שתף קטע נבחר

השגריר באו"ם לערבים: למה לא פעלתם עד 67'?

רון פרושאור תקף בנאומו, בעצרת לציון 64 שנים להחלטת החלוקה, את הערבים וגם את האו"ם: "עד 1967 הגדה המערבית הייתה חלק מירדן ועזה חלק ממצרים. העולם הערבי דאז לא נקף אצבע להקמת מדינה פלסטינית"

64 שנים אחרי החלטת החלוקה בכ"ט בנובמבר, נערך הלילה (יום ד') בבניין האו"ם בניו-יורק אירוע לציון התאריך. שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, אמר: "במקום לקדם את השלום - האו"ם מנציח את הסכסוך".

 

עוד ידיעות מדיניות

השמינייה צפויה לאשר את הפשרת כספי הרשות

ליברמן נגד נתניהו: אסור להעביר כסף לפלסטינים

הנשיא פרס ביקר בחשאי בירדן ונפגש עם המלך

 

באו"ם מציינים את כ"ט בנובמבר כיום זיכרון שנתי לסולידריות עם הפלסטינים. העצרת הכללית החליטה בהצבעה בשנת 1977 לציין כך את התאריך. בהחלטה נוספת, משנת 2005, נקבע לציין את היום הזה, גם בתצוגה שנתית בבנין האו"ם של הזכויות הפלסטיניות באירוע תרבותי, שאותו מארגנת הנציגות הפלסטינית באו"ם.

 

הידיעות שעניינו אתכם החודש ב-ynet:

 

שגריר ישראל נאם במסגרת האירועים בעצרת האו"ם. "הרשו לי להזכיר לכם מה באמת קרה לפני 64 שנים", פתח פרושאור את נאומו. "האו"ם הצביע על תוכנית החלוקה וקבע שתי מדינות לשני עמים. אחת יהודית ואחת ערבית. ישראל קיבלה את ההחלטה בעוד שהערבים דחו אותה על הסף ופתחו במלחמה לחיסול המדינה היהודית החדשה".

 

הוא מתח ביקורת על מדינות ערב, שלא פעלו להקמת מדינה פלסטינית אחרי ההחלטה. "החלטה 181, שהפכה יום זה להיסטורי, מזכירה את 'המדינה היהודית' לא פחות מ-25 פעמים. במשך 64 שנים, המנהיגים הפלסטינים לא העזו להשתמש במונח זה אפילו פעם אחת. ההנהגה פלסטינית מסרבת להכיר בישראל כמדינה יהודית. טענת הפלסטינים שההתנחלויות הן המכשול העיקרי לשלום היא עיוות היסטורי. עובדה היא שעד 1967 הגדה המערבית הייתה חלק מירדן ועזה חלק ממצרים. העולם הערבי דאז לא נקף אצבע להקמת מדינה פלסטינית".

 

"זכות השיבה - המכשול לשלום"

פרושאור הוסיף כי "המכשול העיקרי לשלום הוא דרישת הפלסטינים לזכות השיבה ואי הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית. זכות השיבה משמעה הרס מדינת ישראל". הוא גם הזכיר את בעיית הפליטים: "בעוד שישראל שילבה את פליטיה בחברה והפכה את מחנות פליטים של יהודים לערים משגשגות, בחר העולם הערבי לשמר את מעמדם של הפלסטינים כפליטים במדינות ערביות, שלכאורה תומכות באחיהן הפלסטינים, אבל בפועל שוללות מהפליטים זכויות אזרחיות בסיסיות. החוק בלבנון אוסר על פלסטינים להיות בעלי קרקע ולעבוד במגזר הציבורי. ב-1991 גורשה אוכלוסיה פלסטינית מכווית. בסוריה נמלטו 5,000 בני-אדם אחרי שהנשיא אסד הפגיז את בתיהם".

 

גם האו"ם זכה לביקורת בנאום: "בולטת בהיעדרה הסולידריות כלפי אזרחים החיים תחת דיכוי ונשחטים מדי יום בדרישתם לחופש. היכן הסולידריות עם

 מיליון נשים, גברים וילדים בדרום ישראל החיים תחת טרור יומיומי וירי רקטות בלתי פוסק מרצועת עזה? היכן הסולידריות המקדמת את עקרונות השלום?" פרושאר הוסיף: "ביום המוקדש לעם הפלסטיני, מדוע אין דיון על שלטון החמאס, המדכא את אזרחיו, משעבד את נשיו ומשתמש בילדיו כמחבלים מתאבדים וכמגן אנושי. למה אין דיון על ההסתה בגדה המערבית וברצועת עזה, המלמדת את הדור הבא כי מחבלים מתאבדים הם גיבורים וכי ליהודים אין כל קשר לארץ הקודש וכי עליהם לחפש דרכים להשמיד את מדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רון פרושאור בנאום קודם באו"ם
צילום: שחר עזרן
מומלצים