שתף קטע נבחר

עכבר-סורק LG: מחטיא את המטרה

הרעיון של עכבר-סורק הוא גימיק נחמד ואולי גם שימושי, אבל במקום לחסוך מקום על השולחן, מקבלים עכבר לא נוח לעבודה ותוצאות סריקה לא טובות

עכברי מחשב הם מוצרים פשוטים למדי, בעלי פונקציה בסיסית וייעודית. עם זאת, על אף חשיבותם בעבודה היומיומית שלנו על המחשב, אלו לא זוכים ליותר מדי שיפורים טכנולוגיים ובמקרים רבים השיפורים הטכנולוגיים המוטמעים בממשק זה, הופכים מרתיעים (כמו למשל עכבר הקסם של אפל, שלא הצליח לתפוס בקרב משתמשים שאינם חובבי אפל מושבעים).

 

סקירות נוספות בערוץ המחשבים:

 

קשה לחדש בתחום מוצרי הממשק הבסיסיים כמו עכבר ומקלדת, ובמקרים רבים החידוש הוא דווקא בהטמעה של יכולות מוצרים אחרים. במקלדות אחדות לדוגמה, נכלל מפצל USB בשביל לחסוך את הצורך במפצל נוסף על השולחן.

 

ב-LG חשבו מה ניתן להוסיף לעכבר בשביל לפתור בעיה מוכרת למשתמשים – צפיפות מוצרי המחשוב על שולחן העבודה. עכבר LSM-100 מנסה לחסוך למשתמשים רכישה של סורק שתופס נדל"ן לא מועט, זאת באמצעות חיישן סריקה הממוקם בתחתית העכבר ומאפשר לסרוק את התוכן עליו הוא מועבר.

 

עכבר מגודל

הרכיבים הנוספים שהוטמעו מתחת למכסה המנוע של העכבר והופכים אותו גם לסורק, גורמים לכך שמדובר בעכבר גדול – 65 מ"מ לרוחב, 115 לאורך ו-35 לגובה ומשקלו כ-80 גרם. גודלו, יותר ממשקלו, הופך אותו לקשה מאוד לשימוש לבעלי ידיים קטנות. גם בעלי ידיים גדולות שרגילים לעכברים גדולים יהיו זקוקים לתקופת הסתגלות.

 

העכבר מתחבר למחשב בכבל USB תקני, באורך מטר, שלמרבה הצער אינו גמיש מספיק, ולעתים מקשה על התנועה אם אינו ממקום באופן מושלם על שולחן העבודה. בנוסף לזוג הכפתורים הרגילים הקיימים בעכבר, ישנה גלגלת נוחה ונעימה מאוד לשימוש עם תאורה אחורית כחולה, ושני כפתורים נוספים: כפתור חזרה (Back) ו כפתור הסריקה, עליו יש ללחוץ בעת העברת העכבר על התוכן שברצונכם לסרוק.

 

 

רמת הדיוק המרבית (DPI) שמספק העכבר היא 1,200 DPI באמצעות חיישן לייזר, אבל תיאלצו לבצע שינויים ברגישות העכבר לתנועה באופן ידני בהגדרות העכבר במערכת ההפעלה.

 

מערכות ההפעלה הנתמכות, לדברי היצרן, הן חלונות XP, ויסטה ו-7 בלבד. חבל שלא קיימת תמיכה למחשבי אפל או מערכת לינוקס. עם זאת, לא מן הנמנע שבעתיד תחליט החברה לפתח תמיכה גם עבור מערכות הפעלה אלה.

 

נתקלנו בקשיים בהתקנת העכבר משום שזה דרש את התקנת התוכנה שעל הדיסק המצורף והדיסק שקיבלנו היה תקול. משום שמדובר במוצר חדש לחלוטין בהיצע של LG, לקח לנו זמן רב עד שהצלחנו לאתר את הדרייבר באחד מאתרי החברה. ההתקנה עצמה הייתה פשוטה ומהירה למדי ולאחר השלמתה חיברנו את העכבר והכל עבד חלק.

 

רק כרטיסי ביקור

חוויית הסריקה באמצעות העכבר בוסרית למדי ולא שלמה. גירסת התוכנה הקיימת כיום עבור יישום הסריקה עדיין ראשונית וקיימים בה פגמים רבים, החל מממשק מיושן ואיטי וכלה בתקלות רבות בניסיון לזהות טקסט סרוק.

 

בעת סריקה של טקסט ברירת המחדל היא כמובן אנגלית, אך קיימת אפשרות זיהוי טקסט עברי וכן שפות נוספות. למרבה הצער, בכל ניסיון לסרוק טקסט בעברית זכינו לתוצאה שונה ומוזרה יותר מהקודמת. ניסיון לזהות כתב יד היה מועד לכישלון, אבל גם סריקה של כרטיסי ביקור ועמודי מגזין לא תמיד הפיקה את הטקסט בצורה מדוייקת, אם בכלל. במידה ונסרק עמוד בו נכלל רכיב גרפי בנוסף לטקסטואלי, הוא לא ייסרק כלל אלא אם תחליפו את מצב הסריקה לסריקת תמונה ואז לא תקבלו אפשרות להמרת טקסט (OCR).

 

 

כמו כן, לעתים גם בסריקה של טקסט התוכנה החליטה שמדובר באיור וסירבה לאפשר לנו להמיר את הטקסט. בניסיון אחר, אותו הטקסט הומר (באופן קלוקל) לקובץ אופיס. בדומה לטקסט, גם טבלאות נסרקות באופן אקראי – לעתים התוכנה תזהה שמדובר בטבלה ותהפוך את התוכן הסרוק לקובץ אקסל, ולפעמים לא, גם כאמור, כשמדובר באותו מסמך מודפס בדיוק.

 

בעיה נוספת שקיימת בסריקה היא שהתוכנה פשוט לא מצליחה לפצות על תנועת היד ואין דרך לסרוק קו ישר שייצא ישר באמת. בממשק ניתן לבחור רק באיכות סריקה נמוכה, בינונית או גבוהה, ללא ערך מספרי. איכות הסריקה המקסימלית, לדברי היצרן, היא 320dpi, אבל לא ברור מה ערך האיכות הנמוכה או הבינונית. את בוסריות הממשק ניתן לראות גם באפשרויות שינוי התוצאה הסרוקה.

 

בעת הסריקה אמנם ניתן לבצע זום באמצעות הגלגלת, אבל היא תמיד 1:1. קיימת אפשרות שינוי בהירות וניגודיות בתוצאה הסרוקה, אך לא קיימים ערכים מספריים בממשק כך שהשינוי הוא "לפי העין".

 

לדברי היצרן, ניתן ומומלץ לסרוק מסמכים עד גודל A3, אבל בפועל אין סיכוי שתצליחו לסרוק בהצלחה עמוד A4 בלי לפתח כאב בפרק היד ותסכול רב. הסורק הפצפון מתאים לכרטיסי ביקור (עבורם מצורף אגב פד שקוף מיוחד), איורים קטנים או חלקים מטקסטים ארוכים, אבל גם ניסיונות סריקה מתוך ספר זכו לעיוות רב באזור הקפל, והפסקת הסריקה ברגע שהחיישן הרגיש שאינו צמוד לנייר.

 

 

אלגנטי ומלוכלך

עיצוב העכבר אלגנטי אך מעט מסורבל בגלל הגודל. הוא עשוי פלסטיק קשיח מבריק בצבע שחור, והחריצים שבין הכפתורים לוכדים לכלוך בשמחה. בעוד העכבר צפוי לשרוד זמן רב יחסית, רכיב הסורק יכול להיות בעייתי מאוד לאורך זמן.

 

העכבר שקיבלנו לבדיקה הגיע עם פיסת לכלוך לא מזוהה על מראת הסורק שבפנים. בהיעדר דרך לפתוח את העכבר לצורך ניקוי החיישן, כל מה שנותר לנו לעשות היה לנער את העכבר נמרצות עד שהלכלוך ירד מהמראה ונעלם לו בנבכי העכבר, מה שאפשר סריקה ללא הופעת הלכלוך בתוצאה המתקבלת. אזור החיישן אמור להיות אטום, והימצאות הלכלוך שם מעידה שאבק וזוהמה יוכלו לאורך זמן להפוך את החיישן למטונף מדי כדי לאפשר סריקה נטולת כתמים או נקודות.

 

בשורה התחתונה

הרעיון של סורק המובנה בעכבר הוא גימיק מקורי, אך בפועל מדובר במוצר שטרם הבשיל ודורש עוד פיתוח וליטוש הן של החומרה והן של התוכנה. לא נראה שה-LSM 100 צולח יתר על המידה בתפקידיו הן כעכבר והן כסורק, ואיכות הסריקה שהוא מספק אינה עולה על זו שיספק לכם באמצעות המצלמה סמארטפון ממוצע עם ישום חינמי.

 

אם אתם מחפשים מתנה לחובב גאדג'טים מכור, הוא כנראה ייהנה מה-LSM 100, אך קשה לחשוב למי עוד ניתן לייעד מוצר כה לא מוגמר ובעייתי.

 

אהבנו: חוסך מקום על השולחן, כולל זיהוי טקסט בעברית.

לא אהבנו: גדול ממדים ולא מתאים לידיים קטנות, איזור חיישן לא אטום, סקירה מסורבלת, תמיכה רק במערכת הפעלה חלונות.

 

להשוואת מחירים >>

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרעיון מעניין, רק חבל שהביצוע רחוק מלהיות מושלם
בשיתוף עם אתר WiseBuy
מומלצים