שתף קטע נבחר

מהפך בבורסה: המסחר הסתיים בעליות

המסחר שהתנהל רוב היום בירידות חדות של כ-4% עבר בשעה האחרונה לתנודתיות דרמטית: מדד ת"א 25 סיים בעלייה של 1.3% ומדד הבנקים סיים בעלייה של 1.8% בהובלת לאומי ופועלים. כלל פיננסים: "הנטייה של המשקיעים היא קודם למכור ואחר כך לשאול"; מגדל שוקי הון: "היו היום הרבה ספקולנטים"

המסחר בתל אביב ביצע היום (א') סיבוב פרסה, וננעל בעליות שערים, לאחר שבמהלך היום נרשמו ירידות חדות של כ-4%. ברקע המסחר הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט בשני ימי המסחר האחרונים והחשש מהתלקחות נוספת בדרום הארץ.

 

מדד ת"א 25 עלה ב-1.31% ל-1,079.16 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-0.65% ל-967.79 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-2.52% ל-235.62 נקודות, מדד נדל"ן ירד ב-0.49% ל-265.43 נקודות ומדד הבנקים עלה ב-1.77% ל-1,039.6 נקודות.

 

"יש הרבה מאוד ספקולנטים בשוק היום", אמר ל"כלכליסט" שגיא שטיין, מנכ"ל קרנות נאמנות מגדל שוקי הון, "מוסדיים לא משנים יותר מידי את הפוזיציות שלהם והמחזורים לא גבוהים מידי: יש הרבה מאוד שחקנים שנמצאים בחופש והפדיונות בקרנות נרגעו. השבוע יש שבוע של פקיעה ולכן התנודתיות גבוהה".

 

ארי גרינפלד,אנליסט המאקרו של פסגות, כתב כי לדעתו אין להשוות בין המצב היום בשווקים לבין זה שהיה ב-2008. "הבעיות באירופה גורמות לארה"ב להיראות כל כך טוב עד שהיא מושכת את כל משקיעי העולם המחפשים נכס חסר סיכון".

 

אמיר כהנוביץ כלכלן ראשי בכלל פיננסים מסר כי "נראה כי הנטייה של המשקיעים בשבועות האחרונים היא קודם כל למכור ואח"כ לשאול שאלות. מבחינת משקיעים יש הבדל גדול בין ירידות של 10% ביום לבין ירידות של 10% במשך חודש. מעטים נותנים חשיבות להיבט הזמן ולא תראו כמעט, אם בכלל, סקירות שמתעסקות בנושא. אך אין כמעט ספק כי להתבשלות הרגשות השפעה גדולה על התנהגות השווקים".

 

אמיר איל, יו"ר אינפיניטי, אמר כי "יש התאמה לירידות באירופה וארה"ב שנובעת מפדיונות בקרנות ואין קשר למתיחות הבטחונית". על הבנקים אמר איל כי הם מושפעים מחובות הטייקונים, אבל לדעתו מדובר בהזדמנות בלתי רגילה שקוראת אחת למספר שנים מכיוון שהבנקים יפרשו חובות לטייקונים ולא תהיה פגיעה משמעותית.

 

עוד אמר איל כי זו רמה שבה בעלי העניין מתחילים לנצל הזדמנויות וציין כי הבעיה בעיקר היא בשוק המניות ולא באג"ח, שם לא רואים פגיעה משמעותית.

 

"מה שקורה היום בבורסה הוא המשך ישיר של מה שקרה בוול סטריט ובאירופה בסוף השבוע. אנחנו עוברים איזשהו מצב של אובר-פאניקינג כרגע בשוק שמושפע מחשש ממיתון עמוק ומתמשך ולא מחישובים פיננסיים של הערך האמיתי של החברות", אמר ל"כלכליסט" מורן צור, מנכ"ל מיטב טרייד. "הנתון החשוב, מכפילי הרווח של החברות הם כן אטרקטיביים במחיר הנוכחי. המכפילים בחברות הנמצאות במדד S&P 500 הם ברמות שבהן השוק החל לעשות שינוי ב-2009 והובלה לגל עליות. אין ספק שבטווח הארוך יש הזדמנויות קנייה", הוא אמר.

 

עם זאת, בטווח הקצר השוק ימשיך להיות תנודתי, אמר צור. "הבורסה מושפעת יותר ממה שקורה בעולם ולא מהמתיחות הביטחונית. זאת רק ממחישה את החששות מפני ספטמבר והמשקיעים הזרים לא ימהרו להיכנס לפה עד שיידעו מה קורה. הפחד כרגע שולט, יש סחורה טובה על המדף אבל פשוט אין מי שיקנה אותה", הוסיף.

 

פתיחה אנגלית בתחילת המסחר

תחילת המסחר בתל אביב נדחתה בבוקר בשלב הפתיחה עקב "פתיחה אנגלית". משמעות הדחייה היא שאם תנודת ת"א 25 בפתיחה מעבר ל-2.5%, מוארך אוטומטית שלב טרום הפתיחה, למשך זמן שייקבע באופן אקראי, בשלוש עד חמש דקות, בסיומן מתבצע ניסיון נוסף לקבוע את מדד הפתיחה.

 

המסחר בוול סטריט ננעל ביום שישי בירידות, ובכך נקבע השבוע הרביעי ברציפות בו נרשמה ירידה שבועית במדדי המניות המובילים בארה"ב. דאו ג'ונס רשם ירידה שבועית של 4%, S&P 500 ירד השבוע ב-4.7% ונאסד"ק השיל השבוע 6.6%.

 

גולדמן זאקס הודיע במהלך סוף השבוע כי הוא חותך את תחזית הצמיחה לכלכלת ארה"ב במחצית השנייה של 2011 ל-1% ברבעון השלישי וב-1.5% ברבעון הרביעי - לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 2% בשני הרבעונים.

 

הזהב נעל את שבוע המסחר בשיא חדש והתקרב לרמה של 1,900 דולר לאונקיה, בעוד שהנפט ירד ב-0.2% ל-82.26 דולר לחבית.

 

מניות במרכז

מניות הבנקים ריכזו עניין בהובלת פועלים (עלתה בכ-0.52%) ולאומי (עלתה בכ-1.6%).

 

מניית קרדיט סוויס הגיעה ביום שישי למחיר של 20.96 פרנק בשוויץ והיא הולכת ומתקרבת למחיר הרצפה של הבנקים הממנים של כור (ירדה בכ-5.4%) להשקעה בבנק - 18 פרנק. גם חברת האם של כור, דיסקונט השקעות (עלתה בכ-1.2%), מרכזת עניין.

 

סאני, חברת ההחזקות הנמצאת בשליטת אילן בן דב, המחזיקה גם בחברת סקיילקס, הציגה ביום חמישי לאחר תום המסחר את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה. במסגרת הדוחות הכספיים מעדכנת החברה כי בכוונתה להחליף חוב קצר טווח של כ-70 מיליון שקל, בחוב ארוך טווח כנגד שיעבוד מניות פרטנר וסקיילקס.

 

נייר חדרה (ירדה בכ-5.3%) דיווחה דיווחה כי סך הוצאות המס הנוספות שתרשום KCTR, חברה בת של חוגלה-קימברלי יגיעו עד ל-19 מיליון דולר, בעקבות פסיקה נוספת של בית המשפט בטורקיה שנתקבלה בתחילת אוגוסט. בתוך כך ביום חמישי דיווחה החברה על צניחה של 81% ברווח הנקי במחצית הראשונה ל-7.9 מיליון שקל.

 

מידרוג הורידה בדרגה אחת את דירוג החוב של אלביט הדמיה (ירדה בכ-4.8%) והותירה את אופק הדירוג שלילי. הסיבות להורדת הדירוג הן שחיקה מתמשכת בפרמטרים עסקיים ופיננסיים של החברה, פגיעה בנגישותה לשוק ההון וכן בשל החשיפה של החברה לצרכי הנזילות של החברה האם - אירופה ישראל.

 

כלל ביטוח (עלתה בכ-1.5%) מקבוצת אי.די.בי (ירדה בכ-1%) שבשליטת נוחי דנקנר ובניהולו של שי טלמון דיווחה הבוקר על דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2011 ובהם הפסד בעקבות הירידות בשוק ההון.

 

אפריקה נכסים (עלתה בכ-3.2%) מקבוצת אפריקה ישראל (יורדת בכ-2%) שבשליטת לב לבייב דיווחה היום על דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה והציגה תוכנית לרכישה עצמית של אג"ח בשווי של 100 מיליון שקל.

 

פרוטרום (עלתה בכ-2) הודיעה היום כי תרכוש את חברת התמציות ארומקו (Aromco Ltd.) הבריטית תמורת 24.7 מיליון דולר (15 מיליון ליש"ט).

 

מספר מניות דואליות מרכזות עניין בתל אביב לאחר שחזרו עם פער ארביטראז' שלילי מוול סטריט: אודיוקודס (ירדה בכ-5.3%), נייס (ירדה בכ-0.9%) מלאנוקס (ירדה בכ-7%), איזיצ'יפ (ירדה בכ-5.5%) ופרטנר (עלתה בכ-2.7%).


פורסם לראשונה 21/08/2011 08:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים