שתף קטע נבחר

חתימה מתוקה: עוגת תפוחים בחושה

איך שוברים את הצום אצלכם בבית? אם זה עם משהו מתוק הרי לכם מתכון מנצח לעוגת תפוחים אוורירית קלה להכנה שמתאימה לכל הזדמנות. חתימה טובה

ההכנות ליום כיפור, לפחות אצלנו, מתחילות באוכל- מה אוכלים לארוחה מפסקת, מה אוכלים אחרי הצום, על מה חולמים בזמן הצום וגם איזה ספרים כדאי לקרוא במרווח הזמן שבו אנחנו ערים, לרוב זה חצי ספר, וגם בקושי.

 

עוד מתוקים לחגים:

 

התפריט לארוחה המפסקת כבר מוכן, אבל עדיין תלויה באוויר השאלה עם מה שוברים את הצום. אצלנו בבית המתוק הוא הנבחר כדי שנוכל להתחיל את השנה החדשה ללא חטאים ועם מתיקות בפה.

 

עוגת התפוחים הבחושה הזו קלה להכנה, מנצלת את כל התפוחים שנשארו מארוחת ראש השנה, לא מתוקה מדי, אוורירית - ואם תרצו שתהיה אוורירית יותר, הפרידו את הביצים, הקציפו חלמונים עם מחצית כמות הסוכר ואת החלבונים עם המחצית השנייה ואז קפלו אותם יחד עם שאר החומרים - בקיצור, עוגה מושלמת לשבירת הצום ולכל אירוע שיש בו אוהבי עוגות תפוחים.

 

לגבי זמני האפייה, תנו לעוגה להיאפות את כל משך הזמן, אם היא מתחילה להזהיב, כסו בנייר כסף. התפוחים מלאים במים ולכן, למרות שהעוגה עלולה להיראות מוכנה מבחוץ, מבפנים היא רטובה, חבל לגלות מאוחר יותר שהיא בעצם לא מוכנה. מניסיון.

 

עוגת תפוחים בחושה

המרכיבים (לתבנית בגודל 26 ס"מ):

חמאה לשימון התבנית

1/4 2 כוסות קמח ועוד קצת לקימוח התבנית

1/4 1 כפיות אבקת אפייה

4 ביצים גדולות

1/4 1 כוסות סוכר לבן

1 כוס יוגורט לימון (אפשר לקנות מוכן אבל בעיני שווה יותר להכין לבד, מערבבים קופסת יוגורט מתקתק עם מיץ מלימון אחד)

1/2 כוס + 2 כפות שמן זית

3 כוסות קוביות תפוחים או תפוחים מגוררים מתאימים לבישול כמו גראני סמית או יונתן -אפשר לשלב

אבקת סוכר לציפוי העוגה

 

עוגת תפוחים בחושה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עוגת תפוחים בחושה(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים ומקמחים את תבנית עגולה מתפרקת.
  2. מנפים יחד את הקמח עם אבקת האפייה.
  3. במיקסר מערבבים את הסוכר עם הביצים עד לקבלת תערובת אוורירית וצהבהבה - בערך כדקה. מוסיפים את הקמח בשלבים יחד עם שמן הזית לתוך תערובת הביצים והיוגורט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעזרת כף עד להטמעתם בתערובת העוגה.
  5. שופכים את התערובת לתוך התבנית, מנענעים כדי שהכל יתיישר ויהיה מפוזר בצורה אחידה בתבנית, מיישרים בעזרת מרית.
  6. אופים את העוגה במרכז התנור כ-55-65 דקות עד שהחלק העליון זהוב והקיסם יוצא יבש - אם כי יש מצב שהוא יצא עם מעט פירורים פריכים, זה בסדר גמור, כמו כן העוגה קפיצית למגע. מצננים את העוגה בתנור.
  7. מוציאים בעדינות מהתבנית בעזרת סכין שמעבירים בין העוגה לרינג המתפרק מהעוגה - העוגה נשמרת עד 3 ימים בתנור, עד שבוע במקרר.
  8. מומלץ להגיש עם קרם פרש או גלידה וניל.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת תפוחים אוורירית
צילום: shutterstock
מומלצים