שתף קטע נבחר

ת"א ננעלה בעליות; מניות הבנקים נפלו ב-2.2%

מדד ת"א 25 עלה ב-0.69%, מדד ת"א 100 עלה ב-0.95%, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.67% ומדד נדל"ן עלה ב-1.37%. בשוק חששו מדבריו של הנגיד פישר כי אין חובה שיהיה בעל השליטה מוגדר בבנקים. יניב פגוט מאיילון: "במצבה של הבורסה כיום - לא ניתן לספוג גשם של מניות בנקים"

המסחר בתל אביב ננעל היום (א') בעליות שערים במדדים המובילים על רקע העליות בוול סטריט בסופ"ש והמשך החששות ממשבר החוב באירופה. כמו-כן המשקיעים נמצאים באי ודאות גדולה לקראת הצהרת העצמאות הפלסטינית. דבריו של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, על אי צורך בבעלי שליטה מוגדרים בבנקים הפילו את מניות הבנקים.

 

מדד ת"א 25 עלה ב-0.69% ל-1,064.11 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-0.95% ל-964.47 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.67% ל-255.55 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-1.37% ל-257.21 נקודות. מדד הבנקים נפל ב-2.19%.

 

בעוד שבוול סטריט הסתיים שבוע מאוד מוצלח עם עלייה שבועית 5.1% במדד S&P 500, מדד ת"א 25 סיים את השבוע שעבר עם ירידה של 0.6%. אחת הסיבות לחששות, בנוסף לנושא הגלובלי, הוא הצהרת העצמאות של הפלסטינים ביום שלישי הקרוב.

 

הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, התייצב ביום שישי מול המצלמות ונשא נאום דרמטי, שבו הציג את חזונו להקמת מדינה פלסטינית, שתוכר באו"ם: "אנחנו הולכים למועצת הביטחון. אני הולך לאו"ם כדי להשיג חברות מלאה של מדינת פלסטין בארגון הזה".

 

החששות העיקריים של המשקיעים הם מגלישה למחאה אלימה ולעימותים בין ישראל לפלסטינים. בנוסף, העימות המילולי עם טורקיה בוודאי שלא מוסיף לביטחון המשקיעים, במיוחד הזרים. עם זאת, בחמישי אמר מנכ"ל קרנות הנאמנות של מיטב רפי ניב כי "רוב האנשים שרצו לצאת מהשוק לפני ספטמבר כבר יצאו מהשוק". עוד אמר ניב כי המשקיעים חוששים מתוצאות ועדת טרכטנברג שאנשי המחאה החברתית דוחים כבר עכשיו את המסקנות.

 

אלדד תמיר, מנכ"ל תמיר פישמן התייחס אתמול להכרזה של אבו מאזן ואמר "אני חושב שלהכרזה יש מימד של סופיות, שזה באמת הולך לקרות וזה בהחלט מוסיף אי ודאות למסחר בעיקר כי לוח הזמנים לקראת ההכרזה של מדינה פלסטינאית מתקצר. אין לנו מושג מה יקרה יום אחרי ומה תהיה המציאות אחרי הכרזה כזו ולכן חוסר הוודאות גדל. זה סיכון שקשה לאמוד אותו". עם זאת, הוסיף תמיר "בסך הכל השווקים בחול בסוף השבוע היו טובים לכן קשה לדעת אם הדברים של אבו מאזן יובילו לירידות. הגורמים המרכזיים שינחו את המסחר יהיו ירידה במפלס החרדה בכל מה שקורה ביוון ובאירופה, וקיבלנו לכך גם אינדיקציה כשהזהב ירד. אילולא הנושא הפלסטיני הייתי מצפה לפתיחת המסחר בעליות".

 

"ישנה כמות גדולה של אי ודאות שקשורה בתחום הפלסטיני, באירופה ואף במסקנות ועדת הריכוזיות שצפויה להשפיע על השוק" מסביר היום אורי סטנק, מנהל השקעות במחלקת תאגידים ומוסדיים בכלל פיננסים. לדבריו, ההיצעים המשמעותיים כבר היו וכל עוד לא נופתע ממשהו חדש, אין צפי לשינוי משמעותי בשוק. סטנק מסביר כי לגבי הנושאים הידועים לנו, כל חדשה, לא משנה אם תהיה טובה או רעה, בוודאי תקטין את אי הוודאות בשוק, דבר שבכל מקרה טוב למשקיעים.

 

נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, אמר היום במסיבת עיתונאים מיוחדת כי "המצב היום דומה למה שהיה באמצע 2008 - רואים בעיות באופק, אך לא מזהים את חומרתן". לדבריו, "אם יהיה צורך, נוריד את הריבית"; לדבריו, ועדת הריכוזיות תיתן "תשובות טובות"; עוד אמר כי "אסור להתייחס לטייקונים כאל מי שעשו משהו פלילי"; הגדיר את המצב הגיאופוליטי כ"מדאיג". והוסיף כי אין צורך בגרעיני שליטה בבנקים. 

