שתף קטע נבחר

אדוני שר הבריאות, דפוק לשטייניץ על השולחן

עליך לגשת לשר האוצר ולומר לו שבעוד 9 שנים נישאר כולנו בלי רופאים. רק שאצלנו אין שר בריאות ומשרד האוצר יכול להמשיך להרוס את הרפואה הציבורית בישראל

אילו היה שר בריאות בישראל, היה הולך לשר האוצר, דופק על השולחן עד לנקודת שבירה, ואומר לו בזו הלשון:

  

1. אדוני שר האוצר, הפקידים הזוטרים שלך במשרד האוצר מרוויחים כ-8,000 שקלים לחודש עבור 160 שעות עבודה רגילות, דהיינו 50 שקלים לכל שעת עבודה רגילה. המתמחים שלי במשרד הבריאות מרוויחים 28 שקלים לכל שעת עבודה. 

 

עוד בערוץ הדעות:

 

2. בזמן שהפקידים הזוטרים במשרד האוצר שלך יבלו את החגים בחיק משפחותיהם, המתמחים במשרד הבריאות שלי, יבלו את החגים בתורנויות מתישות בבתי החולים, הרחק ממשפחותיהם וילדיהם. גם בימי חול רגילים, בזמן שהפקידים הזוטרים שלך צופים בטלוויזיה והולכים לישון, המתמחים שלי ממשיכים לעבוד מסביב לשעון בבית החולים.

 

אמש בבית החולים שיבא. ימים אחרונים לפני העזיבה  (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
אמש בבית החולים שיבא. ימים אחרונים לפני העזיבה (צילום: אלי אלגרט)
 

3. האחריות של הפקידים הזוטרים שלך במשרד האוצר היא להעביר ניירות ימינה ושמאלה ולשלוח מיילים, והכל בשעות עבודה נורמליות. האחריות שמוטלת על המתמחים שלי, יומם ולילה, היא לחיי אדם, ולאיכות החיים של החולים.

  

4. במשך השנים התמחה משרד האוצר בלמכור לאנשים תמימים את אותה סחורה פעמיים, לתת להם מחדש סחורה שכבר ניתנה בהסכמים קודמים, לפרוס את ההסכמים עד לאחר בוא המשיח, לתת לאינפלציה לשחוק את ההסכמים, ולעתים פשוט לא לקיים אותם בגלל חוסר תקציב או רשלנות. מצב זה לא יכול להמשך בנושא קריטי כמו הבריאות.

  

5. לא ייתכן מצב שבו רופאים, שהם גם אנשי מדע, יהיו חלוקים בדעותיהם באופן תהומי לגבי עובדות ומספרים. עלינו, אדוני שר האוצר, להקים מיד שולחן משותף למשרד האוצר, משרד הבריאות, ההסתדרות הרפואית ונציגי המתמחים, ומהשולחן הזה חייבים באופן מיידי לצאת מספרים (שקלים, אחוזים, ולוחות זמנים) שמוסכמים על כולם.

  

6. אדוני שר האוצר, הנך ראוי לשבח על זה ש"שכבת על הגדר" בנושא השר"פ (שירותי רפואה פרטית), ולא נתת שרעה חולה זו תיכנס לתוך הרפואה הציבורית בישראל

  

7. עליך להבין שבעוד 9 שנים נישאר כולנו בלי רופאים, בלי מערכת בריאות ציבורית, ונפסיד את אחד הנכסים היקרים שיש לכל אזרח במדינת ישראל - ביטחון מוחלט שיש מי שיטפל בו בעת צרה.

  

8. לכן - אינך צריך לבטל את ההסכמים שהושגו בעמל רב - כל מה שאתה צריך לעשות זה לבצע את ההסכמים באופן מיידי ו"לפני החגים". עליך לבטל את הפריסה המגוחכת ל- 3-9 שנים.

  

9. הפעל מיד (מחר!) את ההסכמים בשלמותם, ואז תביא מיידית לשיפור משמעותי בשכר הרופאים, ותוציא את העוקץ והמרירות שמפריעים עכשיו לכל דיון הגיוני.  

 

ב"מדינה נורמלית" כך היה קורה. שר הבריאות היה גורם לתוכנית 9 הנקודות שהעליתי להתבצע בפועל. אבל אצלנו אין שר בריאות. ראש הממשלה, המוגדר גם כשר הבריאות, נותן לרופאו האישי לתווך בסכסוך (באותו אופן כנראה שהנהג שלו יכול לתווך בסכסוך עם עובדי הרכבת) ושר האוצר יכול להמשיך לבצע את תפקידו המסורתי של משרד האוצר - ולהרוס את הרפואה הציבורית בישראל.

 

פרופ' יורם לס, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות 

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחראים לחיי אדם. פרופ' יורם לס
צילום: אורי לס
הוא גם שר בריאות. בנימין נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים