שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    סמי ופרדו: קינוח אלגנטי בצ'יק צ'ק

    את המרקם הלא רגיל של הסמיפרדו, החצי-מקפא האיטלקי והכיפי, אי אפשר שלא לאהוב. מיה סופינו מפסטה מיאה מכינה 3 מתכונים מסורתיים בטעמי קפוצ'ינו, פיסטוק וקרמל

    קינוחי סמיפרדו (Semifreddo) הם התמחות איטלקית, תחליף אלגנטי וקל הכנה לסורבטים וגלידות, שמרקמו נמצא איפשהו בין גלידה לבין מוס.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    - 1,000 יורו לצ'ייסר: סיור מושחת בצרפת

    - מאוסובוקו עד הטירמיסו המושלם: מתכונים איטלקיים קלאסיים

    - האימפריה מכה שנית: קינוחים אוסטרו הונגריים

     

    בכל מחוז איטלקי מכין סמיפרדו קצת אחרת, עם מיטב המרכיבים המקומיים המצויים בהישג יד: שקדים, אספרסו משובח, דובדבנים חמוצים ועוד. ההגשה לרוב זהה: כמעין עוגה שנפרסת לחתיכות.

     

    סמיפרדו קפוצ'ינו

    המרכיבים (לתבנית שקעים 8X13X22 - אורךXרוחבXעומק או לתבנית אינגליש-קייק):

    4 ביצים גדולות, מופרדות, בטמפ' החדר

    3/4 כוס אבקת סוכר

    1/4 כפית אבקת קינמון

    3/4 כוס שמנת מתוקה קרה

    2 כפות אספרסו (משקה)

    אבקת קקאו

     

    סמיפרדו קפוצ'ינו (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
    סמיפרדו קפוצ'ינו(צילום: מירי זהר)

     

    אופן ההכנה:
    1. עוטפים בניילון נצמד את השקעים בתבנית ומשאירים שוליים עודפים או לחילופין מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש-קייק. מכניסים למקפיא.
    2. מקציפים חלמונים, 1/4 כוס אבקת סוכר וקינמון. מערבבים עד לקבלת תערובת קציפתית ובהירה.
    3. מקציפים את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את שארית אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
    4. מקציפים את השמנת עד שמתחיל להיווצר קצף יציב.
    5. בעדינות אך ביסודיות מערבבים יחד את החלבונים עם קרם החלמונים. מוסיפים את מקצף השמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
    6. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-45 דקות.
    7. מוסיפים את האספרסו ליתרת התערובת. מערבבים היטב ושומרים במקרר עד תום 45 הדקות של התערובת הנמצאת במקפיא.
    8. יוצקים לתבנית את תערובת קצף האספרסו על קצף הקינמון, מכסים עם שולי הניילון הנצמד. מחזירים למקפיא לעוד 8 שעות מינימום.
    9. להגשה: הופכים את תבנית הסמיפרדו על צלחת הגשה ומפזרים מעט אבקת קקאו.

     

    סמיפרדו זביונה ופיסטוקים

    המרכיבים (לתבנית שקעים 8X13X22 - אורךXרוחבXעומק או לתבנית קוגלהוף נמוכה):

    5 חלמונים גדולים

    3 חלבונים גדולים בטמפ' החדר

    1/2 כוס סוכר

    3 כפות יין מרסלה

    1/4 2 כוסות שמנת מתוקה

    1/2 כוס פיסטוקים טבעיים קצוצים

    תותים טריים (אופציה בעונה)

     

    סמיפרדו זביונה ופיסטוקים (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
    סמיפרדו זביונה ופיסטוקים(צילום: מירי זהר)

     

    אופן ההכנה:

    1. עוטפים בניילון נצמד את השקעים בתבנית ומשאירים שוליים עודפים או לחילופין מרפדים תבנית קוגלהוף נמוכה בניילון נצמד. מכניסים למקפיא.
    2. מרתיחים סיר מים גדול לבן מארי (סיר קטן יותר מונח על המים החמים).
    3. בסיר הקטן מקציפים יחד את החלמונים, 1/4 כוס סוכר ויין מרסלה עד לקבלת תערובת קציפתית בהירה (בערך פי 4 בנפח). מורידים מהחום על ידי הנחת הקערה במי קרח עד שהתערובת תתקרר. מערבבים מדי פעם.
    4. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
    5. בקערה גדולה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתחיל להתקבל קצף יציב.
    6. בעדינות אך ביסודיות מערבבים יחד את החלמונים עם קרם החלבונים ואל תערובת זו מוסיפים חופן קטן מהפיסטוקים ואת קצף השמנת. מערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה.
    7. יוצקים את תערובת לתבנית הקפואה ומכסים עם שולי הניילון הנצמד.
    8. מחזירים למקפיא ל-8 שעות מינימום.
    9. להגשה: הופכים את תבנית הסמיפרדו על צלחת הגשה ומפזרים את הפיסטוקים הנותרים.

     

    • בעונה: מומלץ להגיש עם תותים.

     

    סמיפרדו אגוזי מלך וקרמל

    המרכיבים (לתבנית שקעים 8X13X22 - אורךXרוחבXעומק): 4 ביצים גדולות בטמפ' החדר

    1 כוס סוכר

    2 כפות רום כהה

    1 כפית תמצית וניל

    1 כוס שמנת מתוקה

    3/4 כוס אגוזי מלך טבעיים קלויים וקצוצים, ועוד מספר אגוזים קלויים וחצויים

    להגשה: קצפת

     

    סמיפרדו אגוזי מלך וקרמל (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
    סמיפרדו אגוזי מלך וקרמל(צילום: מירי זהר)
     

     

    אופן ההכנה:

    1. עוטפים בניילון נצמד את השקעים בתבנית ומשאירים שוליים עודפים, מכניסים למקפיא.
    2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב עבה ובהיר.
    3. בסיר קטן מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב את הסוכר יחד עם 1/4 כוס מים עד לקבלת קרמל. מורידים את הסיר מהאש ומצננים.
    4. מוסיפים בהדרגה את סירופ הקרמל למקצף הביצים. ממשיכים להקציף לעוד כ-5-8 דקות או עד שהתערובת אינה חמה. מוסיפים את הרום והווניל.
    5. בקערה גדולה מקציפים את השמנת עד שמתחיל להיווצר קצף יציב.
    6. בעדינות אך ביסודיות מערבבים את הקצפת עם מקצף הביצים והקרמל. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת אחידות בבלילה.
    7. יוצקים את התערובת לשקעי התבנית הקפואה ומכסים עם שולי הניילון הנצמד.
    8. מחזירים למקפיא לפחות ל-8 שעות.
    9. להגשה: הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומפזרים מעט אגוזים חצויים קלויים. מומלץ להגיש עם קצפת.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סמיפרדו זביונה ופיסטוקים
    צילום: מירי זהר
    סמיפרדו קפוצ'ינו
    צילום: מירי זהר
    סמיפרדו אגוזי מלך וקרמל
    צילום: מירי זהר
    מומלצים