שתף קטע נבחר

מאגר ביומטרי? 'לא בטוח שמידע רגיש לא יעבור'

בדיון על תעודות זהות כמות, התריעו חברי כנסת מפני "זליגת מידע שתוצאותיה יהיו קשות יותר מפרשת מרשם האוכלוסין"

"תוצאות זליגת מידע מהמאגר הביומטרי החדש יהיו קשות הרבה יותר מחשיפת מרשם האוכלוסין", כך הזהיר היום (ג') ח"כ אמנון כהן (ש"ס), במהלך דיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת.

 

המאגר הביומטרי - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

הדיון עסק בנוסף בסכנות הכרוכות בפיילוט להוצאת תעודות זהות אלקטרוניות, על רקע פרשת גניבת מאגר המידע של מרשם האוכולוסין. כהן, המשמש כיו"ר הוועדה, עסק בקלות הבלתי נסבלת של זליגת מידע רגיש ומסווג לידיים זרות, כהגדרתו. בין היתר, ציין כהן כי במשרדים רגישים אין בדיקה מדוקדקת של עובדים המגיעים לטפל בתקלת מחשב ויכולים להיחשף למידע הרגיש. "אין לנו וודאות שמידע רגיש לא ייגנב ויועבר", אמר.

 

מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, אמנון בן עמי, שלקח חלק בדיון, הוסיף כי "המאגר הביומטרי והתיעוד החכם הם הפתרון

ולא הבעיה לחששות שמעלים חברי הכנסת". לטענתו, "מאגר של טביעות אצבע ותצלומי פנים ימנע רבבות מקרים של גניבת תעודות זהות ודרכונים המתרחשים מידי שנה".

 

הפיילוט למאגר הביומטרי - שנתקל בהתנגדות עזה מצד השר מיכאל איתן - אמור להימשך כשנתיים. הוא נחשב לפשרה בין המצדדים במאגר הביומטרי למתנגדים לו, ונועד לבחון את יכולתה של רשות האוכלוסין להקים מאגר מידע כזה ולהגן עליו.

 

תוצאות הניסוי אמורות לקבוע אם יוקם מאגר ביומטרי, או שהתמונות וטביעות האצבע יישמרו רק על התעודות שיוחלקו לאזרחים. החוק קובע כי תפקיד הפיילוט יאפשר "בחינה מהימנה וקונקרטית בתנאים הקיימים במדינת ישראל של אופן יישום החוק על כל מרכיביו," ויבחן את "נחיצות קיומו של מאגר ביומטרי ומטרותיו, את המידע שיש לשמור במאגר ואת אופן השימוש בו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. צילום למאגר הביומטרי
צילום: אבישי זיגמן
כהן. זליגת מידע
צילום: באדיבות ערוץ הכנסת
מומלצים