושה כי מדובר ברגע רב חשיבות בתולדות המדינה והתחושה כי הוועדה עשויה ליצור הזדמנות למפנה היסטורי. הייתה ציפייה כי הוועדה תייצג מגוון רחב של עמדות ודעות", הוסיפו הפעילים, אך לדבריהם זו לא התממשה.

 

"צוות רוטשילד". ואיפה הנשים הערביות? (צילום: משה מילנר, לע"מ) (צילום: משה מילנר, לע
"צוות רוטשילד". ואיפה הנשים הערביות?(צילום: משה מילנר, לע"מ)

 

"העדרן של נשים ערביות מהוועדה שמינה נתניהו מעידה, לדאבוני, על המשך המדיניות הכלכלית שלא מאפשרת קיום בכבוד של הקבוצות המופלות ביותר", אמרה ל-ynet אחת מיוזמות העתירה, דורית אברמוביץ', שמנהלת מאבקים למען זכויות נשים.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

"נשים ערביות מהוות כ-10% מתושבי מדינת ישראל", ציינו עוד העותרים, "אך הן מודרות מהשיח הציבורי בחברה הישראלית, מודרות כמעט כליל ממוקדי קבלת החלטות - ונעדרות גם מוועדה זו. שוב מצאו את עצמן הנשים הערביות מחוץ לשולחן הדיונים, שוב הן נמצאות מחוץ למוקדי הכוח וההכרעה".

 

"החוק מחייב ייצוג של מגוון קבוצות"

העתירה, שנוסחה על-ידי עו"ד ענת טהון מעמותת "איתך-מעכי", הוגשה גם בשם שדולת הנשים, עמותת "כיאן", תנועת "אחותי", מרכז מוסאוא, הטלוויזיה החברתית, תנועת ש.י.ן לשוויון ייצוג לנשים, עמותת כ"ן, יסמין אלנגב – עמותה לבריאות האשה והמשפחה, ומרכז אלטפולה - ארגון מעונות לילדים. הפעילים

ציינו עוד כי עתרו לבג"ץ לאחר שראש הממשלה התעלם מפנייתם של 33 ארגונים נשים וארגונים חברתיים, שביקשו ממנו להתייחס לסוגיה עוד בשבוע שעבר.

 

"צוות רוטשילד" מונה כ-14 חברים, חמש מתוכן נשים - אולם איש מהחברים אינו נמנה עם המגזר הערבי. בצוותים המקצועיים, לעומת זאת, הפועלים לצד ועדת טרכטנברג, יש שמונה חברים, בהם ערבי אחד, אך אין כל ייצוג לנשים.

 

הארגונים ציינו כי הצביעו בפנייתם לרה"מ גם על אי-מינוין של נשים לצוותים המקצועיים, אך המשיבים עדיין "לא מצאו לנכון למנות ולוּ אישה אחת לצוותים אלה". לטענת העותרים, מדובר ב"הפרה של החוק הקובע כי בכל ועדה ציבורית או צוות לעיצוב מדיניות לאומית, יינתן ביטוי הולם לנשים ממגוון קבוצות האוכלוסייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טרכטנברג. "הייתה ציפייה למגוון רחב"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים