שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    הרימון שתה המון: משקאות וקוקטיילים לסוכה

    רימונים, דבש ותפוחים הם לא רק מכוכבי הסוכה ותקופת החגים, אלא גם אחלה של חומרי גלם בליקרים וקוקטיילים מפנקים. ליבי שפרלינג עם שבעה כהילים ומתכונים קלילים למיקסים מנצחים

    כדי לעלות את ארוחת החג עוד מדרגה, כדי לפתוח את השנה בכיף ובחיוך, כדי לרכך את הדודה הזעפנית והדוד שמנסה להצחיק בכל מחיר, כדי לפזר אבק כוכבים מעל הארוחה הכבדה כבדה הזו - מוצעים לכם כמה שדרוגים שמחים לסוכה, עם דבש, רימונים תפוחים ושאר להיטי העונה, שתשמחו לאמץ בגניבה אל הבר הביתי גם בימים כהרגלן. מים גנובים ימתקו, שלא לדבר על ליקר דבש לוהט או וודקה תפוח רכה. נותנים בראש :

     

    עוד בערוץ האוכל:

    - לאגר עליז לשתיין שיעיז: מילון הבירות הזריז

    - דאבל קראמבל: מתכונים כיפיים משזיפים ועגבניות

    - תנו לדגור בשקט: חביתת ירק ועוד מטעמי-ביצים ללא ביצים

     

    אבסולוט אוריינט אפל

    טעם חדש לוודקה השבדית האהובה. חלקה, נימוחה והפעם גם מעקצצת. במרכזה ארומות של תפוחים ובסיומת מורגש טעם ג'ינגר ואפילו מעט צ'ילי. מהנה מאד ומומלץ על הרבה קרח, קוביות תפוחים ירוקים ואדומים ושפע נענע טרייה.

     

    ארנב שובב גם לחש לי שכדי להוציא ממנה את ה"קוסמו" המהיר בעולם כל שצריך זה לנערמנה שלה עם מיץ חמוציות, קרח ולסנן הישר לכוס מרטיני. שיחוק אמיתי? בהחלט. קניתם אותנו בקוסמו ב-5 שניות. מחיר מומלץ : 90 שקלים.

    קוסמו בשנייה. אבסולוט אוריינט אפל ()
    קוסמו בשנייה. אבסולוט אוריינט אפל

     

    בולס רימונים

    ליקר פירותי, מתוק ורענן, שמכיל רק 17% אלכוהול. מומלץ לערבב אותו למעין סנגריית רימונים חגיגית עם קוביות לימון, תפוז, תפוח והרבה קרח ו"לסגור" במעבע לבן יבש ואיכותי. משקה כיפי בארשת של רצינות אירופאית. מחיר מומלץ : 70 שקלים.

    במקום קרם דה קסיס בקיר רויאל. בולס רימונים (צילום: שיר אדיבי) (צילום: שיר אדיבי)
    במקום קרם דה קסיס בקיר רויאל. בולס רימונים(צילום: שיר אדיבי)

     

    בֵּרֵניֵיגר - ליקר דבש (Bärenjäger)

    וודקת דבש שמוצאה במזרח פרוסיה (כיום פולין) ומיוצרת כעת בצפון-מערב גרמניה. שמה מיתרגם בעברית ל-"צייד הדובים" והיא מוכרת גם בכינוייה העממי: "ייגר דבש", למרות שבינה לבין הייגרמייסטר ("אומן הצייִד") אין קשר, מלבד הפנייה לציידים בשמה.

     

    בהרכבו של הליקר הזה וודקה מתובלת, תועפות דבש ועוד שלל רכיבים סודיים, כמקובל במתכונים אירופאיים אפופים. הליקר מתוק באופן שאשכרה יכול לסכן סוכרתיים (ולכן אנו אהבים אותו כל כך) וכמעט נוטף דבש, הן בטעמו הן במרקמו. שוט מתוק וקפוא לערב מתוק ולוהט. 35% אלכוהול. מחיר מומלץ: 120 שקלים

    שותים קפוא ומלהיטים את האווירה. ברנייגר (צילום: עומר דניאלי) (צילום: עומר דניאלי)
    שותים קפוא ומלהיטים את האווירה. ברנייגר(צילום: עומר דניאלי)

     

    סאוונה דריי

    סיידר תפוחים צלול ומפנק שיכול להוות תחליף נהדר לבירה לצד האוכל או כאפריטיף. מכיל בעיקר תפוחים מזן סמית ומשלב בין חמיצות למתיקות בהרבה חן. מרענן, יבש ומלא פריכות. מושלם לפיקניק או ליום-יַם. מחיר מומלץ: 9 שקלים לבקבוק 340 מ"ל.

    צלול ומפנק. סוואנה (צילום: יגאל עמר) (צילום: יגאל עמר)
    צלול ומפנק. סוואנה(צילום: יגאל עמר)

     

    וודקה ואך גוך רימונים

    מעבר לצבע יפהפה ואיכויות שמקורן ברכיבים טבעיים, וריאנט הרימונים של ואן גוך נהנה מטעם מלא ועמוק, שמציף את הפה

    בעושר נעים. מהנה כשהיא קפואה בצ'ייסר אבל החגיגה האמיתית היא בפלוט שמפניה, כשמעליה מיץ חמוציות ושמפניה טובה, ביחס של שליש-שליש-שליש.

    מחיר מומלץ: 220 שקלים.

     

    סובייסקי תפוח

    הוודקה הפולנית מפציעה בטעם מתוק ומרענן שכולו תפוחיות ירוקה. מומלץ לשתות אותה נקייה מהמקרר כדי להרגיש את קשת טעמיה. מי שרוצה להרכיב קוקטייל סתיו חגיגי, מומלץ להוסיף לכוס היי בול מלאה בקרח כפית גרגרי רימון כתושים, 60 מ"ל וודקה סובייסקי תפוח, 5 מ"ל סירופ רימונים ואז לסגור עד הסוף עם סיידר תפוחים, עם קצת דבש מלמעלה. הכי פו הדב בתלת מימד. מחיר מומלץ: 70 שקלים.

     

    פולנייה בירוק. סובייסקי תפוח (צילום: קובי טל) (צילום: קובי טל)
    פולנייה בירוק. סובייסקי תפוח(צילום: קובי טל)

     

    בנימינה: ליקר תפוח ירוק

    הבקבוק השמרני לא מרמז על האפיל המתפרץ מבפנים. הוגיו ממליצים לרקוח איתו קוקטייל חגיגי שישלב גם 30 מ"ל וישניאק (נוסף ל-60 מ"ל מהירוק הירוק הזה) ולהוסיף הרבה לימונדה לכוס מרטיני מלאה קרח. נסו את זה בבית. ליקר תפוח חמצמץ ומרענן שמרגיש הכי קרוב לדבר האמיתי. מחיר מומלץ: 40 שקלים.

     

    באד אפפל (Bad Apfel)

    ליקר גרמני מסורתי המבוסס על שריית פרי טבעי יחד עם מייפל קנדי באלכוהול המזוקק מחיטה. לאלה חוברים גם תבלינים שהבולטים בהם הם קינמון וקליפות לימון. דז'סטיף מצוין אחרי ארוחת חג דשנה. מחיר מומלץ: 90 שקלים

     

     

    מתמסר כמו תפוח טוב. באד אפפל (צילום: עומר דניאלי) (צילום: עומר דניאלי)
    מתמסר כמו תפוח טוב. באד אפפל(צילום: עומר דניאלי)

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי רוזנצוויג
    מוזגים קצת מיץ ונהנים. קוסמופוליטן ב-5 שניות
    צילום: שי רוזנצוויג
    עם בולס במקום יין. סנגריית רימונים
    צילום: רועי בקרוביץ'
    צילום: אורי אליהו
    מככב בסוכה. ליקר תפוח ירוק של בנימינה
    צילום: אורי אליהו
    מומלצים