שתף קטע נבחר

שבע עצות להרחבת מעגל החברים הרוכבים

יש לכם חברים שעדיין לא נדבקו בחיידק הרכיבה? רוצים לגרום להם להצטרף לרכיבה הבאה, אבל לא יודעים איך לעשות את זה? קבלו מספר עצות מועילות

מכירים את אלה שחווים סדנא התנהגותית מסוימת ועוברים שינוי בגישה לחיים, או אחרים שעושים דיאטה רצחנית עם "גורו" מפורסם והשילו כמות קילוגרמים אדירה? השלב הבא מוכר לכולנו. לאחר ש"גילו את האור", הם עוברים מחבר לחבר ומשביעים אותו בעיניים נוצצות שגם הוא חייב להתנסות. "אתה חייב לנסות את זה, אתה מוכרח, זה ישנה את חייך".

 

עוד על אופניים בערוץ הרכב של ynet:

 

רוכבים - איזה כיף כשיש המון חברים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רוכבים - איזה כיף כשיש המון חברים(צילום: EPA)

 

עולם רוכבי האופניים אינו שונה. לאחר ההצטרפות לטרנד הרכיבה, בשביל הכיף או לטובת הספורט, הופך כל רוכב - גם כזה שבקושי דיווש עד לפני חודשיים-שלושה - למטיף ומשכנע ומגייס חברים חדשים לעולם שנגלה לו לפתע. עולם של אופניים יקרים ומשוכללים, בנדנות וטייץ זוהרים.

 

וכמו אנשי הדוגמאות הרוחניות יותר, גם כאן אנחנו צריכים לזכור כי אלה שמותקפים לפתע עם מגוון הבטחות והשבעות ודוגמאות, לעיתים פשוט בקושי יודעים - או אוהבים - לרכוב. ובהחלט יתכן שהם גם לא בדיוק בכושר, אינם מצויידים באופניים הדרושים ועוד.

 

במקרים כאלה, ההתלהבות המובנת והאגרסיביות הצפויה שמאפיינות במקרים רבים את תהליך גיוס הרוכבים החדשים, עלולות להשיג תוצאות תוצאה בדיוק הפוכה. ובמקרים אחרים, עשויה סתם לפגוע בחברים, שלא להזכיר חברות.

 

אז כיצד בכל זאת לצרף חברים לענף האופניים? לורה קופנס, אלופת ישראל באופני הרים לשעבר וכיום מארגנת חוגי רכיבה לנשים בירושלים, כתבה לי פעם שסוד הגיוס של רוכבים חדשים - ובעיקר רוכבות - טמון דווקא ב"איטיות". יש להתחיל ולקרב אותם בעדינות.

 

1. לא להזמין רוכבים חדשים לרכיבות מאתגרות, לא להכניס אותם ללחץ ולא לשבור את רוחם. ברכיבה ראשונה רצוי לתת לרוכבים החדשים בקבוצה והפחות מנוסים, לרכוב בראש ולהכתיב את הקצב. חשוב מאוד גם לדאוג להם לציוד טוב ולא להסתפק באופניים החלודים שגררו מהמקלט.

 

רוצים שישארו חברים? אל תאתגרו אותם ברכיבה ראשונה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רוצים שישארו חברים? אל תאתגרו אותם ברכיבה ראשונה(צילום: shutterstock)

 

2. כדאי לוודא שרוכבים חדשים יצטיידו מראש בחטיפי מזון, כריכים ומים. אם לא הביאו עימם מזון ומשקאות נדרשים, כדאי לחלוק עימם את הקיים או לחילופין, לקצר את המסלול. יכולתם לרכוב ללא תדלוק קטנה מזו של רוכבים מנוסים, ויש להיזהר שלא יגיעו לאפיסת כוחות או התייבשות. זכרו גם שרוכבים חדשים חייבם מנוחה ארוכה יותר.

 

תנו לרוכבים החדשים לשתות, ולאכול (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תנו לרוכבים החדשים לשתות, ולאכול(צילום: shutterstock)

 

3. אם אין לכם סבלנות לרוכבים חדשים, אל תזמינו אותם. גם כך יש להם רגשי אשמה על כך שהם גורמים לכם לרכוב לאט יותר ולנוח למשך פרקי זמן ארוכים. שחררו אליהם חיוכים, הרגיעו אותם וסייעו להם להשתלב.

 

4. קבעו מראש מטרות שנוחות וקלות יחסית להשגה, או שתקבעו מראש מסלולים שונים, כך שרוכבים חדשים ועייפים יותר יוכלו לרכב בדרך המתאימה להם, ובכל זאת לפגוש אתכם בסיום המסלול, לשם מנוחה, אכילה וחוויות כמובן.

 

5. זה שאתם משתגעים על דהירות במורד, סינגלים מפותלים וקפיצות מעל בולדרים, לא אומר שזה מתאים גם לאורחים החדשים. אל תשוויצו ותפחידו אותם כבר ברכיבה החדשה, ואל תאתגרו אותם במכשולים או עם יעדים שמעבר ליכולתם.

 

אל תדרשו מהרוכבים החדשים להגיע לקצה. בבקשה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אל תדרשו מהרוכבים החדשים להגיע לקצה. בבקשה(צילום: רויטרס)

 

6. אחרי רכיבה ראשונה התקשרו אליהם, שאלו לשלומם ועודדו אותם שבפעמים הבאות הרכיבה תהיה להם קלה ומהנה עוד יותר.

 

7. כמעט ואין ספק שמספר חברים בקבוצת הרכיבה יחמיצו מעט פנים למראה רוכבים חדשים שמעכבים אותם. לכן, לאחר הרכיבה או לקראת הרכיבה הבאה, התקשרו אליהם ועודדו אותם להצטרף אליכם שוב. הם זקוקים לעידוד הנוסף. מבחינתם מדובר באיתות המבשר שעברו את ועדת הקבלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים חברים לרכיבה? אל תמהרו
צילום: shutterstock
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים