שתף קטע נבחר

חשודי פרשת מרשם האוכלוסין: "הכל בדפי זהב"

במשרד המשפטים הכריזו על פענוח גניבת פרטי אזרחי ישראל אחרי חמש שנים, אבל החשודים המרכזיים בפרשה טוענים שמדובר בהגזמה מכוונת: "ניתן למצוא תוכנה כזו בכל משרד עו"ד. להגיד שנחשפו דברים חדשים זו היתממות"

חמש שנים היו חשופים פרטיהם האישיים של אזרחי ישראל, והיום (ב'), עם פיצוח פרשת גניבת העתק מרשם האוכלוסין, טוענים החשודים המרכזיים לניפוח מגמתי של הפרשה. "מה כל כך סודי פה?", הם שואלים, "אפשר למצוא את הכול גם בדפי זהב ובאלף מקומות אחרים".

 

פרשת מרשם האוכלוסין - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

"ראיתי שהמאגר מאוד נפוץ והיה אותו להרבה מאוד אנשים, לכן לא העליתי על דעתי שיש איסור על החזקתו", סיפר ל-ynet י', אחד החשודים בפרשה. "סברתי שמדובר במאגר שמכיל שמות וכתובות. לא הבנתי באותה תקופה שיש רגישות למכירת המאגר. זה לא היה נראה לי סודי".

 

י' הוסיף כי "חוקרים פרטיים לא גובים כסף עבור מידע כזה, לכן לא חשבתי שיש פה עניין כמו שעושים ממנו היום. מה כל כך סודי פה? עד עכשיו אני לא מבין את העניין הגדול. אני אדם נורמטיבי ולא הייתי מעיז לעשות דברים שיש בהם אופי פלילי ולכן ההחלטה לחקור פה מאוד הפתיעה אותי. במידע הזה אין יותר מדי, יש שם פרטים של אנשים שחוץ מתעודות זהות אתה יכול למצוא את הכל בכל המאגרים".

 

לדברי משרד המשפטים, העתק אלקטרוני של המידע נגנב על-ידי עובד מיקור חוץ של משרד ממשלתי בשנת 2006, והוחזק בביתו. המידע כלל שמות מלאים של אזרחים ישראלים, מספרי הזהות שלהם, כתובותיהם, תאריכי לידה, פטירה ועלייה, וקשרי משפחה בין כלל אזרחי המדינה. במסגרת הפרשה נעצר ביוני האחרון חשוד אחד מרכזי, שבהמשך שוחרר בתנאים מגבילים. חמישה חשודים נוספים עוכבו לחקירה ושוחררו גם הם בתנאים מגבילים.

 

לדברי הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט), הגנב העביר עותק ממרשם האוכלוסין הגנוב לידי לקוח עסקי שלו, וזה העביר עותק שלו לחברו. החבר מכר את המידע לגורם העוסק באגירה מאסיבית של מאגרי מידע בלתי חוקיים. הקונה הזה העביר עותק של המידע לאיש תוכנה שכינה עצמו "ארי", בן 25 בירושלים, שפיתח תוכנה בשם "אגרון 2006", שכללה את המידע הגנוב. הוא החשוד שגם נעצר, הובא בפני שופט, ושוחרר בהמשך בתנאים מגבילים.

 

גם א', חשוד נוסף בפרשה, הופתע מחקירתו ומכך שהעניין הגיע להיבטים פליליים. "התוכנות האלו נמצאות בכל מקום ובכל זמן. היום ניתן למצוא תוכנה כזו בכל משרד עורכי דין. לבוא היום ולהגיד שנחשפו דברים חדשים זו היתממות", אמר ל-ynet. "עושים מזה טררם גדול. לא היו צריכים לבוא אלי כאילו אני גנב בלילה. זה היה ברשת, גלוי לכולם. מישהו הוציא את זה ואנחנו פשוט קלטנו את זה. לא שילמנו ולא גנבנו".

 

החשוד המרכזי בפרשה מכחיש את כל החשדות נגדו. משפחתו, שלא היתה מעורה בעניין, הופתעה מהחשיפה. פרקליטו, עו"ד יאיר גולן, אמר כי מרשו "שוחרר בהסכמה לאחר החקירה בערבות ובתנאים מגבילים. הוא מכחיש את המעורבות שלו בפרשה".

 

"ההר יוליד עכבר"

עו"ד גיל דחוח, המייצג את אחד החשודים, תקף את פעולות החקירה בנושא ואמר כי "אנחנו מאמינים שגם הפעם ניווכח שההר יוליד עכבר. זאת תהיה עוד אחת מאותן חקירות שמתחילות ברעש גדול ונגמרות בקול ענות חלושה. מדינת ישראל יודעת שמאגר מרשם האוכלוסין שלה נמצא אצל כל חוקר פרטי מתחיל וגם אצל אנשים פרטיים רבים.

כך זה קורה במשך שנים רבות. היא בחרה לא לטפל בתופעה ולא לאכוף את האיסור על השימוש במאגר עד היום".

 

עו"ד עמיקם הדר, המייצג יחד עם עו"ד חדוה שפירא את אחד החשודים, אמר כי "מרשנו מכחיש מכל וכל עבירה פלילית. מדובר באיש קבע שפועל כשורה ועבר את כל הסינונים הביטחוניים הנדרשים. לא מדובר על כך שהוא גנב או קנה את התוכנה. היא היתה גלויה באינטרנט וכל מי שרצה, יכל לקחת אותה. ככל שאנו יודעים התיק נגדו ייסגר". 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך מצגת משרד המשפטים
עו"ד גיל דחוח
צילום: ג'ו קוט
עו"ד יאיר גולן
צילום: רפי בן חקון
צילום: שאול גולן
עו" ד עמיקם הדר
צילום: שאול גולן
מומלצים