שתף קטע נבחר

איראן חסמה "השגרירות הווירטואלית" של ארה"ב

מחלקת המדינה השיקה אתר חדש בפרסית ובאנגלית כדי לקדם קשרים עם אזרחי איראן, וכבר למחרת הוא צונזר. בפרלמנט בטהרן נשמעו טענות על ריגול

הניסיון האמריקני לעקוף את משטר האייתוללות נתקל בחומה בצורה: הרשויות באיראן חסמו את "השגרירות הווירטואלית" שפתחה אתמול ארצות הברית כדי לשפר את הקשר עם אזרחי איראן. במקביל, התגובות בצמרת האיראנית לצעד היצירתי לא איחרו לבוא, ובפרלמנט טענו כי האתר נועד "לרגל" וליצור קשר עם אזרחים.

 

מאמץ הבלימה נגד הגרעין האיראני:

  

גולשים וכלי תקשורת במדינה דיווחו כי מספר שעות לאחר שהושק האתר של מחלקת המדינה האמריקנית, הוא כבר לא היה זמין עבור הגולשים ברפובליקה האיסלאמית.

 

אתר השגרירות ()
אתר השגרירות
 

 

האתר, שכתובתו http://persian.iran.usembassy.gov/, הושק אתמול על-ידי מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, שהסבירה כי הוא נועד לקדם את הקשרים עם אזרחי איראן. הוא כולל גרסאות בפרסית ובאנגלית, ונועד להשיב לשאלות ולפניות הגולשים ולהעניק להם מידע בנושאי ויזות.

 

עם זאת, באיראן ממש לא התרשמו מהיצירתיות בוושינגטון והביעו חשש כי האתר נועד דווקא לחזק את המדיניות "העוינת" של ארה"ב כלפי איראן.

 

יושב ראש הפרלמנט, עלי לריג'אני, אמר כי "אם האמריקנים חושבים שהם יוכלו לעשות משהו עם השגרירות המקוונת הזו, הם טועים". חבר הפרלמנט איסמעיל כוסרי, הביע פסימיות אף הוא בנוגע לפעילות האתר, וטען כי הוא לא יפעל יותר משנה עד שייסגר. "על האמריקנים לדעת שזה יגביר את הביקורת כלפיהם, והם ייאלצו בקרוב לסגת מהעניין ולסגור את האתר", ציין כוסרי הנחשב למקורבו של הנשיא מחמוד אחמדינג'אד.

 

חבר הפרלמנט חוסיין איברהימי אמר כי מטרת האתר היא "ריגול" ויצירת קשר עם אזרחים באיראן. הוא הזהיר כי "איראן יכולה לעשות פעולות בתחום הסייבר כדי להתמודד עם האתר".

 

היחסים בין שתי המדינות נותקו לפני יותר מ-30 שנה לאחר המהפכה האיסלאמית באיראן ב-1979,

 ומשבר בני הערובה במסגרתו נלקחו דיפלומטים אמריקנים בשבי בשגרירות בטהרן במשך 444 ימים. מאז משמשת שגרירות שווייץ כגורם המייצג את האינטרסים של וושינגטון בטהרן, ומטפלת בענייניה של ארה"ב במדינה.

 

למרות החסימות שמפעילות הרשויות באיראן, גולשים מהמדינה, בעיקר בעלי ידע רב מהממוצע במחשבים, מצליחים לעקוף את החסימה ולהשתמש בשרתי פרוקסי, על מנת לראות אתרים מצונזרים. בין אלו נמנים פייסבוק, טוויטר, יוטיוב, וכן אתרי חדשות בינלאומיים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המנהיג העליון עלי חמינאי
צילום: רויטרס
מומלצים