שתף קטע נבחר

הפלסטינים: לא נשיג הכרה, נתראה בסיבוב הבא

שר החוץ של הרשות הודה כי אנשיו מבינים שלא יצליחו כעת להעביר במועצת הביטחון את הבקשה לחברות מלאה באו"ם, אך הדגיש: "יהיו עוד סיבובים, והכי חשוב הוא מי ינצח בסיבוב המכריע". כעת יתמקדו בשדרוג מעמדם למדינה לא-חברה

גורמים רשמיים אמרו לסוכנות הידיעות AP כי הפלסטינים ויתרו לפי שעה על תקוותם לקבל חברות מלאה באו"ם על ידי קידום בקשתם להכרה במועצת הביטחון של הארגון, וכעת הם פונים לתוכנית הגיבוי שלהם - שבמסגרתה יבקשו לשדרג את מעמדם באו"ם דרך העצרת הכללית, דבר שיאפשר להם להתקבל לארגונים בינלאומיים חשובים.

 

לפי הדיווח של סוכנות הידיעות הערב (יום ד'), הפלסטינים מקדמים את הנושא בשיחות עם ממשלות זרות, בעיקר במערב אירופה, בתקווה לזכות בתמיכה למהלך החלופי הזה שלהם. הגורמים הרשמיים אמרו כי הקמפיין החדש בעצרת הכללית, שבה יש רוב מוחץ למדינות ערב והאיסלאם ולמדינות עולם שלישי, ושנוטה באופן כללי לתמוך בפלסטינים, עלול להיות קשה יותר מהצפוי, בשל ההתנגדות הצפויה של ארה"ב.

 

מועצת הביטחון. מכאן לא תבוא לפלסטינים הישועה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מועצת הביטחון. מכאן לא תבוא לפלסטינים הישועה(צילום: רויטרס)

 

הקמפיין הפלסטיני, שהגיע לשיאו בספטמבר השנה כשנשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, נאם על במת העצרת הכללית של האו"ם וביקש להכיר במדינה פלסטינית, נתקל בקשיים בשבועות האחרונים. נאומו של אבו מאזן התקבל אמנם בחום בעולם, אולם הפלסטינים אינם מצליחים לפי שעה לגייס את תשעת הקולות הדרושים להם במועצת הביטחון כדי לקבל הכרה בהם כמדינה. גם אם היו משיגים את תשעת הקולות (מתוך 15 חברות), ארה"ב, כחברה קבועה במועצה, הייתה מנצלת את זכותה להטיל וטו על המהלך.

 

מטיוטת דו"ח של הוועדה לענייני קבלה של מועצת הביטחון, שהופצה במועצה ושהגיעה לידי סוכנות הידיעות AP, עולה כי יש מחלוקות עמוקות בין חברות המועצה בנוגע לבקשת החברות של הפלסטינים. הוועדה אמורה לאשר את הדו"ח ביום שישי. עדיין לא ברור מתי המועצה תצביע בפועל על הנושא. היום הודיעה בריטניה כי כמו צרפת, בכוונתה להימנע בהצבעה העתידית על ההכרה בפלסטינים.

 

שר החוץ הפלסטיני: לעולם לא נאמר נואש

בשיחה עם סוכנות הידיעות AP הודה שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מליכי, כי הפלסטינים לא יצליחו להשיג די תמיכה במועצת הביטחון. "ידענו שמועצת הביטחון לא תהיה פיקניק עבורנו, אבל הדבר הכי חשוב הוא מי הולך לנצח בסיבוב המכריע", אמר. "יהיו עוד סיבובים, ולעולם לא נאמר נואש".

 

אבו מאזן באו"ם. בעצרת הכללית יש לו רוב גדול (צילום: AP) (צילום: AP)
אבו מאזן באו"ם. בעצרת הכללית יש לו רוב גדול(צילום: AP)

 

הפלסטינים פנו למועצת הביטחון אחרי כמעט שלוש שנות קיפאון במשא ומתן עם ישראל. הפלסטינים כבר אמרו בעבר כי אם לא יצליחו להשיג חברות מלאה באו"ם, הם ינסו להשיג במקום זאת מעמד של "מדינה משקיפה לא-חברה". תקוותם היא שמעמד כזה ייתן להם את כרטיס הכניסה לגופים בינלאומיים שדרכם יוכלו לקדם צעדים נגד ישראל. בחודש שעבר התקבלו הפלסטינים כחברי מלאים לסוכנות התרבות, החינוך והמדע של האו"ם - אונסק"ו.

 

גורם פלסטיני רשמי אמר היום כי הפלסטינים החלו במסע שתדלנות במדינות אירופית חשובות, במיוחד בצרפת, כדי לגייס

תמיכה במאמציהם. בפריז, דובר משרד החוץ הצרפתי ברנר ולרו, אישר כי ממשלתו פתוחה לבקשה הפלסטינית, ואמר כי מעמד של מדינה לא-חברה "עדיין נראה לנו כמו הדרך הטובה ביותר". ישראל מתנגדת גם למהלך הזה, בהיותו חד-צדדי.

 

"התגובה הנכונה מצד האנשים שרוצים לראות התקדמות בתהליך השלום במזרח התיכון צריכה להיות אמירה לפלסטינים שהאסטרטגיה שלהם של פנייה לאו"ם לא תעבוד, ושהגיע הזמן שישובו למשא ומתן", אמר דובר משרד החוץ הישראלי לתקשורת הזרה, מארק רגב. "ישראל מוכנה ומקווה שהפלסטינים ישקלו מחדש את עמדותיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן. לא מרים ידיים לטווח הארוך
צילום: AP
שר החוץ הפלסטיני אל-מליכי
צילום: AFP
מומלצים