שתף קטע נבחר

האנדלוסית החדשה מציגה: מעורב ים תיכוני

התזמורת האנדלוסית החדשה משנה את שמה ומשיקה עונה חדשה. בתוכנית: שינוי כיוון מוזיקלי שמערבב פיוטים עם מוזיקה ממדינות המזרח התיכון וצלילים ישראליים

התזמורת האנדלוסית החדשה משנה את שמה לשם של קבע ומשיקה עונה חדשה שמעידה גם על שינוי כיוון מוזיקלי. תחת הכותרת "התזמורת האנדלוסית הים-תיכונית", תִפַּתח העונה בנובמבר בקונצרט "פרובאנס" שיוקדש לשיריו של אנריקו מסיאס, קלאסיקות צרפתיות ובכורה עולמית ליצירה "קונצ'רטו לקוסקוס וצ'לו" מאת המלחין דניאל קורן.

 

עושים כבוד למסיאס בערב שיערבב בין צרפת למגרב (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
עושים כבוד למסיאס בערב שיערבב בין צרפת למגרב(צילום: דודו אזולאי)

 

שמה החדש של התזמורת משליך גם על שאר הרפרטואר שנע בין מוזיקה מצרפת, ממרוקו ומדינות ערב ומספרד לבין עיבודים למוזיקה ישראלית וכמובן שירת הפיוטים. "בצירוף המילים 'מוזיקה אנדלוסית' יש יתרון וחיסרון", אומר מנכ"ל התזמורת עופר אמסלם ומסביר, "מי שאינו מכיר חושב שמדובר במוזיקת פיוטים מרוקאית בלבד. יש לתזמורת גרעין קשה שהולך איתנו ואנחנו שמחים בו, אבל היינו רוצים לפתוח את המעגל ולקרב גם קהלים נוספים למוזיקה העשירה של התרבות הים תיכונית שסובבת אותנו. חשבנו שאחרי שנתיים של פעילות הגיע הזמן לקרוא לילד בשמו. התזמורת מביאה לקהל יותר מפיוטים בווריאציות שונות אלא מוזיקה של עמים ותרבויות שונים במזרח התיכון". 

 

שלומי סרנגה בקונצרט יווני (צילום: דוד עדיקא) (צילום: דוד עדיקא)
שלומי סרנגה בקונצרט יווני(צילום: דוד עדיקא)

 

אמסלם מדגיש כי המוזיקה האנדלוסית במהותה נולדה מתוך חיבור של תרבויות: "המוזיקה האנדלוסית עברה לא מעט גלגולים בהתאם למי ששלט בה והוביל אותה. היה את תור הזהב של יהדות ספרד עם רבי יהודה אבן גבירול וגדולי משוררי ספרד. היה את הכיבוש של השלטון המוסלמי ולאחר מכן הגיעו לאנדלוסיה הנוצרים שהביאו איתם את הכנסייה. על האדמה הזו קרו דברים רבים, וגם למרחק הקטן בינה לבין אפריקה ומדינות מגרב היתה השפעה על המוזיקה המקומית.

אנחנו מאמינים שחיבור בין תרבויות יוצר עושר מוזיקלי גדול והתחדשות שאותה הבנו לידי ביטוי גם בתוכנית החדשה".

 

התזמורת, בניהולו המוזיקלי של המנצח תום כהן, מציעה בעונה הקרובה למנוייה שישה קונצרטים נוספים שמוקדשים לצליליו השונים של המזרח התיכון, בהם: קונצרט לדינו עם הזמרת יסמין לוי; מפגש בין נגני התזמורת לבין רוס דאלי, נגן הלירה מיוון שנחשב כאחד מהיוצרים המרכזיים במוזיקה הים תיכונית; קונצרט פיוטים מרוקאיים בשיתוף הסולנים אמיל זריהן ואלחי לגריסי; קונצרט יווני עם הזמר שלומי סרנגה וערב שמחבר בין הקולות והצלילים משני צדדיו של מיצר גיברלטר - סגנון הפלמנקו והמקצבים שנולדו על אדמת מדינות מגרב.

 

את העונה ינעל הקונצרט "רוח קדים", טעימות של מוזיקה שבטית ברברית, טוניסאית ואלג'יראית לצד התופים הבוכריים של משפחת אלייב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
זריהן. לא פוסחים על הפיוטים
צילום: אבי רוקח
לאתר ההטבות
מומלצים