שתף קטע נבחר

התפרצות חצבת בהרדוף: 10 ילדים שלא חוסנו חלו

התפרצות חצבת בקיבוץ הרדוף: עשרה ילדים שלא חוסנו כנגד חצבת מתוך החלטה עקרונית של הוריהם לקו במחלה, וכעת נערך משרד הבריאות להשלמת החיסונים ביישוב. חבר הקיבוץ: "הקביעה אם לחסן את הילדים היא אישית של ההורים"

כעשרה ילדים בקיבוץ הרדוף הסמוך לשפרעם חלו במהלך החודש האחרון בחצבת . מדובר בילדים שלא חוסנו נגד המחלה, ובמשרד הבריאות מתכוונים להשלים את חיסון הילדים ביישוב ובבית הספר שבו הם לומדים.

 

קראו עוד על חיסונים:

 

מבירור במשרד הבריאות נמסר כי חלק מהאוכלוסייה בקיבוץ מעדיף שלא לחסן כנגד מחלות, וכי הילדים שחלו לא חוסנו בעבר. ממשרד הבריאות נמסר כי אנשים שהיו במגע עם הילדים החולים "הוזמנו ללשכת הבריאות בעפולה לקבלת חיסון שימנע הדבקתם. כמו כן תיערך השלמת חיסונים ביישוב ובבית הספר. לשכת הבריאות עפולה ממשיכה במעקב ובטיפול המונע".

 

הקיבוץ נמצא בתחומי המועצה האזורית עמק יזרעאל. מהמועצה נמסר כי הנושא באחריות משרד הבריאות וקופות החולים, אך יפעלו בנושא "ככל שיידרש". חברי הקיבוץ חיים על פי השיטה הרוחנית האנתרופוסופית, והקיבוץ מוכר בעיקר בזכות עיסוקו בגידול ושיווק מוצרי חקלאות אורגניים.

 

אחד מאנשי הקיבוץ אמר ל-ynet כי ההחלטה אם לחסן את הילדים או לא וכנגד אילו מחלות היא אישית של ההורים.

 

"הגישה הטבעית אומרת שמחלת חום אינה בהכרח דבר רע", הוא אומר. "הוכח במחקרים שתנאים של חום גבוה אינם אופטימליים לווירוסים וחיידקים. המערכת החיסונית תוקפת אפוא את החיידק והווירוס באמצעות הגברת חום הגוף. כמובן צריך לעמוד על המשמר, במקרים שאנשים רגישים לחום עצמו".

 

לדברי אותו אדם, העובדה שמחלות חום כגון אבעבועות רוח, אדמת, חצבת, חזרת ואחרות מופיעות בתקופת הילדות היא בעלת משמעות. "לחום יש משמעות בגיל הזה, כי המערכת החיסונית מתחזקת מהמאבק. היא נלחמת. גם כדי לחזק שריר, צריך לגרום לו להתאמץ".

 

היום אחר הצהריים אמורה להיערך בהרדוף אספת הסברה בהשתתפות גורמים רפואיים מהקיבוץ וממשרד הבריאות, ומחר תגיע לקיבוץ אחות אפידמיולוגית שתחסן את המעוניינים בכך.

 

בנוסף, ייערכו בדיקות דם לחברים שאינם זוכרים אם חלו בחצבת בעבר.

 

בחצבת, מחלה נגיפית המועברת על ידי וירוס, קל מאוד להידבק משום שהיא עוברת דרך האוויר ובמגע עם החולה. תסמיני החצבת דומים בתחילה למחלת חום המלווה בנזלת, דלקת עיניים וכאבי גרון. בשלב האחרון של המחלה מופיעה פריחה ולאחריה מחלימים. המחלה עלולה להסתבך ולהפוך לדלקת ריאות, ובמקרים נדירים אף לגרום למוות.

 

בשנת 2007 הגיעה נערה בת 14 ממשפחה חרדית למצב של מוות קליני בעקבות מחלת החצבת וכשל מערכות כללי - והושבה לחיים לאחר שהוריה הוזמנו להיפרד ממנה. שמונה מילדי המשפחה, אשר אף אחד מהם לא חוסן כנגד המחלה, לקו בה באותו הזמן.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לקיבוץ תגיע אחות אפידמיולוגית שתחסן את המעוניינים
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים