שתף קטע נבחר

נתניהו נאבק על טרכטנברג: ליברמן וישי אמרו לא

רה"מ חזר בו והודיע שעיקרי הדו"ח יובאו היום להצבעה, ולמרות שהרוב אינו מובטח - אמר כי הוא נחוש לקיימה. שיחה לליברמן בקייב והסתודדות עם ישי ואטיאס לא עזרו בינתיים. גם ברק מתנגד. ישראל ביתנו: "עשו לנו פליק-פלאקים, אין זמן להתכונן"

בתל אביב מפנים , ובירושלים מתווכחים. למרות הודעה מוקדמת של משרד ראש הממשלה והתנגדות שרי ישראל ביתנו וש"ס, ראש הממשלה החליט להביא את עיקרי המלצות צוות טרכטנברג הבוקר (יום ב') להצבעה בישיבת הממשלה ולא רק לדיון. הוא מנסה לגייס רוב למה שכינה "פריצת דרך", אבל נסיונות השכנוע שלו נענו עד כה בשלילה.

 

מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

נתניהו התקשר לשר החוץ, אביגדור ליברמן, הנמצא באוקראינה, אך שרי ישראל ביתנו עדיין צפויים להתנגד.בהמשך יצא ראש הממשלה מהישיבה וניגש לחדר צדדי עם יו"ר ש"ס, השר אלי ישי, ושר השיכון אריאל אטיאס. גם הם סירבו לתמוך. לפיכך, לא ברור אם לנתניהו יהיה רוב, אך הוא הודיע כי הוא נחוש בכוונתו לקיים הצבעה. "אני הולך עם דו"ח טרכטנברג עד הסוף", הבהיר, "זה דו"ח שמחולל שינוי בסדרי עדיפויות ומהווה מנוע לשינוי חברתי. גם אם יהיו דיונים נוספים והסתייגויות, המסגרת תישמר ואני אדאג שהדו"ח יעבור". 

 

עוד בערוץ החדשות :

 

"יש פה שינוי כיוון ואזרחי ישראל צריכים לדעת שמשנים את סדר העדיפויות", טען נתניהו בדבריו בפתח הישיבה השבועית. הוא איחל לשריו שנה טובה ואמר ליו"ר הוועדה מנואל טרכטנברג: "רציתי להודות לך על העבודה המאומצת, הרצינית והעמוקה שעשיתם כדי להביא בשורה לישראל. הבאתם לפריצת דרך בכל מיני תחומים חדשים וגם בתחומים ישנים, שלא נגעו בהם שנים רבות".

 

בהמשך התברר שלנתניהו בעיות עם רוב בממשלה. השר אטיאס אמר ש"אחת הבעיות עם הדו"ח היא שהוא מטפל במעמד הביניים, באנשים שעובדים קשה ולא יכולים לגמור את החודש ושאכן צריך לטפל בהם, אבל בצדי הדרך שכחו את האנשים שלא יכולים להתחיל את החודש: דיירי הדיור הציבורי. החובה שלנו לטפל ולהכניס שינויים. אם יהיו שינויים - נתמוך, אם לא יהיו שינויים - לא נתמוך".

 

טרכטנברג לצד נתניהו, היום בישיבת הממשלה (צילום: מרק ישראל סלם) (צילום: מרק ישראל סלם)
טרכטנברג לצד נתניהו, היום בישיבת הממשלה(צילום: מרק ישראל סלם)

  

"אני מצטער על כל הפליק-פלאקים שעושים לנו", אמר שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, עם כניסתו לישיבה. "פעם אומרים לנו 'כן מעבירים', פעם אומרים לנו 'לא מעבירים'. לא יאה להצביע אחרי שנתנו לשרים אפס זמן להתכונן וללמוד את הדו"ח".

 

גם שר הביטחון, אהוד ברק, פרסם הודעה לקראת הדיון בממשלה והביע את התנגדותו לאישור ההמלצות. "המחאה וועדת טרכטנברג הן נושאים כבדים, חיוניים ומחייבים דיון רחב ומעמיק בממשלה. מפלגת העצמאות מתנגדת להחלטה שהתקבלה היום בנושא ותפעל לדחיית ההצבעה בממשלה עד שיתבררו כל משמעויות התוכנית".

 

יום אחרון במאהל המחאה בשדרות רוטשילד (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יום אחרון במאהל המחאה בשדרות רוטשילד(צילום: מוטי קמחי)
 

 

נתניהו: לא נפתח את האוברדראפט

לדברי נתניהו, "יש פה שינוי כיוון ואזרחי ישראל צריכים לדעת שמשנים את סדר העדיפויות. אנו עושים את העבודה באחריות, כאשר המשימה המרכזית העומדת בפנינו היא הורדת יוקר המחיה בישראל. זהו שורש המצוקה וזה מה שאנחנו באים לתקן או לשנות".

 

על פי ראש הממשלה, אם ישראל לא תנהג באחריות היא עלולה להגיע למצב כמו של מדינות אחרות בעולם, העומדות בפני קריסה כלכלית, "אנחנו ננהג אחרת. לא נפתח את האוברדראפט של המדינה. נאמץ את עיקרי הדו"ח ואחר כך נלך קדימה עם המלצות פרטניות וישראל תפרוץ דרך חדשה".

 

במקביל, מפונים מאהלי המחאה בתל אביב, במה שנראה כצעד אחרון בדרך לסיום - זמני, לפחות, של המחאה החברתית-כלכלית. לאחר פינוי מהיר יחסית של המאהלים בגינת לוינסקי ובשדרות נורדאו ובן-גוריון - וכמעט שלושה חודשים מאז שהוקם האוהל הראשון בשדרות רוטשילד והצית מחאה חסרת תקדים - החלו רוב תושבי המאהל במרכז תל אביב לפנות את חפציהם האישיים ולקפל את האוהלים, תוך כדי התרגשות רבה. רבים מהם בוכים, מתחבקים זה עם זה, כאשר פקחי העירייה והשוטרים עומדים מן הצד ומאפשרים להם להתפנות בכוחות עצמם

 

לחץ מהסטודנטים ומהפוליטיקאים

שלשום פנה יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי, לשרי הממשלה ולחץ עליהם לא לאשר את דו"ח טרכטנברג במלואו - לאור הפרסום על כוונתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לדלג על הצבעת שרי הקבינט החברתי-כלכלי ולהביא את הדו"ח לאישור הממשלה. ישראל ביתנו הצטרפה לקריאה והודיעה על התנגדותה תוך שהיא מכנה את מסקנות הדו"ח "טיוח ומחטף", וגם סיעת ש"ס ביקשה לדחות את ההצבעה. בש"ס איימו כי אם הנושא יעלה להצבעה בכל זאת, היא תתנגד.

 

מתכוננים לפינוי בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתכוננים לפינוי בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

שמולי אמר לנציגי הסיעות כי "אמנם עמדתם התקבלה בתחום החינוך ויש בדו"ח גם אלמנטים חיוביים, אולם בצד זאת חסרים בתחומים השונים המלצות מהותיות שיכלו להתמודד עם בעיית אי-השוויון, יוקר המחייה ומצב הדיור בצורה טובה יותר". לכן, אמר שמולי, "לא נכון בשום אופן להעלות את הדו"ח להצבעה כמקשה אחת ובכל מקרה, לאור הביקורת הרבה,

הוא מצפה כי הממשלה תקצה זמן נוסף למיצוי הדיון הציבורי עליו".

 

גם מנהיגת מחאת האוהלים, דפני ליף, זעמה על הכוונה להעלות את הדו"ח להצבעה כבר מחר. "לא נקבל עוד מחטפים ממשלת ישראל", הבהירה הצעירה שהקימה את אוהלה בשדרות רוטשילד, וסחפה את המחאה. "עולה השאלה למה ראש הממשלה ממהר כל כך להעביר בממשלה דו"ח שאינו מקובל כמעט על אף אחד ולא מוכן לקבל את הביקורת הראויה".


פורסם לראשונה 03/10/2011 11:13

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו וטרכטנברג. "פריצת דרך"
צילום: מרק ישראל סלם
ליברמן. טלפון לקייב
צילום: גיל יוחנן
אלי ישי. הסתודדות
צילום: נועם מושקוביץ
מרימים אוהלים ברוטשילד
צילום: מוטי קמחי
התרגשות רבה בשדרה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים