שתף קטע נבחר

על האש, גרסת החגים: שיפודי עוף ורימונים

תרי"ג גרגרים שוכנים בכל רימון, אחד הפירות השורשיים של אזורנו. רותי קינן לוקחת את הפרי האצילי הזה, מקלפת אותו ומכינה - הפתעה! - סיחים מפונפנים. מנגל בסטייל? בהחלט

ראש השנה הוא חגו של הרימון, שגרגריו מסמלים את זכויותינו (או כלשון הברכה "שירבו זכויותינו כרימון") - מלך הפירות, ממש לא מצטנע ומתהדר בכתר על ראש קליפתו ובשפע גרעינים עסיסיים ואדומים, הנראים כאבנים יקרות. יופיו הידוע, זמינותו הפורצת ועונתיותו המובהקת ממש מזמינים לכלול אותו בכל ארוחת חג.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

במסגרת ההכנות לחג הזה, על אף חיבתי הנודעת למאכלי נוחות (אלה שעליהם נאמר "הכינונו מראש" - אבל לא אני), ולמרות השפע הבלתי נדלה של גרגרים אדמוניים ארוזים במכלי פלסטיק שקופים הממלאים את המדפים, קילפתי רימונים וחלצתי גרעינים. וראו זה פלא, כל ההזהרות והנבואות השחורות שזכורות לי מילדותי ("הידיים שלך יהיו שחורות לגמרי", התרתה אמי, ולמיטב זכרוני גם צדקה) לא התממשו. קילפתי בלי לנקוט אמצעי זהירות (כפפות, למשל) וכלום לא קרה. אולי שדרוג חקלאי שלא סיפרו לנו עליו.

 

מה שכן קרה, הוא שבמעט מאוד מאמץ התמלאה קערה בגרגרים היפהפיים והטעימים של רימוני תחילת העונה. לשמחתי, נפלתי על רימונים מתוקים שהתאימו לי מאוד. כאן המקום לציין שמשפחת הרימונים,

 המונה כמו כל משפחת פירות עתיקה ומסועפת הרבה מאוד זנים, מתחלקת בגדול לשניים: כאלה המניבים פרי חמוץ וכאלה שפריים מתוק. מבחוץ קשה מאוד, ואולי ממש לא ניתן להבחין. כלל אצבע אומר שרימונים שקליפתם בהירה מסתירים גרגרים מתוקים, אך בין אלה שקליפתם אדמונית להפליא יש הנראים בדיוק אותו דבר אך חלקם מתוקים וחלקם חמוצים.

 

בחנויות הפרטיות אפשר להיוועץ בירקן שדווקא ישמח לבשר לכם מה חמוץ ומה מתוק. ברשתות זה קצת יותר מסובך, כי גם אם תאתרו את המבוגר האחראי על מחלקת הפירות לא בטוח שיידע. האמת היא שזה לא כל-כך משנה כשאתם רוצים לשלב את הגרגרים או את המיץ במנות לא מתוקות, אבל זה די מעצבן אם התכוונתם לאכול אותם כך סתם, לסחוט מיץ טעים (ובריא!) לשתייה או להשתמש בהם למנות מתוקות.

 

הפתרון - למצוא מישהו שיודע או לשכנע מישהו במרכול שייפתח רימון אחד לטעימה.

 

שיפודי עוף ברימונים על מצע קוסקוס רימונים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שיפודי עוף ברימונים על מצע קוסקוס רימונים(צילום: ירון ברנר)

 

אחרי שחלצתי בשלום את כל גרגריו של הרימון (אומרים שמספרם 613 בכל פרי, כמספר תרי"ג המצוות), הכנתי מהם מצע מקסים לשפודי עוף קטנים, שאותם אני מתכוונת לשלב כמנה ראשונה באחת מארוחות החג. ממש לא הרבה עבודה, הרימונים מתמסרים בקלות לקילוף ולהפרדה (ואם מתעצלים אפשר לשלם קצת יותר ולהשתמש בגרעינים המוכנים התוצאה מרהיבה וטעימה. שנה נהדרת וחג שמח.

 

שיפודי עוף ברימונים על מצע קוסקוס רימונים

המרכיבים (ל-6 מנות):

לשיפודים:

כ-1/2 ק"ג חזה עוף

1 כוס בצלצלי פנינה מוחמצים

1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות

2 כפות רכז רימונים

1 כף שמן זית

1 כפית דבש

מלח, פלפל

לסלט:

1 שקית קוסקוס להכנה מהירה

1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

צרור גדול פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

200 גרם גרגרי רימון (מ-2 רימונים בערך)

2 כפות רכז רימונים

1 כף דבש

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. העוף: חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ) ומשפדים אותן לסירוגין עם הבצלצלים והפלפל על שיפודים יפים. מניחים על תבנית או בכלי שטוח.
  2. מערבבים את רכז הרימונים עם השמן, הדבש, מלח ופלפל ויוצקים על השיפודים. שורים כשעה במקרר.
  3. הסלט: מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים.
  4. להגשה: צולים את השיפודים מתחת לגריל או על מחבת פסים (רצוי) דקה-שתיים מכל צד. מניחים את הסלט על צלחת הגשה - אפשר גם בכוס או בצלוחית נאה - ואת השיפודים עליהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיפודי עוף ברימונים
צילום: ירון ברנר
מומלצים