שתף קטע נבחר

המסחר בתל אביב הסתיים בירידות שערים

ת"א 25 איבד 0.5%, ת"א 100 השיל 0.1% ומדד הבנקים נפל ב-1.9% על רקע הירידות באירופה ובוול סטריט לקראת פסגת מנהיגי האיחוד האירופי מחר. אלביט הדמיה זינקה ב-16% וטבע התחזקה ב-2.5% על רקע השקת גירסה גנרית לזיפרקסה

המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים היום (ג') בירידות בצל המגמה בוול סטריט ובאירופה. הירידות הגיעו על רקע ביטול פגישת שרי האוצר של גוש היורו שבוטלה מחר, אך פגישת הפסגה של מנהיגי אירופה נשארה כמתוכנן. מחזור המסחר הסתכם ב-1.25 מיליארד דולר.

 

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.5% ל-1,135.27 נקודות, מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.14% ל-1,030 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.9% ל-288.43 נקודות. מנגד, מדד בלוטק 50 עלה ב-1.13% ל-273.04 נקודות.

 

ריבית בנק ישראל תישאר בחודש נובמבר על 3%, לאחר שבחודש אוקטובר הופחתה כזכור, לראשונה מאז מרס 2009, כך הודיע אתמול בנק ישראל.

 

"זו לא תקופה עדיין של גיוסים בקרנות הנאמנות, הציבור עדיין לא רץ לקנות את הקרנות המנייתיות, זה תהליך הדרגתי. רק אחרי שהכסף החכם נכנס, מגיע הציבור עם שאר הכסף. איגרות החוב נסחרות בתשואה שמגלמת הורדת ריבית בהמשך הדרך. בנק ישראל היום בוחן יותר את האפשרות שהמצב הכלכלי באירופה ידרדר, במקום יעלה", מסביר אורי סטנק, מנהל השקעות במחלקת תאגידים ומוסדיים בבית ההשקעות כלל פיננסים. 

 

לדבריו, "הבורסה ממתינה למחר. ראשי גוש האירו יאשרו את אחת מהתוכניות הבאות, כולן או חלקן: הדיפולט של יוון, סיוע לבנקים, או הגדלת קרן החילוץ כדי ליצור חומת אש".

 

אמיר כהנוביץ', כלכלן המאקרו של בית ההשקעות כלל פיננסים, כתב אתמול: "בהסברים להחלטת הריבית אמש ניתן לראות כי כל הגורמים הצדיקו או לפחות אפשרו הפחתת ריבית נוספת אך הסיבה בכל זאת להמתנה עם הפחתה נוספת טמונה אולי במשפט האחרון בהודעה: 'הותרת הריבית ברמתה הנוכחית מותירה בידי בנק ישראל מרחב תגובה להתרחשויות בכלכלה העולמית והמקומית'". 

 

המסחר בתל אביב ננעל אתמול בירידות קלות אחרי פתיחה חיובית על רקע המשך הדיווחים מאירופה על המגעים לסיוע לבנקים וליוון. 

 

הגברת היעילות של קרן החילוץ האירופית תדרוש שיחות נוספות עם משקיעים בזמן שהפרלמנט בגרמניה מתכונן להצבעה על הרחבת סמכויות הקרן מחר, כך לפי מסמך של האיחוד האירופי. בעוד שקרן היציבות האירופית יכולה להתרחב תחת שני מודלים שניתן לשלבם וליישמם "במהירה", היקף הרחבת הקרן יכול להיקבע רק לאחר דיונים עם משקיעים וחברות דירוג, כך לפי המסמך שחולק לחברי הפרלמנט הגרמני. טיוטת המסמך מדגישה את הפערים שנותרו בין מנהיגי אירופה לגבי פתרון משבר החוב בעת שאנגלה מרקל, קאנצלרית גרמניה, והמנהיגים האחרים מתכוננים לחזור מחר לבריסל לפסגה נוספת.

 

מרקל, תבקש את תמיכת הפרלמנט הגרמני להגדלת קרן החילוץ האירופית באותו יום בו היא תעשה דרכה לפסגה האירופית. מרקל, שמדינתה היא התורמת הגדולה ביותר לקרן הסיוע האירופית, נמצאת במרכז הדיונים למציאת דרכים לעצירת משבר החוב שהחל לפני שנתיים ביוון. לפי תנאי הסכם שהושג בין מרקל לקואליציה שלה, היא חייבת להשיג את אישור הפרלמנט כדי לערוך שינויים לקרן היציבות שלהם השלכות תקציביות לגרמניה.

 

מניות במרכז

מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר לטבע (עולה בכ-2.95%) לשווק את גירסתה הגנרית לתרופת הזיפרקסה (Zyprexa) האנטי פסיכוטית שפיתחה אלי לילי. מדובר בהשקת ענק עבור ענקית הגנריקה הישראלית שכן טבע זכאית ל-180 ימי בלעדיות בשיווק הגרסה הגנרית לתרופה לטיפול בחולים מסכיזופרניה שמכירותיה הניבו לאלי לילי אשתקד הכנסות של 5.7 מיליארד דולר.

 

אלביט הדמיה (זינקה בכ-16%) ממשיכה לדווח על רכישות אג"ח של החברה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. 

 

חלל תקשורת (עולה בכ-17%) הודיעה לבורסה כי חתמה על הסכם לאספקת שירותי תקשורת לוויינית באפריקה על גבי הלוויין עמוס 5 לתקופה של 5 שנים. תחילת מתן השירות מתוכננת כארבעה חודשים לאחר הפעלתו המסחרית של הלוויין.

 

חברת התוכנה הדואלית מג'יק (עולה בכ-3.6%) תרכוש את פעילות סביבת הפיתוח AppBuilder שפיתחה בלופניקס לניהול יישומים לשימוש בעסקים גדולים. בתמורה תשלם מג'יק לבלופניקס 15 מיליון דולר.

 

המפקח על הביטוח פרופ' עודד שריג מהדק את הפיקוח על חברות הביטוח בכל הנוגע לדרישות ההון שהוא מטיל עליהן, על רקע חוסר הוודאות בשווקים והחשש מהאטה וייתכן אף ממיתון. ל"כלכליסט" נודע כי אמש שיגר אגף שוק ההון והאוצר לחברות הביטוח מנורה מבטחים (עולה בכ-0.05%), כלל ביטוח (יורדת בכ-0.6%), מגדל ביטוח 0יורדת בכ-2.5%), הפניקס, ביטוח ישיר (עולה בכ-0.55%) והראל (עולה בכ-1.5%) שתי טיוטות של הוראות הנוגעות לנושא ניהול עודפי ההון, הכוללות בין השאר מגבלה על חלוקת דיבידנדים. 

 

חברת אורמת טכנולוגיות מנהלת מגעים מול מחזיקי איגרות החוב הפרטיות שלה בהיקף של 250 מיליון דולר, לשינוי הגדרה באמות המידה הפיננסיות (קובננטים) שנקבעו מולם. כך נודע ל"כלכליסט". המגעים מתנהלים מול עמיתים, כלל, מנורה, פסגות ובנק לאומי - שרכשו את האג"ח שהונפקו באוגוסט 2010 ובינואר 2011 - אף שהחברה נסחרת בארצות הברית.

 

אורמת טכנולוגיות, חברה בת של אורמת תפרסם את דוחותיה לרבעון השלישי ביום רביעי הבא לאחר נעילת המסחר בוול סטריט.

 

פרוטליקס (עולה בכ-10%) ממשיכה לרכז עניין על רקע הערכת אנליסטים כי היא תקבל אישור עבור הטיפול במחלת הגושה.


פורסם לראשונה 25/10/2011 10:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים