שתף קטע נבחר

צילום: AFP, הגולש מיכאל קרביץ

עולים באו ישר לרקטות: "אבא, אני רוצה לחזור"

"לא דמיינתי שארוץ עם הילדים לחדר המדרגות כדי לתפוס מחסה", סיפר דניאל שעלה עם משפחתו מקנדה. בועז שהגיע לבדו מפחד, אבל "זה נותן הרגשה שאתה ישראלי"

"צבע אדום", ריצה למרחבים המוגנים ומיד לאחר מכן רעשים עזים של פיצוצים. עבור תושבי הדרום מדובר בשגרה כבר שנים, אך עבור אלו שעלו ארצה ממש לאחרונה, מדובר במציאות מפחידה ובלתי נתפסת.

 

הסלמה בדרום - הכותרות האחרונות ב-ynet 

 

דניאל (48) ורעייתו קרוליין (41) עלו לישראל בשבוע שעבר מקנדה יחד עם שלושת ילדיהם שנמצאים בתחילת שנות העשרה והתיישבו באשדוד. כבר בלילה הראשון החרידה את אוזניהם אזעקה שהתריעה על שיגור רקטות מרצועת עזה וכך קיבלה חוויית הקליטה שלהם תפנית חדה.

 

"חשבנו על הכל, את זה לא דמיינו" ()
"חשבנו על הכל, את זה לא דמיינו"

 

"תכננו את המעבר לישראל במשך שנים", סיפר דניאל, "חשבנו על הכל, עבודה, בית, חברים, אפילו בתי ספר טובים לילדים, אבל לא דמיינתי שאצטרך לרוץ איתם לחדר המדרגות כדי לתפוס מחסה. הפחד היה גדול והילדים בכו".

 

אחרי מתקפת הטרור האכזרית שאירעה ביום חמישי האחרון, דודו, אזרח ותיק, הנחה אותו כיצד יש לנהוג במקרים כאלו. "אבל שום דבר לא מכין אותך לאזעקה שפורצת באמצע הלילה", הדגיש דניאל.

 

 

למרות התחושות הקשות והפחד הרב, לדברי ראש המשפחה, "הטילים והטרוריסטים לא ישנו את דעתי ואת התוכניות שלנו להשתקע כאן". הוא הוסיף: "באתי לכאן בגלל תשוקה גדולה ואני עדיין מרגיש שישראל היא הבית שלנו".

 

בתו מיכל, בת 14, נשמעה הרבה פחות נלהבת, בעיקר מאחר שבמהלך השיחה עמה שוב פעם הופעלה אזעקה באשדוד. "אני לא מכירה בכלל דברים כאלה ואני לא מבינה למה יורים עלינו טילים", אמרה, "זה מפחיד ומשתק אותי. אמרתי לאבא שאני רוצה לחזור למונטריאול".

 

בועז יערי (18), בן להורים ישראלים שירדו מהארץ לפני שנולד, הגיע לבדו בשבוע שעבר לקיבוץ סעד שבעוטף עזה במסגרת פרויקט "גרעין צבר" המשותף למשרד הקליטה ותנועת הצופים, לקראת גיוסו

לצה"ל.

 

"אני רואה את עזה מהחלון. יש 'צבע אדום' לפחות פעם ביום ואפשר לראות ולשמוע את המטוסים שלנו תוקפים בעזה", ציין בועז שגם סיפר על תחושותיו: "זו הרגשה מוזרה מאוד, אבל זה גם נותן לך להרגיש באופן מיידי שאתה ישראלי". לדבריו, "יש פחד, אבל כשאני רואה שכולם בקיבוץ כל כך רגילים ורגועים זה עוזר ואני מרגיש שגם אני מתרגל".

 

ממשרד הקליטה נמסר שהשרה, סופה לנדבר, ומנכ"ל המשרד, דימטרי אפרצב, ביקרו בדרום כדי להתעדכן במצב העולים. כמו כן, נמסרי כי המשרד מפעיל מוקדים טלפוניים ואתר אינטרנט במגוון שפות כדי לסייע להם בהתמודדות עם ההסלמה הביטחונית.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 21/08/2011 23:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים