שתף קטע נבחר

"1,500 חיילים מצרים נכנסו לסיני באישור ישראל"

השגריר לשעבר בסיוני אמר ל"אל-חיאת" כי השלטון המצרי תיגבר את כוחותיו לקראת יציאתו למבצע צבאי גדול באזור, אך לא ציין מתי ניתן האישור הישראלי ומתי נכנסו בפועל הכוחות. גורם במועצה הצבאית: נשקל שינוי סעיפי הסכם השלום

חיילי צבא מצרים ממשיכים להיכנס לסיני, והיד עוד נטויה. 1,500 חיילים נוספים נפרסו באזור בעקבות סיכום בין מצרים לישראל על הגדלת מספר החיילים המצריים באזורי האורך B ו-C בחצי האי. כעת מנהלים הצדדים משא ומתן נוסף לפריסת כוחות נוספים באזור. כך דיווח היום (ב') העיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון.

 

מתח בגבול הדרומי - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

עמדת צבא מצרים בסיני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עמדת צבא מצרים בסיני(צילום: AFP)
 

שגריר מצרים בישראל לשעבר, מוחמד בסיוני, אמר לעיתון כי "הסכם השלום המצרי-ישראלי קובע בסעיף הרביעי שלו, בפרק 4, כי כל אחד מהצדדים יוכל לתקן את ההסדרים הביטחוניים בתנאי שהצד השני יסכים... מצרים התבססה על הסעיף הזה כדי לתקן את הסדרי הביטחון הקובעים את סדרי הכוחות והציוד בסיני, שאוסרים על כניסת כוחות הצבא לאזור C ומתירים בה את קיומם של כוחות משטרה בלבד".

 

לדברי בסיוני, "בשנת 2008 חדרו למצרים פלסטינים מרצועת עזה. ביקשנו פריסה של 750 חיילים ממשמר הגבול ובקשתנו נענתה בזמנו". הוא הוסיף כי "לאחר האירועים הביטחוניים האחרונים בסיני החליטו השלטונות לצאת במבצע ביטחוני גדול בהשתתפות כוחות המשטרה והצבא, ולכן ביקשנו לסרוק את האזור בין רפיח, אל-עריש ושייח' זוויד. היקף הכוחות תוגבר ב- 1,500 חיילים וכלי משוריינים באזורים B ו- C". בסיוני לא ציין בדבריו מתי נכנסו הכוחות בפועל לאזור.

 

"תיקון סעיפי הסכם השלום"

במקביל, אמר גורם רם-דרג במועצה הצבאית השלטת במצרים כי ארצו "שוקלת כעת את תיקון סעיפי הסכם השלום בכל הנוגע לפריסת הכוחות, היקפם והציוד בסיני, וזאת במסגרת שתסייע לשמור על הביטחון באזור ובאופן שיתאם את מדיניות החוץ של מצרים בעקבות מהפכת 25 בינואר", כך דיווח היומון המצרי "אל-מסרי אל-יום".

 

הפגנה מול שגרירות ישראל בקהיר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה מול שגרירות ישראל בקהיר(צילום: AFP)
 

בתחילת השנה, בחרה ממשלת ישראל בהחלטה דרמטית לאפשר לכוחות צבא מצרים להכניס 800 חיילים לחצי האי, לראשונה מאז נחתם הסכם השלום בין המדינות לפני יותר משלושה עשורים. בהסכם, שנחתם ב-1979, נקבע כי חצי האי סיני יהיה שטח מפורז מבחינה צבאית. האזור חולק למספר רצועות: הראשונה נמתחת מתעלת סואץ במערב עד לקו A ממזרח, בה מותר למצרים להחזיק בדיביזיית רגלים ממוכנת אחת. ברצועה השנייה, אזור B, רשאים לפעול ארבעה גדודים של משמר הגבול ואילו ברצועה השלישית, עד לגבול, אמורים לפעול, על פי ההסכם, רק כוח משקיפים בינלאומי וכוחות שיטור אזרחיים ממצרים.

 

התרעה על פיגוע נוסף

ביממה האחרונה, הורה הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, על תגבור כוחות צה"ל בדרום רצועת עזה ובגבול ישראל-מצרים, לנוכח התרעה על פיגוע מתוכנן של הג'יהאד האיסלאמי. לפי ההערכות, החוליה המדוברת כבר יצאה מרצועת עזה לשטחי סיני, שהפכו בחודשים האחרונים למוקד פעילות טרור.

 

פרטים אלה הועברו בערוצי הקישור אל מול המצרים. בצה"ל חזרו והדגישו כי הם רואים בחמאס אחראי לכל פעילות חבלנית

המתקיימת או יוצאת מרצועת עזה.

 

הכוננות הנוכחית היא המשך לשבועיים מאוד מתוחים בגבול, שהחלו עוד לפני מתקפת הטרור הקטלנית מצפון לאילת, שבה נרצחו שמונה ישראלים על-ידי חוליית מחבלים עזתית-מצרית שחדרה מסיני. מאז נמשכו התרעות על כוונות נוספות להוציא לפועל פיגועים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה במצרים נגד ישראל
צילום: AP
הרמטכ"ל מסייר בדרום
צילום: דובר צה"ל
עמדת צבא מצרית באל-עריש
צילום: EPA
מומלצים