שתף קטע נבחר

"קורס נהיגה, 500 דולר - והמסתננים יגורשו"

שטף האפריקנים שמגיעים לישראל העיר אולי את הממשלה, שמנסה להרחיב את התוכנית במסגרתה גורשו כבר מאות בני אדם. לפי גלי צה"ל, בירושלים הציעו הכשרה מקצועית, כסף וגירוש

כך תטפל ממשלת ישראל בבעיית המסתננים והפליטים מאפריקה? לפי דיווח הבוקר (יום ה') בגלי צה"ל, במשרד החוץ מעוניינים להרחיב את פרויקט "הגירוש בהסכמה", ולצייד את האפריקנים ב-500 דולר ובהכשרה מקצועית כנהגים לפני שיוטסו בחזרה לארצם. 

 

עוד על מהלכי הממשלה האחרונים:

 

הכתבת המדינית אילאיל שחר דיווחה כי ראש הממשלה ביקש מהמוסד, ממשרד החוץ וממשרד הפנים רעיונות יצירתיים שיסייעו לגרש את אותם עשרות אלפי מסתננים. במשרד החוץ הציעו להעביר למסתננים קורסים מקצועיים, להעניק לכל אחד מהם 500 דולר ולגרשם "בהסכמה".

 

 

משוחח עם מסתננים באילת. נתניהו (צילום: אבי אוחיון לע"מ) (צילום: אבי אוחיון לע
משוחח עם מסתננים באילת. נתניהו(צילום: אבי אוחיון לע"מ)

 

במשרד החוץ מסבירים שהדבר מתאפשר במיוחד אחרי שבדרום סודן הוקמה מדינה עצמאית. הליך דומה כבר התבצע בשנתיים האחרונות, וכלל כמה מאות בני אדם שעברו הכשרה חקלאית בשיתוף ארגון אמריקני. עד כה, כל קורס נמשך כשבוע-שבועיים, תלוי בנושא. הקורס לנהגי משאיות הוכנס לתכנית לאחר כמה סבבים ובירור הביקוש בשטח. יש גם קורס ליזמות זעירה. כעת קיים רצון להרחיב את הפרויקט - ולשם כך דרוש תקציב.

 

אתמול פורסם כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט להביא ביום א' לאישור הממשלה תוכנית כוללת לטיפול במסתנני עבודה לא-חוקיים בעלות של 630 מיליון שקלים, במסגרתה יוקם מרכז שהייה חדש. "ישראל היא מדינה קטנה", אמר נתניהו, "איננו יכולים להרשות לעצמנו שיטפון של מסתנני עבודה בלתי חוקיים. זה איום על החברה, הכלכלה והביטחון שלנו. לכן עלינו להאיץ את הטיפול בבעיה".

 

השרים יידרשו לקיצוץ רוחבי בתקציבי משרדיהם בשיעור של 2% כדי לעמוד בעלות התוכנית, שבה הושקעו כבר 1.5 מיליארד שקלים.

 משרד הביטחון צפוי לתרום את מחצית הסכום להקמת מתקן השהייה בגבול מצרים. עלות הקמתו נאמדת ב-250 מיליון שקלים וכמו כן יוקצו 100 מיליון נוספים לתפעולו. במשרד האוצר מעוניינים להקים את המתקן בתוך מתקנים צבאיים שכבר יש להם תשתיות.

 

לפי הדיווח, ממתינים בישראל להקמת אותו "מתקן שהייה" - שלפי ארגוני ההגנה על הפליטים יהיה למעשה כלא ענק - עליו מדובר כבר חודשים ארוכים. אז ניתן יהיה להעביר את הקורסים המקצועיים באופן מסודר ובכיתות לימוד מיוחדות.

 

לפני כשבועיים סייר ראש הממשלה באילת, ואף שוחח עם פליטים ומסתננים בעיר הדרומית. הוא התייחס לבנייה המואצת של גדר הגבול עם מצרים, והסביר כי "יש זרם אדיר של מסתננים לא חוקיים מאפריקה אל הנגב ולערים אחרות. אלה אינם פליטים. בדקנו כמה מהם פליטים ומדובר בפחות מפרומיל. אנחנו חייבים לסגור את הגבול. ההחלטה על כך התקבלה ב-2006. בתחילת 2009 לא נעשה דבר. צריך מכשול פיזי רציני".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רגע לפני המעבר לישראל
צילום: יאיר שגיא, ידיעות אחרונות
מומלצים