שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: index open

    להשקיף על ת"א: ביקור בדירת בוטיק מעוצבת

    בעלים של דירה בפרויקט יוקרתי במרכז העיר, רצו שהיא תתקשר עם העיר ההומה שמסביב. האדריכלית איריס שמיר בחרה בתפאורה מינימליסטית ובעיקר לבנה, כדי לחבר את הבית אל הנוף הנשקף מהחלונות הגדולים. צפו בתוצאות

    בעליה של דירת בוטיק בפרויקט יוקרתי ברובע לב העיר בתל אביב, ביקשו שאעצב אותה בסגנון שמאפיין את הפרויקט כולו - תחושה מתמדת של מגורים בבית מלון, שמתקבלת בזכות משחק של "פתיחות-סגירות" בין הסביבה ההומה לניתוק של מרחבים פרטיים, עם מדרכות פנימיות, קאנטרי קלאב, וגינות פנימיות.

     

    כתבות נוספות בביקור בית

     

    הדירה משתרעת על פני 182 מ"ר. כאשר נפתחת דלת הכניסה מתגלה מרחב מתחם האירוח, שמהווה כשני שליש מהדירה ושכולל את הסלון, פינת האוכל ומטבח.

     

    סלון במרכז מתחם האירוח, עם הפנים לנוף ולמרכז הבידור (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    סלון במרכז מתחם האירוח, עם הפנים לנוף ולמרכז הבידור(צילום: בנימין אדם )

     

    חלל זה מתחבר אל הנוף הנשקף מחלונות נדיבי ממדים, המשלב מבנים חדשים עם מבנים לשימור, וים כחול עם תנועת כלי רכב סואנת. תנועה זו מתמתנת בזכות תפאורה מינימליסטית, שמתבטאת בניקיון צורני ללא עודף חפצים ובשימוש בפריטים בצבע לבן בוהק בכל חדרי הבית. לבקשת דיירי הבית, עוצבה בחלל פינת ישיבה לשהייה יומיומית, שמשקיפה אל הנוף האנרגטי של העיר ושמתחברת לאווירת העיצוב השקט שמקנה הבית.  

     

    פינת ישיבה לשהייה יום יומית שמוקמה על הנוף האנרגטי של העיר (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    פינת ישיבה לשהייה יום יומית שמוקמה על הנוף האנרגטי של העיר(צילום: בנימין אדם )

     

    במרכז מתחם האירוח ממוקמת פינת ישיבה מרכזית עם ספה פינתית גדולה במיוחד, שמאפשרת לכל דיירי הבית להתרווח בה בנוחות, כולל המשפחה המורחבת. פינת הישיבה פונה לנוף הנשקף מהחלונות אך גם מתקשרת לפינת האוכל. בחלל נותר כיסאו המפנק של אבי המשפחה, אך על מנת להתאימו לקו העיצוב הנקי הוא רופד בעור כסוף.

     

    פינת הישיבה המרכזית בסלון, הכוללת ספה פינתית, כורסא ומערכת סאונד היקפית (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    פינת הישיבה המרכזית בסלון, הכוללת ספה פינתית, כורסא ומערכת סאונד היקפית(צילום: בנימין אדם )

     

    פינה זו אובזרה גם במסך לד 50 אינץ' לצפייה בשגרת היומיום, וכן במסך גדול נוסף המשולב במקרן. בחלל זה הורכבה גם מערכת סאונד היקפית נסתרת הכוללת רמקולים שקועים. כל המכשירים מופעלים על ידי עינית ומוסתרים בתוך ארונית צפה אטומה.

     

     

    פינת האוכל עגולה והותאמה ל-8 סועדים. היא מאופיינת במרחב נוחות ההופך לנעימה את חווית השהייה הארוכה סביב השולחן בארוחות משפחתיות. בחלל נבנה גם קיר מדפים רחב בצבע לובן בוהק, ללא קישוטים מכבידים.

     

    פינת האוכל וקיר המדפים  (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    פינת האוכל וקיר המדפים (צילום: בנימין אדם )

     

    בחלל זה מראה בגודל 2X2 מטרים עם מסגרת רחבה מנירוסטה מבריקה, שמשתקף בה נוף הים ונכנס אל הדירה. על הקירות נתלו שתי תמונות בלבד, תאורה נסתרת ושקועה בגבס. את העמודים שחוצצים בין חלון לחלון מעטרים גופי תאורה צמודי קיר שמדגישים את מבנה העמוד.

     

    מינימליזם במטבח

    חלל המטבח עוצב בסגנון מינימליסטי והותאם מבחינה אסתטית ופונקציונלית לצורכי דיירי הבית. כך למשל, שולב מקרר אינטגראלי שנעלם לחלוטין, כלי האוכל הוחלפו ללבן או שקוף ומשטח קוריאן עם כיור מובנה שומר על המראה הנקי ללא עודף חומרים.

     

    על מנת לשבור את המונו-כרומטיות הלבנה ולהעניק אלמנט חמימות לחלל, רוצף כל אזור האירוח בפרקט עץ טבעי בגוון אלון, שמדגיש את המרחב ואת הקונספט המרכזי שנבחר להוביל.

     

    חלל המטבח - סגנון נקי ומינימלסטי (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    חלל המטבח - סגנון נקי ומינימלסטי(צילום: בנימין אדם )

     

    חלל שרותי האורחים כולל כיור פרי-סטנדינג, מעוצב בצורה מלבנית אלכסונית שמעניקה לחלל יתרון ויזואלי מבלי לפגום במרחב .אסלה תלויה המעוצבת בקווים ישרים משלימה את האמירה ומשווה לחלל מראה נקי ואוורירי.

     

    חלל שירותי האורחים (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    חלל שירותי האורחים(צילום: בנימין אדם )

     

    סוויטות המגורים

    בדירה יש שתי סוויטות מגורים. אחת מהן מיועדת לחיילת המתגוררת עם הוריה, שפונקה בחדר שינה רומנטי צבוע לבן, עם קווים אנגליים קלאסיים. אלה בולטים בקו הריהוט שנבחר ובמערכת האמבטיה, הכוללת אמבטיה פרי סטנדינג המושלבת ברגלי וברזי זהב ואסלה בסגנון אנגלי עתיק עם כיור תואם, הכל במבנה חלל פתוח.

     

    סוויטת החיילת (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    סוויטת החיילת(צילום: בנימין אדם )

     

    במרכז החדר הותקנה פלזמה מקובעת על עמוד מתכוונן שנצבע בהתאם לצבעי האמבט ושניתן להטיה לפי זווית הצפייה, הן מהמיטה והן מהאמבט. על מנת לשבור מעט את הצבע הלבן הבוקע מהקירות, מהרהיטים, מהוילונות ואפילו מהמעצנים, מעטרים את הרצפה אריחי גרניט פורצלן דמויי ציפחה בגוונים חומים שמשווים לחלל מראה חמים.

     

    אמבט פרי-טטנדינג בסוויטת החיילת (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    אמבט פרי-טטנדינג בסוויטת החיילת(צילום: בנימין אדם )

     

    בסוויטת ההורים מוקמה במרכזה מיטה רחבה מרופדת בעור לבן ובעלת קווים נקיים. משני צידיה מוקמו שתי שידות בעיצוב תואם, עליהן מונחות שתי מנורות לילה גדולות וכסופות. מראה גדולה וגבוהה במיוחד הונחה על הרצפה ואינה מקובעת בצמידות לקיר על מנת להעניק תחושת מרחב גדולה יותר בחלל.

     

    סוויטת ההורים (צילום: בנימין אדם ) (צילום: בנימין אדם )
    סוויטת ההורים(צילום: בנימין אדם )

     

    ליחידה מחובר חדר הרחצה, בו מוקמה אמבטיה רחבה לצד מקלחון עם תעלת ניקוז רחבה מנירוסטה. קירות ורצפת האמבט חופו באריחים בגודל 60X60, מעוטרים בתבליטים מעודנים דמויי גבעול עם פרחים ופסים דקורטיביים היוצרים מסגרת.

     

    השקט והשפה העיצובית נשמרים בכל חללי הבית, והנוף שבחוץ מבצבץ מכל החלונות בכל החדרים. כשרוצים באמת להיות חלק מהחוץ, אפשר לצאת אל המרפסת המרוצפת בדק, לשבת בכיסאות מפנקים ולהרגיש את תל אביב.

     

     

    הכותבת היא אדריכלית פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פינת האוכל
    צילום: בנימין אדם
    מומלצים