שתף קטע נבחר

"הפועל ת"א יודעת מי האשמים בכתובות הנאצה"

במהלך דיון בכנסת, שטח נציג ההתאחדות, עו"ד יפתח אבן עזרא, האשמות קשות כלפי הקבוצות והשחקנים: "הם מפחדים מהאוהדים". על הוצאות השוטרים מהמגרשים: "זה לא הוכיח את עצמו". ח"כ חסון: "יש זילות בשימוש בסממני שואה"

ועדת החינוך התרבות והספורט התכנסה הבוקר (ד'), בכדי לדון בעניין כתובות הנאצה והשימוש בביטויי שואה במגרשי הכדורגל. לדיון הוזמנו נציגי הפועל תל אביב, נציגי ההתאחדות לכדורגל ונציגי המשטרה.

 

האלימות במגרשים

 

ח"כ יואל חסון שיזם את הדיון פתח ואמר: "אי אפשר לעבור על סדר היום נוכח שימוש בסמלי שואה. אני בטוח שרוב האוהדים בזים לתופעה הזאת וכי מדובר בקומץ שמכתים קבוצה גדולה של אוהדים, אבל צריך לעקור את העשבים השוטים. יש זילות בשימוש בסממני שואה, משתמשים בזה בקלות מידי. חשבנו שבישראל זה לא יקרה ובסופו של דבר דווקא פה זה מתרחש כל כך הרבה פעמים".

 

מנכ"ל הפועל ת"א, ניר ענבר, שהגיע לדיון עם היו"ר דורון אוסידון אמר: "הפועל ת"א היא שם דבר בעולם לפעילות אנטי גזענית. הקהל השתיק את קוראי הקריאות ובמשחקים האחרונים לא נשמעו קריאות דומות. גם האוהדים רואים באותם אנשים עשבים שוטים. המועדון גיבש אמנה שקוראת לאוהדי הפועל להפסיק עם הקריאות. אנחנו לא סובלים את הקריאות האלה ולא מוכנים לקבל אותן".

 

מי שייצג את ההתאחדות לכדורגל הוא עו"ד יפתח אבן עזרא: "המטרה היא לגרום לאוהדים השפויים להוקיע את העשבים השוטים" אמר אבן עזרא, "במקרה הנ"ל הקבוצה נענשה בעונש של משחק ללא קהל והדיין נתן להם 'סוכריה' כדי שיפעלו בנחישות נגד אוהדיה וישתפו פעולה עם המשטרה. הם יודעים בדיוק מי האשמים עד רמת השמות והכתובות ומי שיגיד אחרת משקר. מלחמה באלימות תבוא רק דרך הקבוצה והאוהדים".

 

"ההתאחדות לא יכולה לזרוק הכל על הקבוצות". ניר ענבר ודורון אוסידון (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"ההתאחדות לא יכולה לזרוק הכל על הקבוצות". ניר ענבר ודורון אוסידון(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

"אני חושב שצריך להעניק בידי הגופים הרלוונטיים את הסמכות להעניש את האוהדים ע"י חקיקה", ענה לו ענבר, "ההתאחדות לא יכולה לזרוק הכל על הקבוצות, היא צריכה לסייע לקבוצות להילחם בתופעה".

  

"הוצאת השוטרים לא מוכיחה את עצמה"

אבן עזרא דיבר גם על המהלך להוצאת השוטרים מהיציעים: "זה לא הוכיח את עצמה. היכולות של מאבטח, גברתן ככל שיהיה, להסתדר עם האוהדים לא מועילות. במשחק בין מכבי חיפה למכבי ת"א כוח השיטור ציין כי היו קריאות גזעניות כלפי קונאטה. שאלתי את קצין המשטרה שדיווח על כך מדוע לא היו מעצרים והוא אמר שלא היה ניתן. בדו"ח הוא כתב שמדובר בעשרות אוהדים אבל באורח פלא בדיון זה התמסמס לכמה בודדים והם זוכו".

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

לטענת סנ"צ חיים סרגרוב, קצין אג"מ של מרחב יפתח, יש בעיה בכך שמנהל האירוע הוא עובד של המועדון הביתי: "קשה לו לעמוד מול האוהדים שלו וההנהלה שלו כי הוא מזוהה איתם. מנהל האירוע לא צריך להיות שייך לאותה קבוצה. אבן עזרא לא אהב את הרעיון ואמר: "מנהל אירוע ששייך למועדון גם יודע לא לתת שמות של אוהדים למשטרה". סנ"צ סרגרוב ענה: "מנהל אירוע חיצוני בכלל לא יידע את השמות".

 

המשטרה צריכה להיכנס ליציעים?  (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
המשטרה צריכה להיכנס ליציעים? (צילום: אלכס קולומויסקי)

 

נציג המשטרה המשיך לדבר על הבעיה: "אחרי שאנחנו עוצרים מישהו אנחנו מוצאים אותו אחרי זמן קצר במגרש, ההרתעה בעייתית ומקשה עלינו מאוד. ברגע שיציע שלם צועק "שואה למכבי" אז יש בעיה לעשות משהו נגד זה, השיר הזה מוגדר כלא עבירה". כאן דווקא הסכים אבן עזרא עם המשטרה כשאמר: למיטב ידיעתי ולצערי קריאות 'שואה למכבי ' זה לא עבירה.

 

לא מעט תקצירים ב-ynet ספורט:

 

"שחקנים לא יוצאים נגד קריאות גזעניות"

ד"ר אורי שפר, ראש מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט לא אהב את גישת המשטרה בעניין הקריאות ואמר: "חייבים לחזק את ההרתעה באמצעות ענישה. אני לא מבין למה המשטרה לא יכולה לחפש את המסיתים ולעצור גם אם כל היציע צועק? הבעיה נעוצה בענישה. שהשופט בסופו של דבר יחליט מה שהוא רוצה אבל צריך לעזור לו להגיע להחלטה".

 

עו"ד אבן עזרא המשיך לטעון כי האחריות הגדולה יותר היא של הקבוצות: "השחקנים מפחדים מהקהל, מפחדים להתעמת איתו. לא שמעתי אף שחקן שאומר שאוהד שמשתמש בביטויים כאלה הוא לא אוהד. שחקני הפועל ת"א אמרו שזה לא עניינם. גם בבית"ר ירושלים השחקנים לא יוצאים נגד קריאות גזעניות".

 

כדוגמא לכוחם של המועדונים להעניש את המתפרעים, השתמש אבן עזרא בדוגמא: "כשהאוטובוס של בית"ר ירושלים נרגם באבנים ע"י אוהדי הקבוצה לאחר ההפסד לקריית שמונה, עוד באותו לילה היו מעצרים כאשר כל הפרטים היו ידועים, כולל כתובות ומי חבר של מי".

 

חברת הוועדה ח"כ אנסטסיה מיכאלי : "מדובר בתופעה שמרעילה את החברה הישראלית ופוגעת בענף כל כך פופולרי כמו הכדורגל. זה משפיע על השחקנים, המאמנים והאוהדים, שחלקם נמנעים מלהגיע למשחקים. אני מציעה לאמץ את האמנה שהוציאה הנהלת הפועל ת"א בכל מגרש תחרותי ואת המשפט 'ואהבת לרעך כמוך' כדגל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יואל חסון
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים