שתף קטע נבחר

חדש לעיוורי צבעים: אפליקציה שמזהה גוונים

פתרון חדש, פרי פיתוח ישראלי, לעיוורי צבעים: אפליקצייה לסמארטפון מזהה את הצבע בתמונות ומציינת אותו על המסך. האפליקציה יכולה גם לשמור בזיכרון את הגוון - כך שניתן יהיה לזהות אותו גם בתמונות אחרות. העלות: 2 דולרים

אלפי ישראלים סובלים מעיוורון צבעים הפוגע באיכות החיים ומקשה על מטלות שאנו לוקחים כמובנות מאליהן, כמו התאמת בגדים, בחירת פירות וירקות או סתם בחירה בצבע הנכון. עתה תאפשר אפליקציה חדשה, פרי פיתוח ישראלי, הקלה משמעותית: בעזרת תמונה אותה מצלמים בסמארטפון מזהה האפליקציה את הגוון בכל איזור מסומן בתמונה ומציינת אותו על גבי המסך.

 

עוד חידושים רפואיים:

 

מדובר באפליקציה בשם colorful, אותה פיתחו שלושה סטודנטים ישראלים למדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית: עידן בלוך, מעיין נגבי ואחיה שאג. האפליקציה פותחה כפרוייקט סיום בקורס מיחשוב וכבר זכתה בפרס בתחרות מפתחים של מיקרוסופט.

 

 

אבל האפליקציה עושה הרבה יותר מפענוח צבעים: היא מאפשרת גם לשמור תגי צבעים בזיכרון שלה ואף לציין את קוד הגוון המסומן בתמונה. היא זמינה בינתיים רק למשתמשי סמארטפון בסביבת חלונות בגרסת Windows phone 7.5 ועלותה שני דולרים.

 

על פי ההערכות 20% עד 33% מהמבוגרים לוקים בעיוורון צבעים בדרגות שונות. שכיחות התופעה גבוהה יותר בקרב גברים. עיוורון צבעים נובע משני גורמים: ירידה בצפיפות הפיגמנט הרגיש לאור של תאים קולטי צבע בעין, אובדן של תאים אלה או הפרעה בתהליכי ההולכה שלהם.

 

קיימים מספר סוגי עיוורון צבעים המופיעים בשכיחויות שונות באוכלוסיה. החמור הוא עיוורון צבעים מוחלט (מונוכרומטיות) המתאפיין בחוסר היכולת להבחין בצבעים. התמונה המתקבלת היא בגווני שחור לבן ואפור. סוג שני הוא דיכרומטיות, עיוורון צבעים מולד הגורם לליקוי בהבחנה בין גווני אדום ירוק או שניהם. הסוג השלישי הוא טריכרומטיות. במצב זה חדות הראייה תקינה אולם קיימת פגיעה בין היתר בגווני אדום-ירוק (כמו בעיוורון דיכרומטי), או בפגיעה בגווני כחול-צהוב.

עוד חידושים רפואיים? היכנסו לעמוד טכנומדיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיוורון צבעים. האפליקצייה החדשה יכולה לסייע
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים