שתף קטע נבחר

Playon! HD2 – מזרימדיה בעל עוצמה

ה- Playon! HD2 הוא מזרים מדיה איכותי המאפשר שידור תכנים בצורה חלקה ובעל תמיכה בכל סוגי הקבצים. אך כמו בחיים, לא הכל פשוט

בעוד שחלקנו יסתפקו בחווית צפייה או שמיעה של המחשב, חלקנו יעדיף לנצל את הטלוויזיה הגדולה בסלון ואת המגבר הייעודי יחד עם מערכת הקולנוע הביתית על-מנת להנות מחוויה כפי שיוצריה התכוונו שנהנה ממנה. מזרים-מדיה, או בלעז: Media Streamer, הוא מוצר המשתמש ברשת הביתית, או בכל אמצעי אחסון אחר (חיצוני ולעיתים פנימי), על מנת להעביר את המדיה שלכם היישר אל מערכות תצוגה ושמע הולמות יותר מהמחשב האישי. 

 

בעוד שמחשב קולנוע ביתי יעודי, או HTPC (ר"ת Home Theater Personal Computer), מציע יותר אופציות מכפי שאתם ככל הנראה צריכים בסלון וכמובן דורש יותר תחזוקה, מזרים-מדיה מציע מציאות אחרת. בתור מוצר נישה, המזרימדיה אמור להיות מכשיר קל לתפעול וחף מבעיות עד כמה שניתן, וכזה שדורש כמה שפחות התערבות מצד המשתמש על מנת לגרום לו לתפקד כשורה.

 

עוד ב HWzone:

 

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

 

Playon!HD2

בביקורת זו ניקח לסיבוב את ה-Playon!HD2, מזרים-מדיה ייעודי מתוצרת חברת AC Ryan. ה-Playon!HD2 אינו מחשב אישי ממוזער, בדומה ל-Foxconn NT330i הפשוט או ה-ASRock Core100HT היוקרתי, אלא נגן מדיה בעל ממשק גרפי ייעודי למטרות מדיה, בדומה ל-Xtreamer המוכר. אז מדוע לרכוש נגן מוגבל שכזה ולא מחשב ממוזער שיוכל לספק בנוסף לכך גם צרכים נוספים? אין תשובה חד-משמעית לשאלה זו, הדבר תלוי בהעדפה האישית שלכם, בדרישותיכם ובתקציב אותו אתם מוכנים להשקיע.

 

קצת על AC Ryan

חברת AC Ryan ההולנדית הוקמה בשנת 1992 והפכה ליצרנית נגני ומקליטי מדיה בעלת שם עולמי, ומוצריה משווקים בלמעלה מ-30 מדינות. מוצרי החברה אינם נמכרים בישראל בצורה סדירה, ובמהלך הסקירה ננסה לבדוק מה פיספס הצרכן הישראל, אם בכלל, שלא הכיר את חברת AC Ryan, ואין מוצר טוב יותר לבדוק זאת מאשר ספינת הדגל של החברה, Playon!HD2.

 

מה תמצאו בתוך האריזה

מה שהרשים אותנו הוא שמצורף כבל HDMI. במבט ראשון אולי נראה כי מדובר בתוספת שולית אולם מחיר הכבל אינו מבוטל כלל ומחיר הבאנדל כולו מהווה אחוז נכבד מעלות הערכה כולה. בצידי הקופסה ניתן להתרשם מהמפרט הטכני המלא של המוצר ומאיור הממחיש כיצד מתבצעת התקנת הכונן הקשיח בשלושה שלבים פשוטים שפשוט אי אפשר לטעות בהם. 

 

 

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

 

תכולת האריזה של ה-AC Ryan Playon! HD2 מרשימה למדי וכוללת:

  • שלט רחוק
  • סוללות
  • כבל HDMI
  • כבל Composite
  • כבל Component
  • כבל USB3.0
  • מתאם חשמלי
  • מדריך התקנה מהירה
  • מתאם Wi-Fi (לא כלול בחבילה המקורית וכרוך בתשלום נוסף)
  • כונן קשיח בנפח טרה-בייט אחד

 

תכולת האריזה המצורפת מרשימה לכל הדעות. מחיר הכבלים לבדם עלול להגיע למאות שקלים, וסכום זה מהווה אחוז נכבד מעלות העסקה. שימו לב כי מתאם האינטרנט האלחוטי והכונן הקשיח אינם כלולים בתכולת האריזה המקורית, ורכיבים אלו הינם קריטיים למיצוי מלוא הפוטנציאל של ה-Playon!HD2. כבל ה-USB3.0 המצורף הוא מסוג Type A to Type B, המתאים מצד אחד לחיבור ב-Playon!HD2 עצמו ומצידו השני לכל כונן בעל מחבר USB3.0 סטנדרטי.

 

ה-Playon! HD2 עדיין לא זמין בארץ, אך נמסר לנו מהיבואן כי הוא אמור להגיע ארצה בקרוב. מחיר המוצר בחו"ל נע בין 130 יורו לגרסה ללא כונן קשיח ועד כ-200 יורו עבור גרסה בעלת כונן קשיח בנפח 2 טרה-בייט.

 

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

  

המכשיר מקרוב

החלק הקדמי נקי - כפתור אחד, שזוהר בלבן כשהמכשיר דלוק ובאדום כשהוא כבוי - ולעומתו חלקו האחורי עמוס בכל טוב. הנגן מכיל קורא כרטיסים, חיבור Gigabit Ethernet, חיבורי USB3.0 ו-USB2.0, חיבור HDMI בתקן 1, חיבורי Component ו-Composite וחיבור אופטי וקואקסיאלי.

 

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

 

בצד המכשיר ניתן להבחין במכסה נשלף המסתיר את הכונן הקשיח הפנימי. על מנת לשלוף את הכונן הקשיח פשוט מרימים את לשונית הפלסטיק ומושכים אותו בעדינות. התקנת הכונן הקשיח אפילו פשוטה יותר – פשוט מכניסים (בכיוון הנכון כמובן) את הכונן פנימה עד שנוצר מגע עם חיבורי הכוח וה-SATA בקצה המגירה. החברה מכנה את הפטנט החביב הזה בשם EZ Drive, ואכן תהליך הסרת או התקנת הכונן לוקח שניות ספורות.

 

ניתן לרכוש בנפרד מתאם לחיבור כוננים בגודל 2.5 אינץ' אם אתם רוצים לחבר כונני SSD או כונן של מחשב נייד.

 

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

 

חומרת המכשיר

אז מה חסר לנו כאן? ראשית, אין סיבה נראת לעין שלא לכלול מתאם Wi-Fi מובנה. כפי שנראה בהמשך הביקורת, מתאם ה-USB שסופק לנו, אשר אינו כלול בבאנדל המקורי של המכשיר, לא עושה את העבודה. היות ולוחות אם רבים, במיוחד בתצורה זו, מכילים חיבור Wi-Fi מובנה, אין סיבה ל-AC Ryan לפגר מאחור בתחום. אולם, נראה כי החלה התקדמות בתחום זה: מהיבואן נמסר לנו כי אמור להגיע ארצה בקרוב דגם הכולל תמיכה ב-DVBT – שידורי עידן+.

 

שימוש במכשיר

חיברנו את המכשיר לטלויזיה Sony Bravia בגודל 42 אינץ' התומכת ברזולוציה של עד 1080x1920 פיקסלים (Full HD) והתחלנו לשחק עם הצעצוע החדש. לאחר זמן טעינה של כ-45 שניות, עלה התפריט המעוצב של ה-Playon!HD2 ויכלנו להתחיל להשתמש בו.

 

התפריט הראשי מכיל מספר אפשרויות עיון בספריות הסרטים, המוזיקה והתמונות, ה-File Manager יאפשר לנו לגשת לתיקיות וקבצים שלא ממוקמים על המכשיר עצמו, אלא זמינים באמצעות הרשת או דרך כונן ה-USB. אופציית ה-Internet Media תאפשר לנו לגשת למספר אתרי אינטרנט, ועל כך נרחיב בהמשך, ואחרונה חביבה אפשרות ה-Settings שתאפשר לנו לשלוט בכל הגדרות המכשיר. בנוסף, ניתן לצפות על גבי המסך הראשי בקבצי המדיה האחרונים שנוגנו – עוד אופציה שימושית למדי.

 

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

 (צילום: HWzone  ) (צילום: HWzone  )
(צילום: HWzone )

  

הבעיה המהותית ביותר שתקלנו בה במהלך השימוש במכשיר, היא חוסר היציבות של התפריטים. לעיתים בעת השימוש, ללא סיבה נראת לעין, התפריט יקפא ולא נוכל לשלוט בו. הדרך היחידה לפתור את המצב היא לנתק את המכשיר מהחשמל ולהדליק אותו שוב. בנוסף, ניתן היה לשים לב כי המעבר בין התפריטים והדפדוף בין התיקיות הלך והאט ככל שעבר הזמן מעת ההדלקה. אתחול המכשיר השיב את המהירות לקודמה, אך עדיין מדובר בבעיה מרגיזה למדי.

     

תמיכה בעברית

החשש הגדול ביותר של משתמש ישראלי ממוצע כאשר הוא רוכש מוצר מסוג זה, במיוחד כאשר המוצר לא נמכר בצורה סדירה בארץ, הוא התמיכה בעברית. הסירו כל חשש מליבכם. באתר הרשמי של החברה, באותיות קידוש לבנה, מוזכרת התמיכה בכתוביות בעברית. ממשק מלא בעברית טרם זמין, וספק אם יהיה זמין אי-פעם, אולם לטעמנו לא מדובר בחיסרון משמעותי, אם בכלל. הפעלת הכתוביות לא מתבצעת אוטומטית, אולם ניתן להגיע לתפריט הכתוביות באמצעות מקש ייעודי בשלט.

 

שידור תכנים מהרשת

נתחיל לבדוק את המזרים-מדיה שלנו בתצורה הטבעית שלו – שידור תכנים באמצעות הרשת הביתית. בתור מוצר אשר מתיימר להתחבר לרשת הביתית באופן ייעודי, ה-Playon!HD2 בהחלט עשה לנו חיים קשים כאשר ניסינו לחבר אותו לרשת האלחוטית הביתית. ראשית, מתאם ה-USB לא תפקד כראוי, וגם כאשר הצליח לזהות נקודות גישה בסביבה (Access Points), לעיתים נראה כאילו הוא איבד את התקשורת מול ה-Playon!HD2 וסירב להראות רשתות זמינות.

 

רק לאחר אתחול המכשיר וחיבור מחדש של המתאם הצלחנו להתחבר מחדש לרשת האלחוטית, אולם גם כאשר הזנו את פרטי הכניסה הנכונים לא הצלחנו לקבל כתובת IP. לאחר מספר ניסיונות כושלים להבין מה לא פועל כשורה, קירבנו את הנתב ל-Playon!HD2 ובזאת נפתרו כל הבעיות. לפי החברה, חיבור הרשת של ה-Playon!HD2 עבר אופטימיצזיה לסטרימינג של סרטים בהבחנה גבוהה ולא להעברת מידע בצורת העתקת קבצים. ננסה כמובן לבדוק טענה זו בהמשך הביקורת.

 

חיבור כונן חיצוני 

מיד עם חיבור כונן הקשיח החיצוני דרך חיבור ה-USB החלה להתבצע סריקה של כל התוכן הקיים עליו שמטרתה למיין אותו לפיו סוגי המדיה השונים. הסריקה ארכה הרבה זמן יחסית לכונן בנפח חצי טרה-בייט ומדובר בתהליך מעיק למדי. אם לא די בכך, אלגוריתם הזיהוי לא עובד כשורה: לקטגוריית הסרטים נכנסים קבצים שהם לא סרטים, ולא מופיעה הודעת שגיאה ברגע שמנסים לבחור בסוג קובץ שלא ניתן לקריאה - המערכת פשוט עוברת לקובץ הבא. בנוסף לאלגוריתם הבעייתי, מיון התיקיות אינו נשמר בעבור כונן נתון. גם אם ננתק לרגע את הכונן מ-Playon!HD2, נאלץ להתחיל (ולבטל) את תהליך המיון כל פעם מחדש.

 

הממשק החדש

אחד השינויים המהותיים ביותר בממשק הגרפי החדש לעומת הממשק הקודם הינו אפשרויות הגלישה המובנת באינטרנט. בתפריט, באמצעות ממשק ייעודי, ניתן לגשת למספר אתרי אינטרנט קבועים מראש שסביר להניח שנרצה להכנס אליהם גם כאשר אנחנו בסלון. אופציה נחמדה בממשק כוללת היסטוריה של ההקלדות האחרונות. כמובן שניתן למחוק את ההיסטוריה במידה ואתם לא מעוניינים שכל תושבי הבית יראו את תוצאות החיפוש האחרונות שלכם ביוטיוב. אפשרויות חביבה נוספת המנצלת את החיבור לרשת הביתית היא שימוש במזרימדיה היא להורדת והעלאת טורנטים – בהחלט שימושי.

 

תמיכה בפורמטים

על מנת להעריך את הביצועים של ה-Playon!HD2 נשתמש במספר מבחנים. הראשון, והחשוב ביותר לטעמנו הינו בדיקת התמיכה בפורמטים. ישנם לא מעט פורמטים פופולאריים בשוק לקבצי וידאו, ולא ניתן לקחת כמובן מאליו את העובדה שמוצר מסוג זה ינגן אותם כשורה. בניגוד למחשב, אותו ניתן לעדכן בעצמנו בקלות, במקרה של מזרימדיה אנו תלויים בלעדית בחברה המפתחת.

 

במידה ונתקל בפורמט שאינו מזוהה על-ידי ה-Playon!HD2, נהיה תלויים לחלוטין בחברה בכל הנוגע לעדכון קושחה שיפתור את הבעיה. על מנת לבחון את התמיכה בפורמטים, השתמשנו במספר סרטים בקידודים ופורמטים שונים שעבדו ללא בעיה מיוחדת. רק סרטים בעלי מספר Reframes גבוה במיוחד (דבר המעיד על קידוד פגום) לא הוצגו כראוי וקירטעו על גבי המזרימדיה. קבצים סטנדרטיים, גם ב-1080p, נוגנו בצורה לא פחות ממושלמת, גם באמצעות החיבור האלחוטי.

  

פשוט? לא כפי שציפינו

התחלנו את הביקורת במחשבה שמזרימדיה אמור להיות מוצר פשוט שעושה את העבודה בלי סיבוכים. מעין קופסה שחורה המתחברת לטלוויזיה ופשוט עובדת. המכשיר שבדקנו בהחלט מצליח להזרים מדיה, אולם לא בצורה קלילה כפי שציפינו. הגדרת הרשת הייתה בעייתית למדי, ובשיטוט קצר בפורומים של החברה ניתן לראות שמשתמשים רבים חווים בעיות שונות ומשונות עקב גרסת תוכנה לא בשלה דיה ובעיות תאימות של ה-Playon!HD2 החדש לעומת הנגנים הקודמים בסדרה.

 

אולם, לא הכל שחור (מלבד צבע המכשיר, כמובן). מדובר במזרימדיה איכותי, המאפשר שידור תכנים בהבחנה גבוהה מלאה (Full HD 1080p) בצורה חלקה לחלוטין ובעל תמיכה בכל סוגי הקבצים שיכלנו להעלות על דעתנו. אפשרויות האינטרנט מהוות גימיק נחמד אולם השימושיות היום-יומית שלו מוטלת בספק.

 

מבחינת השליטה במכשיר ואיכות הממשק הגרפי, אין תלונות מלבד לכמה באגים שוליים שלעיתים כופים את איתחולו, ותגובתיות שהיינו שמחים אם הייתה מהירה יותר. אם במהירות עסקינן, היינו שמחים למהירויות העתקה מהירות יותר דרך ה-Wi-Fi, שכן העתקת קבצים בנפח גדול במיוחד לכונן הקשיח המותקן ב-Playon!HD2 עשוייה לקחת זמן רב ולהיות מסתכלת למדי ואף לא פרקטית.

 

שורה תחתונה

בשורה התחתונה, מדובר במזרימדיה איכותי אשר הצלחתו תלוייה בעיקר בשדרוגי הקושחה העתידיים מבית AC Ryan ובמחירו לצרכן, כאשר יגיע לארץ בצורה רשמית. המזרימדיה מיועד למשתמש המעט-יותר-מתקדם מאשר המשתמש המתחיל, שכן האחרון עלול להיות מאוד מתוסכל כתוצאה מהבעיות הטכניות שה-Playon!HD2 יערים עליו.

 

יתרונות
  • ממשק גרפי נוח
  • ניגון תוכן בהבחנה גבוהה בצורה חלקה
  • התקנת והסרת הכונן הקשיח קלילה

 

חסרונות
  • באגים קלים בממשק הגרפי
  • עדכוני קושחה לא מספקים
  • בעיות בקליטה האלחוטית במרחקים גדולים
  • הגימור המבריק מבליט לכלוך וטביעת אצבעות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים