שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

המדינה הגישה בקשה לצווי מניעה נגד המתמחים

התפטרות הרופאים המתמחים עומדת להיכנס לתוקף, והמדינה מחפשת מוצא בדמות צווי מניעה מבית הדין הארצי לעבודה. בבקשת הפרקליטות נטען כי המתמחים פועלים באופן בלתי חוקי: "השלמה עם מעשיהם שווה להשלמה עם אלימות כצעד מחאה"

בשעה ששעון החול אוזל לקראת התפטרות הרופאים המתמחים , מנסים בפרקליטות המדינה לסכל את המהלך. בבקשה דחופה שהגישו בצהריים (יום ה') לבית הדין הארצי לעבודה, קראו בפרקליטות להוציא צווי מניעה שייאסרו על הרופאים לנקוט בצעדים ארגוניים שישבשו את העבודה. הפרקליטות טוענת כי המתמחים עוברים על החוק ומשתמשים בנשק ההתפטרות כדי להשיג הישגים באופן המהווה "שבירת כלים כוחנית ואסורה".

 

  • לעיון בבקשת פרקליטות המדינה - לחץ כאן

  

הרופאים הפגינו אתמול. "צעדים ארגוניים בלתי חוקיים" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הרופאים הפגינו אתמול. "צעדים ארגוניים בלתי חוקיים"(צילום: ירון ברנר)

 

הפרקליטות מתחה גם ביקורת חריפה על עמותת "מרשם", המייצגת את הרופאים המתמחים, וציינה בבקשה כי אין לה כל מעמד במשפט העבודה הקיבוצי. לטענת הפרקליטות, בהתנהלותה עושה העמותה כל שביכולתה כדי לתקוע טריז באמצעים בלתי חוקיים בין הרופאים המתמחים לבין ארגונם היציג, ובין הרופאים המתמחים לבין המדינה, ואף גורמת לרופאים אלו להפר צווים שהוציא ביהמ"ש במסווה פעילות של ארגון עובדים יציג. 

 

שביתת הרופאים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

לטענת הפרקליטות, עמותת "מרשם" היא למעשה קריאת תיגר נגד שלטון החוק, ומדובר בתקדים מסוכן ליחסי העבודה בשירות המדינה ובמגזר הציבורי כולו. "לכל רופא עומדת הזכות למחאה אזרחית, אולם שביתה איננה ככל מחאה", ציינו, "היא מחאה פוגענית ועל כן השלמה עם מעשי הרופאים המתמחים שווה להשלמה עם מעשי אלימות כצעד מחאה".

 

חותמים על מכתבי התפטרות. "יהפכו סמכות בית הדין לאות מתה" (צילום: מורן מעיין) (צילום: מורן מעיין)
חותמים על מכתבי התפטרות. "יהפכו סמכות בית הדין לאות מתה"(צילום: מורן מעיין)

 

בבקשה שהוגשה באמצעות מנהלת המחלקה לסכסוכי עבודה בפרקליטות, עו"ד אורית פודמסקי, ועו"ד דורון יפת מפרקליטות מחוז תל-אביב, נטען עוד כי הצעדים בהם נוקטים הרופאים המתמחים הם צעדים ארגוניים בלתי חוקיים, שעלולים להביא לפגיעה קשה בציבור החולים, בנוסף לסבל הרב שכבר נגרם להם בעקבות שביתת הרופאים הממושכת. הפרקליטות אף הציגה נתונים לפיהם כ-300 רופאים מתמחים הגישו עד כה את מכתב ההתפטרות - שליש מכלל הרופאים המתחים - ועל כן הם מהווים מסה קריטית.

  

בפרקליטות אמנם מעריכים כי בכוונת הרופאים המתמחים אין באמת "ללכת הביתה", כיוון שהם וודאי מעוניינים לסיים את ההתמחות בהצלחה ולהפוך לרופאים מומחים, ואילו אם מכתבי ההתפטרות ייכנסו לתוקף, לא רק שייגדע מקור פרנסתם אלא יהיו לכך השלכות הרות גורל כלפיהם מבחינה מקצועית.

 

הפרקליטות שוללת גם את מכתבי ההתפטרות שהגישו הרופאים, וטוענת

כי התפטרות קוטלקטיבית שכזו היא צעד ארגוני בלתי לגיטימי ביחסי עבודה, החותר תחת משפט העבודה הקיבוצי: "פעולות מסוג זה יהפכו את סמכות בתי הדין לעבודה וענייני שפיטות לאות מתה", נטען בבקשה. "מה יועילו חכמים בתקנתם ודיינים בפסיקתם, אם בית הדין לעבודה יוציא צו מניעה נגד השביתה ולמחרת יגישו העובדים של אותו ארגון מכתבי התפטרות כאמצעי לחץ על אותו המעסיק לקבל את דרישותיהם?", תהו.

 

לטענת הפרקליטות, ההתפטרות הינה פעולה כוחנית לא לגיטימית ואף אלימה. בפרקליטות חוששים גם שקבוצות עובדים חזקות אחרות יעתיקו את דפוס פעולה זה, ובכך בעצם יופר האיזון הקיים במשפט העבודה הקיבוצי. "התנהלות זו של קבוצת עובדים החברים בארגון היציג, הרופאים המתמחים, והניצול לרעה שהם עושים לקידום האינטרסים שלהם ובבחינת שימוש בכוח אסור ובלתי מתקבל על הדעת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת המתמחים נמשכת
צילום: ירון ברנר
מומלצים