שתף קטע נבחר

דיווח: צפון-קוריאה התקדמה מאוד בבניית כור שני

צילומי לוויין חדשים מגלים כי בשנה שחלפה מאז נחשף, רשמה צפון-קוריאה התקדמות משמעותית בבניית הכור הגרעיני השני שלה. מדובר בכור מים קלים המבוסס על אורניום. מומחה: ניתן יהיה להפעיל את ליבת הכור תוך שנתיים-שלוש

צפון-קוריאה השיגה התקדמות משמעותית בהקמתו של הכור הגרעיני השני שלה שנחשף לפני כשנה - כך דיווח הבוקר (יום ג') העיתון "וושינגטון פוסט". מניתוח צילומי לוויין המובאים בעיתון עולה כי בניית ליבת הכור כמעט והושלמה, אך יחלפו עוד שנתיים או שלוש עד שניתן יהיה להפוך אותה לפעילה. 

  

עוד על הגרעין הצפון-קוריאני:

"צפון-קוריאה חשפה מתקן ענק להעשרת אורניום"

צפון קוריאה: ביצענו בהצלחה ניסוי גרעיני

" צפון-קוריאה מעבירה חימוש וידע לאיראן וסוריה"

צפון קוריאה: ישראל ב"טירוף לוחמני" כלפי איראן

 

למומחים ולסוכנויות ביון במערב עדיין לא ברור אם צפון-קוריאה מקימה את הכור לצורכי הפקת חשמל או שמדובר בחלק מתוכנית הגרעין הצבאית. מדובר בכור מים קלים בעל עוצמה של 25-30 מגה וואט, המבוסס על מוטות דלק אורניום - שיטה שבה משתמשת גם איראן ומאפשרת לה לטעון כי מטרותיה הן אזרחיות בלבד.

 

הכור החדש, שיתווסף לכור הפלוטוניום ביונגביון, נבנה על-ידי צפון-קוריאה ללא עזרה חיצונית או פיקוח מצד הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. במערב חוששים מבטיחותו של הכור כיוון שלא ברור באיזו שיטה תקרר פיונגיאנג את הכור. מומחים הסבירו כי תשתית צינורות מחברת בין הכור לבין נהר סמוך, אולם מדובר בנהר שקופא בחורף. יצויין כי תקלה חמורה בקירור היא זו שהובילה לאסון הגרעיני בפוקושימה בחודש מרס.

 

על-פי הערכות הקהילה הבינלאומית, צפון-קוריאה מחזיקה 6-12 פצצות אטום שיוצרו במתקן ביונגביון. פקחי סוכנות הגרעין סולקו מהמדינה ב-2009 ומאז אין מעקב של ממש אחרי התקדמות תוכנית הגרעין הצפון-קוריאנית. בנוסף, לא ברור אם פיונגיאנג שולטת בשיטות להעשרת אורניום, אם כי ידוע שזכתה לסיוע טכני מפקיסטן במהלך שנות ה-90.

  

לפני שנה ביקר במתקן ביונגביון המדען האמריקני זיגפריד הקר, ושם הוצג בפניו מתקן להעשרת אורניום ובו כ-2,000 צנטריפוגות - כמות המספיקה כדי לייצר דלק גרעיני עבור כור מים קלים לצורך חשמל, או לחילופין כדי לייצר פצצת אטום או שתיים בשנה.

 

חרף הניסיונות הסיזיפיים לחדש את השיחות הרב צדדיות, צפון-קוריאה אינה מראה נכונות של ממש להשעות את תוכניתה הגרעינית בתמורה לסיוע כלכלי. יתרה מכך, בעקבות סילוקו של מועמר קדאפי מהשלטון בלוב, התראיין גורם במשרד החוץ הצפון-קוריאני ואמר כי קדאפי איבד את כוחו "כיוון שוויתר על הארסנל הגרעיני שלו כמה שנים קודם לכן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים ג'ונג איל. הולך בנתיב האיראני?
צילום: EPA
הקר. האיש האחרון שביקר
צילום: AP
מומלצים