שתף קטע נבחר

דו"ח: ישראל משפרת את יכולותיה הגרעיניות

בדו"ח שפורסם ב"גרדיאן" הבריטי עולה כי ישראל מרחיבה את טווח טילי הקרקע-קרקע שלה מדגם "יריחו 3" ואת יכולות השיגור של הטילים הגרעיניים שלה מתוך צוללות. וגם: "בעשור הקרוב תוציא ארה"ב מיליארדי דולרים על תעשיית הגרעין שלה"

ישראל מרחיבה את טווח טילי הקרקע-קרקע שלה מדגם "יריחו 3", מפתחת יכולת שיגור בין יבשתית ומרחיבה את יכולות השיגור של טילים גרעיניים מתוך צוללת: כך עולה מדו"ח שחיברה ועדה עצמאית, שעיקריו פורסמו היום (יום ב') ב"גרדיאן" הבריטי.

 

נשק גרעיני - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

כיום, לישראל יש שלוש צוללות ועוד שתיים שנמצאות בתהליכי בנייה בגרמניה.

השבועון הגרמני "דר שפיגל" דיווח לפני שלושה חודשים כי גרמניה נעתרה לבקשת ישראל ותעביר לידי חיל הים צוללת שישית מדגם דולפין, המסוגלת לפי פרסומים זרים לשאת נשק גרעיני.

 

על פי הדו"ח שחיבר הארגון British American Security Information Council, המעצמות הגרעיניות בעולם מתכננות להוציא בעשור הקרוב מאות מיליארדי דולרים בחידוש ושדרוג ראשי הנפץ הגרעיניים שלהם. עוד נכתב כי למרות לחצי תקציב ורטוריקה בינלאומית בדבר התפרקות מנשק גרעיני, הראיות מצביעות על "עידן חדש ומסוכן של כלי נשק גרעיניים".

  

לשם דוגמה, ארה"ב תוציא 700 מיליארד דולר על תעשיית הגרעין שלה בעשור הקרוב, רוסיה תוציא 70 מיליארד דולר על מערכת טילי השיוט בלבד ומדינות נוספות, בהן ישראל, הודו, סין, צרפת ופקיסטן צפויות להוציא סכומים משמעותיים על מערכת כלי נשק אסטרטגיים.

 

על פי הדו"ח, עבור מדינות כמו ישראל, רוסיה, פקיסטן וצרפת, תפקידם של כלי הנשק הגרעיניים איננו מסתכם בהרתעה בלבד. ברוסיה ופקיסטן, מזהירים מחברי הדו"ח, כלי הנשק הגרעיניים מיועדים למטרות התקפיות. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה גולן, דובר צה"ל
שיגור איכותי מצוללות? אח"י דולפין של חיל הים הישראלי
צילום: צביקה גולן, דובר צה"ל
פורקה בשבוע שעבר. פצצת האטום האמריקנית B53
צילום: AP
מומלצים