 

"עד שלא נראה מתאם גבוה בין הבנקים לשוק - אנו במצב לא טוב", אומר היום יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. בנוגע לירידות היום במניות הבנקים אמר פגוט כי הדבר מונע ממספר גורמים: החשש של המשקעים מ"גשם של מניות בנקים" בעקבות המלצת ועדת התחרותיות במשק, חוסר עניין של משקיעים זרים שמקטינים פוזיציה בבנקים, החשיפה למשבר באירופה וירידת הריבית שתיפגע לבנקים ברווח המימוני. "במצב של השוק היום - לא ניתן לספוג היצע גדול של מניות בנקים", מסכם פגוט.

 

מניות במרכז

טומי הילפיגר נסוג מרכישת מגדל השעון בניו יורק. מעצב העל היה אמור לרכוש את המגדל שבשליטת אפריקה ישראל (המניה ירדה בכ-2.7%) תמורת 170 מיליון דולר, מהלך שהיה מקטין את החוב של אפי ארה"ב ב-64 מיליון דולר.

 

ביום שישי פרסמה סוכנות הידיעות רויטרס כי הרשויות האמריקניות חוקרות את שלושת הבנקים הישראליים הגדולים - לאומי (ירד ב-0.17%), פועלים (ירד בכ-0.6%) ומזרחי טפחות (ירד בכ-3.3%) - עקב החשדות שהסניפים שלהם בשוויץ סייעו ללקוחות אמריקאים להעלים מסים.

 

הפתעה באיתוראן (עלתה בכ-6.8%): בעלי המניות לא אישרו את חידוש מיניו של איזי שרצקי ליו"ר החברה. כך הודיעה החברה ביום חמישי בערב.

 

טבע (ירדה ב-1%) הודיעה ביום שישי כי חתמה על הסכם להקמת מפעל ליצור תרופות ברוסיה בהשקעה ראשונית של 50 מיליון דולר.

 

כלל תעשיות, בעלת השליטה בפאנדטק החליטה להיענות להצעת הרכש מטעם GTCR וחברת שירותי ה-IT תירכש על ידה בתמורה ל-364 מיליון דולר, פרמייה של 33%. ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון כלל תעשיות צפוי לאשר את ההצעה בימים הקרובים.

 

יצחק תשובה מוכן להעמיד למחזיקי אג"ח ה' של דלק נדל"ן ביטחונות של כ־20 מיליון שקל - כמחצית מהסכום שהועמד לבעלי האג"ח הקצרות (כ"ה) שלהם חייבת החברה כ־620 מיליון שקל. משרד עו"ד קליר־בנימיני, שמייצג את נציגות בעלי האג"ח מסדרה ה', מסר ל"כלכליסט" כי הם דורשים ביטחונות בהיקף של 83 מיליון שקל. הסכמתם של בעלי אג"ח ה' הכרחית כדי למנוע מדלק נדל"ן ללכת לפירוק.

 

חברת נובל אנרג'י, שמחזיקה ב-36% ממבנה "לווייתן" ומשמשת כקבלנית הקידוח, שוקלת בימים האחרונים להחליף את האסדה המוצבת שם בשל השבתה שנכפתה על מפעילה. ההודעה משפיעה גם על דלק קידוחים (ירדה בכ-1.3%), אבנר (עלתה בכ-0.8%) ורציו (ירדה בכ-2.6%) השותפות בלווייתן.

 

מניית פרטנר (ירדה בכ-1.1%) ממשיכה לרכז עניין על רקע חילופי התפקידים בהנהלת החברה, כאשר יעקב גלברד יוחלף על ידי חיים רומנו שכיהן בעבר כסמנכ"ל בחברה וכמנכ"ל אל על. המניה יורדת ב-0.14%.

 

"אנחנו מעלים את ההמלצה למניית שטראוס (עלתה בכ-4.9% ) ל"תשואת יתר" וקובעים את מחיר היעד על 50.5 שקל למניה - מחיר הגבוה ב-29% ממחיר השוק", כך לפי סקירה של גיל דטנר מבנק לאומי שפורסמה בחמישי. בתוך כך הזהירו בבנק מההשפעה של ועדת קדמי, העוסקת בריכוזיות בענף המזון, ומההשפעה של המחאה החברתית על מניית החברה בטווח הקצר.


פורסם לראשונה 17/09/2011 21:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה לניירות ערך בתל אביב
צילום: דנה קופל
מומלצים