שתף קטע נבחר

מוטורולה XOOM :מתחרה ראוי?

הזום פועל על אנדרואיד וכולל מסך 10.1 אינץ', והוא הטאבלט הראשון מהדור שלו שמגיע לישראל דרך מפעילה סלולרית. שיחקנו איתו כמה ימים ויש לנו מסקנות

 בפברואר השנה, סמסונג ומוטורולה הציגו את הטאבלטים שלהן ל-2011. סמסונג הציגו את הדור השני של הטאב, ומוטורולה הציגה את הזום. שתי החברות בנו את המוצרים שלהן מתוך מטרה ברורה להתחרות באייפד. אך זמן קצת לאחר מכן, כאשר אפל הציגה את האייפד 2, החברות הגיבו בדרכים שונות: סמסונג עיכבה את השקת הטאבים שלה עד שתוכל להפוך אותם לדקים וקלים יותר, ואילו מוטורולה משכה בכתפיה והשיקה את הזום.

  

 

תוצאה היא מכשיר ששוקל בדיוק כמו האייפד המקורי, בזמן שהמתחרים כבר עברו לעולם קל יותר. אם אתם רוצים להשתמש בו על שולחן או ברכבת, זה סבבה. אבל במצב בו אתם צריכים להחזיק את המכשיר בידיים לאורך זמן, ההחזקה הופכת ללא נוחה במהירות.

 

פרט לכך, מדובר במכשיר שבנוי היטב, עם חיבור מיקרו-USB סטנדרטי וחיבור מיקרו HDMI. יש לציין שאי אפשר לטעון אותו באמצעות ה-USB, אבל הוא כן מסוגל לשמש כמארח USB. זה אומר שאפשר - עם מתאם - להכניס אליו דיסק און קי, לדוגמה. או לחבר אליו טלפון.

 

הזום מצויד במצלמת 5 מגפיקסל, שמצלמת בסדר. אמנם לא בשורה הראשונה, אם היא מתחרה עם סלולריים, אבל בהחלט רמה סבירה יחסית לטאבלט. לא שטאבלט זה כלי נוח במיוחד לצילום. בנוסף, לזום יש גם מצלמת 2 מגפיקסל קדמית לשיחות וידאו, וזה נחמד.

 

מבחינת הקרביים, הזום מזכיר מאד את האטריקס: מעבד טגרה2 של Nvidia, עם גיגה אחת של RAM. יש לזום סוללת 6500 מיליאמפר, שנותנת עבודה, והמכשיר בהחלט מסוגל לעבוד יום שלם גם בשימוש אינטנסיבי.

 

 (צילום: ניצן סדן) (צילום: ניצן סדן)
(צילום: ניצן סדן)

 

תוכנה

 רבות נכתב על אנדרואיד Honeycomb, גרסת מערכת ההפעלה של גוגל לטאבלטים. חלק מהדברים נכונים, וחלקם כבר לא. מבחינת ממשק, אני חושב ש-Honeycomb אינה מענגת, אבל היא גם לא מהווה מכשול לשימוש מהנה במכשיר.

 

יש המון יישומי אנדרואיד, ורבים מהם עובדים גם על המסך הגדול יותר של טאבלט. אבל אחרים פשוט לא זמינים, כמו - וזה אולי עקב אכילס הגדול ביותר של המכשיר - פייסבוק.

 

כלומר, לפייסבוק יש לא מעט יישומי. אני למשל השתמשתי בטוויטדק לפייסבוק ולטוויטר, וזאת אכן חוויה טובה מאד, אבל היא לא מכסה את כל האפשרויות שיש בפייסבוק. אפשר לגשת לפייסבוק בדפדפן, ולקבל חוויה דומה מאד לחווית המחשב האישי (במיוחד בפיירפוקס, שהגרסה החדשה שלו היא הראשונה עליה אפשר באמת להמליץ, לפחות למכשירים חזקים), אבל הממשק של פייסבוק לא בנוי למגע על מסך 10.1 אינץ'. יש לציין שזאת עשויה להיות בעיה זמנית: הגרסה המתקרבת של מערכת ההפעלה, אנדרואיד 4.0, אמורה להריץ היטב יישומים שונים בגדלי מסך שונים, גם אם הם לא נכתבו למסכים האלה במקור. איני יודע מתי ה-Xoom יקבל את השדרוג שלו ל-Ice Cream Sandwich (שם הקוד של גרסת מערכת ההפעלה), אבל אני מקווה שזה יקרה מהר.

 

אהבנו: ממשק טוב; חיבור USB; טאבלט מודרני ראשון במפעילות.

לא אהבנו: משקל; מחיר במפעילה; אין פייסבוק.

 

 (צילום: ניצן סדן) (צילום: ניצן סדן)
(צילום: ניצן סדן)

 

שורה תחתונה

לזום שתי בעיות אמיתיות. האחת היא המשקל, עליו דיברנו לא מעט, והשניה היא המחיר. הזום עולה באורנג' - המפעילה היחידה שמשווקת אותו כרגע - 60 ש"ח לחודש כפול 36 חודשים + 148 ש"ח לחודש על חבילת גלישה ללא הגבלה. כלומר: 208 שקל לחודש. מה שאומר: 7,488 שקל במשך שלוש שנים. המחיר הזה הוא למכשיר שמגיע עם חבילת גלישה, כמובן. וזו מהווה את עיקר העלות. לשם ההשוואה, את ה-Asus Transformer, מכשיר שדי מקביל לזום ביכולותיו ותכונותיו (ומגיע ללא קישוריות סלולרית, אלא רק עם WiFi), אפשר לקנות בשוק החופשי בקצת יותר מ-2,000 שקל. ואם תשלבו בין WiFi להתחברות לרשת הסלולרית של הטלפון (בהנחה שיש לכם סמארטפון מודרני עם חבילת גלישה סבירה), אתם עשויים לגלות שזה שווה לכם הרבה יותר. בלי חבילת הגלישה, אגב, הזום עולה באורנג' 109 ש"ח לחודש למשך 36 חודשים, פי 2 מהטרנספורמר. בשוק החופשי, גרסת ה-WiFi עולה קצת יותר מ-2,500 ש"ח. עדיין יקר מדי, אבל לפחות הגיוני.

 

למפרט המלא >>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים