שתף קטע נבחר

השופטת למתמחים: דברו, כולם יפסידו בפסק הדין

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה קראה למתמחים ולנציגי הממשלה להמשיך במשא-ומתן לפתרון המשבר. היא אמרה שבהידברות היתה התקדמות ואיימה: "אני מציעה לכולם ליצור מציאות חדשה ולא לבכות על מה שהיה. התקדמתם בהידברות"

בית המשפט קורא לנציגי משרדי האוצר, הבריאות והמתמחים להמשיך בהידברות: נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, דרשה אחר-הצהריים (יום ה') מהצדדים להגיע לפתרון: "אנחנו חשבנו ועדיין חושבים, שהפתרון שצריך להיות בהחלטה הזו הוא לא משפטי. להחלטה משפטית בסכסוך הזה אין מנצחים ואין מפסידים, כולם יפסידו בפסק הדין הזה". הצדדים יצאו להפסקה ובסיומה הם יודיעו על עמדתם לבית הדין.

 

מאבק הרופאים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

היום היו אמורים להיכנס לתוקף מכתבי ההתפטרות של מאות מתמחים, בבתי החולים ברחבי הארץ. אתמול הגישה המדינה בקשה לדיון דחוף ובצהריים החל הדיון באולמה של השופטת ארד.

 

שיחות מחוץ לאולם. "כולם יפסידו" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שיחות מחוץ לאולם. "כולם יפסידו"(צילום: גיל יוחנן)
 

השופטת ארד המשיכה ופירטה למה יש לפתור את המשבר במשא-ומתן: "אנחנו ביקשנו מכם ועודדנו אתכם וראינו שהלכתם להידברות, בה נעשו מספר צעדים קדימה, וכזה הוא לפי דעתנו צריך להיות הפתרון. אני מציעה לכולם ליצור מציאות חדשה ולא לבכות על מה שהיה עד כה, אלא לדאוג לעתיד של כולנו".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

בדיון השתתף גם יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, שאמר: "אנחנו מוכנים להידברות בכל עת. אני מאמין שעוד לא מיצינו את כל האפשרויות". נציג הרופאים המתמחים, ד"ר נדב חיים, מתמחה מבית החולים שיבא, דרש: "אם אכן תהיה הידברות כזו, אני מבקש לצרף אליה מישהו ממשרד ראש הממשלה".

 

נציג המדינה: בואו לדבר

את המדינה ייצג אילן לוין, הממונה על השכר באוצר. הוא סיפר על השיחות עם המתמחים: "בימים האחרונים אנו עוסקים במשבר ונפגשים עם נציגי הרופאים. במהלך השיחות איתם אני לומד את תחושותיהם הקשות, לגבי ההסכם הקיבוצי ולגבי דברים נוספים בעבודתם, דברים שצריכים להביא למציאת פיתרון. חשוב להבין שההליך שקרה בימים האחרונים הוא לא משא-ומתן, אלא דיאלוג משום שכבר נחתם הסכם קיבוצי".

 

הוא קרא למתמחים לפתור את המשבר במשא-ומתן: "מדינת ישראל, ואני כמייצג אותה, מכריז שיוצעו פתרונות אבל לא במסגרת פתיחת הסכם קיבוצי. דבר זה יפגע בדמוקרטיה ובאזרחים, אני מפציר לרופאים לבוא בתהליך של הידברות מתוך הארגון היציג שלהם כי שם נוכל למצוא מודלים נוספים לפיתרון מבלי לפתוח את ההסכם. אני חושב שהליך כזה מצריך מהמערכת כולה הרבה יותר זמן מאשר 48 שעות שניתנו לה עד כה".

 

מתמחים ליד אולם המשפט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מתמחים ליד אולם המשפט(צילום: גיל יוחנן)

 

בסוף הדיון, לפני ששלחה את הצדדים להתייעצויות, פנתה השופטת ארד לעו"ד טל קרת ואמרה: "על איזה נושא אנחנו מדברים כבר כולם יודעים, אבל צריך לדעת עם מי מדברים. אם אתם רוצים להתפטר לא נוכל לדבר איתכם".

 

לפני תחילת הדיון נועד סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, עם נציגי המתמחים ודן עמם באפשרויות לפתרון מצוקתם. ליצמן שב וקרא למתמחים לגלות אחריות למען הציבור החולים ומערכת הבריאות הציבורית ולא להתפטר.

 

כמה שעות לפני הדיון בבית הדין, הסתיימה בבית החולים שיבא בתל השומר אסיפה סוערת של המתמחים, ובסופה החליטו להישאר

 בעבודה עד יום שני ולהיענות לפי שעה לבקשתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו. "אונסים אותנו לעבוד ויש תחושה של חוסר אונים", אמרת אחת המשתתפות.

 

הדיון בבית החולים היה סוער. הוא נמשך שלוש שעות. המתמחים ניהלו ויכוח קולני במסדרון, חלקם הביעו הסתייגות מההחלטה להישאר בעבודה עד יום שני. "בואו פעם אחת ולתמיד נחליט שכולם עוזבים ולא נשארים יותר במערכת הזאת", אמרה אחת המתמחות. חברתה לעבודה הוסיפה: "אני לא חוזרת לעבודה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתמחים בדרך לדיון
צילום: גיל יוחנן
ד"ר לאוניד אידלמן בבית הדין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים