שתף קטע נבחר

ויכוח ישראלי-פלסטיני: האם חודש שיתוף הפעולה הביטחוני?

ישראל הודיעה: הצדדים הסכימו לשתף פעולה ולעדכן זה את זה. דחלאן: לא סיכמנו דבר. ישראל צריכה להפסיק קודם כל את התוקפנות נגדנו. היום צפויים מפגשים בין גורמי ביטחון משני הצדדים

בתום התייעצות ביטחונית שכינס אמש (ב') ראש הממשלה אהוד ברק פרסמה לשכת ראש הממשלה הודעה לפיה בשיחות הביטחוניות שהיו בקהיר הגיעו הצדדים להסכמה על הפחתת האלימות ומניעת טרור. מלשכת ברק נמסר כי בשיחות שנערכו בתיווך ראש הסי.אי.איי הסכימו הצדדים לשתף פעולה ולמסור עדכונים זה לזה.
ראש מנגנון הביטחון המסכל בעזה, מוחמד דחלאן, אמר בתגובה כי בשיחות קהיר לא הושגה הסכמה. הוא אמר כי הפלסטינים סירבו אפילו לדון בדרישת ישראל לעצור פעילי חמאס וג'יהאד איסלאמי. "תחילה ישראל צריכה להפסיק את התוקפנות נגד העם הפלסטיני ואת השפלת הפלסטינים, ורק אז נהיה מוכנים לדון בכל הסוגיות", אמר דחלאן.
עם זאת, היום אמורים להתחדש המגעים הביטחוניים בין הצדדים, בשורה של פגישות. אלופי פיקוד הדרום והמרכז, דורון אלמוג ויצחק איתן, יפגשו היום עם מקביליהם הפלסטינים הגנרלים מג'יידה ואיסמעיל על פי ההבנות שהושגו במפגש הביטחוני בקהיר. בהמשך צפויות להתקיים פגישות של דרגים נמוכים יותר.
בצה"ל מביעים ספק לגבי הצלחת הפגישות, שכן פגישות מעין אלו נערכו פעמים רבות בעבר, אולם האלימות הפלסטינית התחדשה כעבור פחות מיממה. יחד עם זאת בצה"ל לא מזלזלים בפגישות לאחר שלא התקיימו למעלה מחודש.
סגן שר הביטחון, אפרים סנה, אמר בצהריים כי לפגישת התיאום הביטחוני בקהיר יהיה המשך בדרג בכיר ומעשי. "עדיין אין תיאום ביטחוני. הרמה לה אנו מצפים היא הרמה שהיתה לפני האירועים. אם יהיה המשך לשיחות, אפשר יהיה לחזור לדרך הזאת. הדבר תלוי ברצון הטוב של הצד השני", אמר סנה במהלך סיור בישובים ובמפקדת צה"ל באזור ג'נין.
ישראל נערכת כעת להגעתו לאזור של המתווך האמריקני, דניס רוס, שינסה לגשר על הפערים בין הצדדים. רוס יגיע מחר (ד').
יו"ר המועצה המחוקקת הפלסטינית, אבו עלא, אמר כי הוא צופה שהשליח האמריקני ייכשל במשימתו לקרב בין עמדות הצדדים, שכן לדבריו אין כל חדש בהצעות האמריקניות. "רוס ייכשל בדיוק כפי שנכשל בפעמים הקודמות עקב נטייתו הגלויה לטובת ישראל. לא יהיה הסכם בתקופת קלינטון", אמר.
יועצו של ערפאת, נביל אבו רודיינה, הביע שוב את התנגדות הרשות לכל הסכם ביניים עם ישראל. הוא הוסיף כי מגעים מתנהלים להמשך התהליך תחת הממשל האמריקני החדש.
ממדוח נופאל, מיועצי ערפאת, אמר בשיחה ל-ynet כי המצב המדיני הולך ומסתבך. לדבריו, בשטח נמשך ההרג של פלסטינים בידי חיילי צה"ל והמתנחלים ונמשך הסגר על הישובים הפלסטיניים. "במצב הזה, יחד עם הקשיים הפנימיים של ברק, אין סיכוי להסכם בקרוב".
מזכירת המדינה האמריקנית, מדלן אולברייט, אמרה הלילה בתום פגישה עם מזכ"ל האו"ם קופי אנאן בניו יורק, כי ממשל קלינטון ימשיך לפעול להשגת הסכם שלום במזרח התיכון עד יומו האחרון. "כפי שהנשיא קלינטון אמר, נמשיך לעבוד כל עוד נהיה בתפקיד", אמרה אולברייט.
"אנחנו עוד לא מוותרים", אמר מקור בבית הלבן לסי.אן.אן, "רוס ינסה לראות אם אפשר להגיע להסכם, או לפחות להשאיר לבוש נקודת פתיחה גבוהה ככל האפשר".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורי אפלבאום
מכחיש את הסיכומים. דחלאן
אורי אפלבאום
סיגמא
"נמשיך במאמצים". אולברייט
סיגמא
צילום:רויטרס
מגיע לאזור. דניס רוס
צילום:רויטרס
מומלצים