שתף קטע נבחר

החזון של גוגל: "הכל ברשת"

ראול רוי צ'אודרי, מנהל המוצרים של חנות האפליקציות לכרום, מאמין שאפליקציות יספיקו לשימושים היום-יומיים שלנו במחשב, ושבעתיד נוכל אפילו לשחק במשחקים כבדים ולערוך שם וידאו

בגוגל מאמינים שעולם המחשבים האישיים והניידים הולך לכיוון של הסלולרי והטאבלטים ושנעבור לשימוש באפליקציות רשת. "יש מספר הולך וגדל של אפליקציות רשת שמחליפות את אלה של מערכות ההפעלה", אומר ראול רוי צ'אודרי, מנהל מוצר עבור הכרום ווב-סטור ואפליקציות כרום, "הפער מצטמצם". צ'אודרי אומר, "נגיע ליום שבוא נוכל לעשות הכל ברשת". צ'אודרי מאמין שיהיה אפשר לבצע משימות כבדות כמו משחקים ועריכת וידאו בזכות טכנולוגית WebGL שיודעת לנצל את כרטיסי המסך המתקדמים. משתמשי דפדפן כרום יכולים להתקין אפליקציות דרך חנות שדומה לאפ-סטור של אפל, ולמרקט של אנדרואיד.

 

עוד ב-ynet מחשבים:

 

מערכת אקולוגית

למה להוריד אפליקציה ולא לגלוש ישירות לאתרים? למה צריך חנות?

צ'אודרי: השקנו את החנות לפני פחות משנה. המטרה הייתה לעשות משהו חדש שלא נראה במקום אחר - מערכת אקולוגית לדפדפן. מפתח משחקים יוצר משחק וצריך שאנשים יגיעו לאתר ולהפוך למומחה בתנועת רשת ולהביא גולשים לאתר. ואחרי שמשיגים אנשים, איך עושים מהם כסף? חינם עם פרסומות? רכישה של סחורה וירטואלית במשחק? חלק מהמפתחים גם לא מוכרים, ולא רוצים לשלם להם. לגולשים, מצידם, יש מקום לגלות את הדברים הטובים שעולים לרשת. אם מחפשים משחק שח טוב באינטרנט, מקבלים הרבה ולא יודעים איזה מהם הכי טוב. רצינו חנות שאנשים יוכלו לקבל מידע והמלצות מאחרים, או המלצות על סמך יישומים אחרים שכבר הורדת. יש לנו מיליוני הורדות ביום. התחלנו עם 500 יישומים ועכשיו יש עשרות אלפים.

 

 

אם הכל ברשת, למה צריך להוריד אפליקציות ולא להשתמש באפליקציות פלאש או HTML5?

כשמתקינים אפליקציה, זה בדרך כלל נשמר על הענן ורק חלק קטן נשמר על המחשב. אבל אם מתקינים את זה, זה מסתנכרן לכל המכשירים שלך שמבוססים על דפדפן כרום. אפשר לראות את כל האפקליציות בעמוד הבית. אפשר למיין אותן לתיקיות. זו חוויה נוחה למשתמשים. לגולשים לא אכפת אם זה קישור או אתר. הגולשים לא מבחינים בין אתר לבין אפליקציה. HTML5 מתרחב והוא יכול למצוא לך מידע, למשל, לפי מיקום, ואם תגלוש לאתר יקפוץ לך חלון שיבקש ממך אישור להשתמש במיקום שלך, וכשיש בקשות רבות לאישור זה מתחיל לעצבן. אפליקציה תבקש אישורים כאלה מראש.

 

האם יהיו אפליקציות להנגשת את האינטרנט לבעלי מוגבלויות?

אנחנו לא עובדים באופן ישיר עם מפתחים, אבל אנחנו מוודאים שהמוצרים שלנו נגישים. זה חלק מבקרת האיכות שלנו. יש לנו API, למשל של הקראת טקסטים וזיהוי קולי. אנחנו לא עושים את זה הזיהוי הקולי עצמו, רק תרגום של קוליות לטקסט, אבל לא את הניתוח הסמנטי.

 

חוויה טובה (ככל האפשר)

אפל מתנגדת לפלאש מטעמים טכנולוגיים או כלכליים , תלוי את מי שואלים. מה העמדה של גוגל בעניין?

אנחנו אוהבים את HTML5, וגם בווידאו, אבל מבינים שפלאש הוא חלק בלתי נפרד מחווית הגלישה. אנחנו רוצים שהחוויה תהיה כמה שיותר טובה. יש הרבה תוכן טוב בפלאש. אנחנו תומכים בפלאש בכרום ומשלבים אותו בתוך הדפדפן. אנחנו רוצים לתמוך בבחירה של המשתמשים. יכולות להיות בעיות אבטחה בפלאש, אבל כשכרום מתעדכן גם נגן הפלאש מתעדכן בשביל לחסום את הבעיות הללו.

 

למה יש יותר אפליקציות ל-iOS מאשר לכרום?

זה עניין של זמן. אנחנו קיימים רק פחות משנה. לא ידענו אם זה יהיה משהו שיעבוד. היום אנחנו רואים התעניינות ויש לנו עוד עבודה. צריך לתת למערכת לגדול, ולגולשים לגלות יותר יישומים. ולמפתחים לפתח דברים יותר מתקדמים.

 

 

אילו אפליקציות מעניינות במיוחד יש לכרום?

יש משחקים מעניים מאוד שעושים שימוש ב-WebGL. זה מאפשר לפתח משחקים מאוד מענינים. אחד מהם זה Bouncy Mouse שהוא משחק פלטפורמה עם פיזיקה טובה, ויש המשחק Fieldrunners. יש גם יישומים אחרים בידוריים. לספורטס אילוסטרייטד יש אפליקצית SnapShot שמפרסמת תמונות ממש יפות שממש נוח לדפדף ביניהן, וזה נעשה בצורה חלקה. זה מרגיש מאוד חלק לעבור בין התמונות.

 

מה המדיניות שלכם לאישור אפליקציות? איך אתם יכולים להגדיר מה פורנוגרפי ומה בוטה?

יש לנו חוקיות ברורה לגבי מה מותר ומה אסור להעלות לכל מוצרי גוגל. אנחנו רוצים שמפתחים יפעלו נכונה, ושהמשתמשים יענישו את המפתחים כשהם לא פועלים לפי התקן. אנחנו בודקים את היישומים מבחינת אבטחה, אבל המערכת מנהלת את עצמה, אנחנו רוצים לתת הנחיות בסיסות למפתחים.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לעשות הכל בדפדפן
רוי צ'אודרי
באדיבות גוגל
מומלצים