שתף קטע נבחר

מאבק בסאבווי: "לעצור את הסיוע הצבאי לישראל"

ברכבת התחתית בניו יורק נתלו פרסומות הקוראות לציבור לפעול לשים קץ לתמיכה הצבאית בישראל, בטענה כי הדבר "מביא להמשך הכיבוש והניצול". ארגון פרו-ישראלי: נתלה כרזות נגד

המאבק המדיני בין ישראל לפלסטינים יורד מתחת לקרקע: לנוכח פתיחת מושב העצרת הכללית של האו"ם, והיוזמה הפלסטינית לקבלת הכרה מהארגון, נפתחה בימים האחרונה זירה חדשה למלחמת הסברה בין ישראל לפלסטינים: הרכבת התחתית של ניו-יורק.

 

הסכסוך הישראלי-פלסטיני כובש את המרחב:

סיאטל: היהודים לחצו, הקמפיין נגד ישראל בוטל

שרים בקניון נגד מוטורולה: "עוזרים לכיבוש"

 

המאבק החל לאחר שמודעות התומכות בפלסטינים ובהן הכיתוב "תהיו לצדנו, אנחנו בצד של השלום והצדק", נתלו ב-18 תחנות סאבוויי ברחבי מנהטן. עוד קראה הכרזה לממשל האמריקני "להפסיק את הסיוע הצבאי לישראל" ומצולמים בה שני גברים שזוהו כ"מעצב פלסטיני ועובד סוציאלי ישראלי", לצד ילדיהם.

 

"עובד סוציאלי ישראלי, מעצב פלסטיני". המודעות בניו יורק ()
"עובד סוציאלי ישראלי, מעצב פלסטיני". המודעות בניו יורק

 

מאחורי הקמפיין עומד ארגון בשם "הוועדה לשלום צודק בישראל ובפלסטין". באתר האינטרנט של הארגון נטען כי עשרות מיליארדי הדולרים שמעבירה ארה"ב לישראל כסיוע צבאי מהווים "כישלון מדיניות אמריקני מסיבי".

 

"זמן רב מדי מתבקשים אמריקנים להאמין כי הסיוע לישראל תורם להבאת שלום לאזור וכי האינטרסים של ישראל זהים לאלו של ארה"ב", נכתב באתר. "אך המציאות שונה: המיליארדים שלנו הביאו להמשך הכיבוש והנישול וגרמו נזק לעמידה הבינלאומית האמריקנית ולביטחונה, ואף פגעו באינטרסים ארוכי הטווח של הישראלים והפלסטינים בדרך לשלום, ביטחון ושוויון".

 

"המודעות - במסגרת חופש הביטוי"

אין זו הפעם הראשונה שהארגון הזה משלם על שטחי פרסום ברכבות תחתיות בארה"ב. בעבר הם פעלו בוושינגטון, בסן פרנציסקו, בשיקגו ובערים אחרות. אולם הבחירה של ניו-יורק ערב כינוס העצרת הכללית של האו"ם והפניה הצפויה של הפלסטינים לשידרוג מעמדם, עושה כותרות.

 

חבר מועצת עירית ניו-יורק לואיס פידלר דמוקרטי מברוקלין פנה למינהל התחבורה העירוני, MTA, ודרש להסיר את הפרסומות. הוא טען שמדובר ב"קמפיין מאוד פוליטי עם מסר אנטי ישראל שנוי במחלוקת".

 

אולם הארגון המממן את המודעות, קרן WESPAC, טוען כי לוחות המודעות בתחנות הרכבת התחתית מיועדים לעודד דיאלוג ולא מחלוקת. "אם חבר העירייה חושב שהן אנטי ישראליות הוא חייב לומר למה", אמרה פליס גלמן לעיתון "דיילי ניוז" והוסיפה: "יש לי משפחה בישראל.

הם ראויים לשלום והמדיניות של ארה"ב אינה עוזרת".

 

דובר מנהל התחבורה, קווין אורטיז, הבהיר כי פרסום המודעות עולה בקנה אחד עם שמירה על חופש הביטוי.

 

בעקבות הקמפיין הודיע הארגון הפרו ישראלי Stand With Us ("עמוד לצידנו") על כוונתו להציב כרזות נגדיות. "אנחנו לא מעוניינים במלחמת מודעות, אבל הארגון שהעלה אותן רוצה תגובה ואנחנו ניתן לו תגובה", אמרה ראש הארגון רוז רוטשיין. במודעות התגובה נראים שני ילדים קטנים אוחזים זרועות תחת הכיתוב: "הרשות הפלסטינית חייבת לקבל את המדינה היהודית ולחנך לשלום לא לשנאה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרזה מעוררת המחלוקת. "תהיה בצד שלנו"
מומלצים