שתף קטע נבחר

יוזמה: אנשי רוח למען הכרה במדינה פלסטינית

מאחורי היוזמה עומדים המחזאי יהושע סובול והמשורר הפלסטיני טהא מוחמד עלי, שטוענים כי "מדינה פלסטינית שתחיה בשלום עם ישראל היא אינטרס ישראלי ופלסטיני כאחד"

שיתוף פעולה בין הסופר והמחזאי הישראלי יהושע סובול לבין המשורר הפלסטיני טהא מוחמד עלי, הוביל לניסוח עצומה המופצת בימים אלה וקוראת לאנשי רוח משני הצדדים לתמוך בהקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67'.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

על הנוסח שהופץ ביומיים האחרונים בדואר אלקטרוני חתומים לדברי סובול כמאה אנשי תרבות ואקדמיה, ובו נכתב בין היתר: "הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' שתחיה בשלום עם ישראל היא אינטרס חיוני ישראלי ופלסטיני כאחד. כל מדינות ערב ורוב מדינות העולם תומכות בפיתרון זה לסכסוך.

 

"על פי החלטות הפסגה הערבית בביירות ב-2002, כל מדינות ערב ו-60 מדינות מוסלמיות יכירו במדינת ישראל ויכוננו איתה יחסים דיפלומטיים אם ישראל תכיר בגבולות 67' כגבולות שלום צודק, כולל ובר קיימא בינה לבין המדינה הפלסטינית שתקום. גבולות אלה יזכו להכרה מצד האו"ם ומדינות העולם ולערובות בינלאומיות".

 

סובול ומוחמד עלי מתרים עוד במנשר כי המשך הקיפאון המדיני ייצור קרקע פורייה לכוחות קיצוניים, ששואפים לדבריהם לגרור את עמי האזור לשפיכות דמים ולמלחמות הרות אסון ש"ממיטות חורבן, מנציחות נחשלות ומונעות כל אפשרות לנורמליזציה של החיים ולקידום צדק חברתי".

 

ואם בצדק חברתי עסקינן, לדברי השניים תנועות המחאה העממיות שהתעוררו לאחרונה במדינות ערב ובישראל מבטאות את מיטב השאיפות לנורמליזציה של החיים שיתקיימו באזור בשלום, שיבטיח את מימוש האינטרסים הקיומיים של אזרחי ישראל והמדינה הפלסטינית ויאפשר שגשוג כלכלי וקידום צדק חברתי לכל עמי האזור.

 

"מכל הטעמים האלה אנו החתומים מטה מקדמים בברכה הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' כולל ירושלים המזרחית וקוראים להנהגתה ולהנהגה הישראלית לחדש מיד עם כינון המדינה הפלסטינית את המשא ומתן לסיום הסכסוך על בסיס החלטות האו"ם והלגיטימציה הבינלאומית להסדר שלום בר קיימא בין שתי המדינות".

 

בשיחה עם ynet אמר היום (שבת) סובול: "ניסחנו ביחד את המנשר מתוך כוונה להקדים תרופה למכה שמכינים לנו לקראת ה-20 בספטמבר, ואנו אומרים למעשה בגלוי ובצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שאין בישראל

קונצנזוס לשלילת הקמתה של מדינה פלסטינית בגבולות 67' וכי הקמתה היא בפירוש אינטרס משותף, ולכן אינה יכולה להיות עילה למלחמה חדשה אלא דווקא לשמש מניע לחידוש המו"מ לשלום בין שתי מדינות ריבוניות".

 

לדברי סובול מדובר ביוזמה ספונטנית שיצרה תגובת שרשרת. "אני מקווה שלמאה האנשים שכבר חתמו יתווספו רבים כדי לעמוד בפרץ מול מחרחרי המלחמה שמבקשים להציג בפני העולם תמונה מעוותת של מציאות שאינה קיימת. אנחנו אומרים להם: תנוחו. לא כולם חושבים שה-20 בספטמבר היא הכרזת מלחמה. אנחנו אומרים שאסור לנו לומר שעייפנו ממשא ומתן וכשתכונן הממשלה הפלסטינית, על ממשלת ישראל לשבת ולדון איתה על עתיד טוב יותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יהושע סובול. "ה-20 בספטמבר - לא הכרזת מלחמה"
צילום: יונתן צור
לאתר ההטבות
מומלצים