שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

להיות אשת אסיר: "זוגיות רק עם חובות"

אחרי עשרות שנות נישואים לאיש ציבור בכיר, גם גילה קצב שינתה סטטוס. מה מחכה לה מעכשיו? נשים הנשואות לגברים המרצים עונשי מאסר מסבירות: "בחוץ יותר קשה. פוחדת לפספס טלפון, ואת אפילו לא יכולה להגיד לו ללכת קיבינימט"

לאורך חמש שנים וחצי עמדה גילה קצב דוממת לצד בעלה. מפרוץ הפרשה ועד ימיו האחרונים של משה קצב כאדם חופשי, בבתי משפט, בהופעות בתקשורת, בראיון לטלוויזיה, תמיד עמדה שקטה, בפנים חתומות, ספק חרדה מההמולה ספק אדישה למתרחש. אחרי עשרות שנות נישואים לאיש ציבור שזכה לכבוד ותארים, גם גילה קצב שינתה אתמול (ד') סטטוס: מעתה היא אשת אסיר.

 

 

גילה ומשה קצב. יומיים לפני תחילת ריצוי העונש (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
גילה ומשה קצב. יומיים לפני תחילת ריצוי העונש(צילום: אליעד לוי)

 

כיצד מתרגלים לחיים כשבן הזוג נכלא מאחורי סורג ובריח? הבדידות, הבושה, הביקורים, המבטים ברחוב, היציבות המשפחתית שהתערערה, הדימוי העצמי שכבר לא יחזור להיות כפי שהיה. מה צפוי לגילה קצב בשנים הקרובות?

 

י', שבעלה נידון לעונש מאסר ממושך בגין אונס, ממשיכה לקיים חיי זוגיות מבעד לחומות הכלא. בעלה טען שהוא חף מפשע והיחסים היו בהסכמה, אך בית המשפט לא קיבל את גרסתו. "אם מישהו אנס, פשע באמת, אז מגיע לו שיירקב בכלא", אומרת י'. "אני יודעת שאומרים שכולם טוענים שהם חפים מפשע, אבל אני ראיתי איך המערכת עובדת ובטוחה בחפותו של בעלי. כשיש עבר של 35 שנים של אהבה, ואת יודעת מי הוא בעלך ואיך חיית איתו, אז מתמודדים עם זה. יש מעידות. אבל לא צריך לשבת על זה בכלא".

 

האסיר מספר 1 - כתבות אחרונות בנושא משה קצב:

 

"בעלי ואני מדברים בטלפון מדי יום. אני עדיין רואה אותו. אז מדי פעם הולך לי חצי יום על ביקור של חצי שעה או שלושת רבעי שעה. אבל כשיש אהבה, מתגברים על הכול".

 

מאחורי הסורגים. "זוגיות עם חובות בלבד" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מאחורי הסורגים. "זוגיות עם חובות בלבד"(צילום: עידו ארז)

 

"את לא יכולה לחזור לטלפון שלו"

אצל נ' הסיפור מורכב יותר. היא ובן זוגה נפרדו כשהייתה בהיריון, והקשר ביניהם חודש רק לאחר שנכנס לכלא בגין שורה של עבירות. לדעתה, לגילה קצב יהיה מעט קל יותר לנהל חיי זוגיות עם בעלה כיוון שילדיה כבר בגרו. ל-נ' היה חשוב לשמור על הקשר, בין היתר, בשביל בנה הקטן שהיה זקוק לאבא.

 

את מערכת היחסים ממרחק היא מנסה להדגים בדרך הטריוויאלית ביותר: "את לא יכולה לחזור לטלפון שלו. הוא יכול להתקשר אליך בשעות ספציפיות ואת לא יכולה לחזור אליו. בשעות האלה, פסיכולוגית, את כל הזמן מנסה להיות פנויה. כי אם תפספסי את הטלפון לא תוכלי לדבר איתו. אם הוא יכול לעשות שיחה בשמונה ואת מפספסת, בשמונה ודקה הוא כבר לא יכול להתקשר. את אפילו לא יכולה לומר לו ללכת לקיבינימט, כי הוא בכלא. זה מעמד הזוי. אדם עם גדלות נפש היה מנתק את הקשר".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

נ' מסבירה כי החיים עם אסיר דומים לטיפול בחולה. "הוא נמצא בחממה. לאנשים מחוץ לבית סוהר יותר קשה. אלה שבבית סוהר צריכים להתעסק רק בבית הסוהר, ואלה שבחוץ צריכים להתעסק בכל שאר החיים.

הוא מרגיש הכי מסכן בעולם אבל הוא שוכח שבחוץ החיים של המשפחה קשים, ויש ערימה של צרות.

 

"בת הזוג בחוץ מנהלת חיים שלמים סביב השהייה שלו בכלא. את זוכה לזוגיות רק עם חובות. את חיה מטלפון לטלפון, ממטלה למטלה, וכל פעם נוסעת לדואר כדי להפקיד לו כסף לקנטינה".

 

מה לגבי התייחדות?

"זה בכלל גיהנום. זה גועל נפש. לבוא לתוך הכלא, לאיזה חדר שאלוהים יודע אם מצלמים אותך. בחייאת, איפה הזוגיות פה?".

 

מה קורה בשיחות?

"צריך לקחת בערבון מוגבל כל דבר שהוא אומר, לטוב או לרע. הוא מגיע לכל מיני תובנות שמשתנות מזמן לזמן. לפעמים הוא עושה תוכניות לעתיד, מה יעשה כשייצא, ואיך יהיה, ובסוף התוכניות האלה משתנות. אין להם מושג מה יהיה כשהם ייצאו החוצה. הם נמצאים כל היום בחממה. וגם אחרי הוא ייצא החוצה אדם אחר לגמרי. צריך לבנות את הזוגיות מחדש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גילה ומשה קצב. אשת האסיר
צילום: מוטי קמחי
הכניסה לכלא. "זה מעמד הזוי"
צילום: רויטרס
מומלצים