שתף קטע נבחר

עמוס גיתאי חוזר לבית אבא

יוצר הקולנוע הישראלי עמוס גיתאי מציג תערוכה המוקדשת לבאוהאוס הישראלי בעיר דסאו, שם למד אביו האדריכל מוניו וינרויב לפני שנאסר על ידי הנאצים. לפניכם קטעים מסרטו החדש "שיר ערש לאבי", המשחזר רסיסים מחיי האב

במאי 1933 נעצר מוניו וינרויב על ידי השלטונות בגרמניה באשמה של "בגידה בעם הגרמני". הסטודנט היהודי בן ה-24, למד בבית הספר לארכיטקטורה בעיר דסאו (לפני שזה נסגר על ידי אדולף היטלר עם עלייתו לשלטון), הורשע ונשלח לכלא, לפני שגורש ממולדתו. לימים יהפוך לאדריכל נודע, ממתכנני העיר חיפה ואחד ממבשרי סגנון הבאוהאוס בישראל.

 

 

כיום, כמעט שמונים שנה אחרי, חוזר לדסאו בנו של וינרויב, הבמאי הישראלי עמוס גיתאי, והוא מציג במוזיאון הבאוהאוס בעיר תערוכה המוקדשת לאביו ולסצינת הבאוהאוס הישראלית. בין העבודות השונות גם קטעים מסרטו החדש של גיתאי, "שיר ערש לאבי", המספר את סיפורו של אביו (שנפטר ב-1970 בחיפה) ונדודיו מעיר הולדתו שומלאני שבפולין לבית הספר בדסאו ועד לפלשתינה דרך שווייץ. 

 

בסרט, בו לוקחי חלק השחקנים ז'אן מורו, האנה שיגולה, חנה מרון ויעל אבקסיס, מוצגים שחזורים שיצר גיתאי לרסיסים ביוגרפיים מחיי אביו. לפניכם מוצגים שני קטעים מהסרט ובו שחזור של המשפט שנערך לווינרויב ב-14 ביוני בעיר פרנקפורט ובו הוא מואשם כי חילק עלוני מידע בעלי בעלי ניחוח קומוניסטי, הקוראים להתנגד למשטרו הטרי של היטלר.

 

בקטע נוסף, מקריאה השחקנית הגרמניה הנודעת חנה שיגולה מכתב שנשלח לווינרויב מידידתו חנה בקר, במהלך מסע המילוט שלו לעיר חיפה שבפלשתינה. בתערוכה "קיבוץ באוהאוס: החלוצים של הקבוצה" מוצגים עבודות שונות של האדריכלים פליטי הבאוהאוס שמצאו בית חדש בישראל והגשימו את רעיונותיהם בישוב היהודי ההולך ומתגבש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן ברונפלד
עמוס גיתאי. חוזר לעבר
צילום: דן ברונפלד
לאתר ההטבות
מומלצים