שתף קטע נבחר

חייבים להעלות 20 קילו בהריון? 6 מיתוסי תזונה

נשים רבות חושבות שהעובדה שנכנסו להריון מאפשרת להן לחגוג על פיצות ונשנושים, לוותר על פעילות גופנית ועל קפה ולאכול כל היום וכל הלילה (בשביל הצרבת, ברור). איך שומרים על המשקל בהריון? כל האמת מאחורי המיתוסים הנפוצים

איך עוברים הריון בלי להישאר אחרי הלידה עם 20 קילו עודפים? איך נמנעים מזלילות של אמצע הלילה? למה גם בן הזוג פתאום מרגיש כבד ועייף? תקופת ההריון מלווה בחשקים רבים וברצונות בלתי מוסברים של האישה - לאכול מלוח, מתוק או גם וגם.

 

קראו עוד על תזונה בהריון :

 

כדי שלא ימצאו את עצמם שני בני הזוג עם משקל מיותר אחרי הלידה המיוחלת, הגיע הזמן להציג את האמת שמאחורי שישה מיתוסים נפוצים על תזונה בהריון. ונתחיל בזה - לא, את לא באמת צריכה לאכול בשביל שניים:

 

1. "אני אוכלת בשביל שניים"

עלייה במשקל בזמן ההריון היא אגדה אורבנית. גוף האישה אמנם בתהליך צמיחה, אך אין להעלות את צריכת הקלוריות היומית כלל בשליש הראשון, ובטח שלא להכפיל אותה. דווקא בגלל ההריון, חשוב עתה להקפיד באמת על מה שמכניסים לפה, לטובת האם והעובר.

 

בשלושה החודשים הראשונים להריון אין עלייה בתצרוכת האנרגיה של הגוף. אישה בתקופה זו אמורה להמשיך לאכול אותו מספר קלוריות כמו קודם.

 

בשליש השני להריון מומלץ להעלות את מספר הקלוריות בלא יותר מ-300 ליום. העלייה משמעותית להזנת העובר, אך אינה תירוץ לבולמוסי אכילה לא נשלטים. קל לחשוב שהגוף יסלח על קינוחים אינספור, משולשי פיצה רבים ומזון שאינו מכיל ערכים תזונתיים אמיתיים.

 

עדיף לבחון ולבחור היטב את התוספת לתפריט היומי, ולהעדיף פירות ואגוזים שיכולים להיות פתרון מקסים לרגעים קשים.

 

2. נשים משמינות בהריון והגברים נשארים רזים

נשים רבות מעידות כי בני זוגן שלהן מפתחים במהלך ההריון כרס עבה משל עצמם, בגלל הזדהות של הגבר בהריון בתקופת הקינון. נשים עולות בממוצע 15-9 קילו בהריון ומורידות באופן טבעי אחרי הלידה 10-5 קילו. מה המצב אצלכם בבית כרגע?

 

תזונה נכונה ותפריט ביתי מגוון ובריא ימנעו מהאישה להתחיל מנקודת חסר של משקל עודף, ומהגבר לסבול מהשמנת יתר. גברים רבים נוטים להעלות את צריכת הקלוריות היומית במקביל לאישה ההריונית, אך אם היא אינה צריכה לאכול יותר - גם אתה לא. עזור לה ובכך תעזור גם לעצמך.

 

נשנושים וזלילה לתוך הלילה הם פיתויים מיותרים. שמרו על התזונה כפי שהייתה לפני השינוי שחל בחייכם, ומצאו פתרונות "זולים" בקלוריות שיתאימו לשניכם.

 

מומלץ להעלות את מספר הקלוריות בלא יותר מ-300 ליום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מומלץ להעלות את מספר הקלוריות בלא יותר מ-300 ליום(צילום: shutterstock)

 

3. יש להימנע מקפאין בהריון

התפיסה העקרונית היא שיש להימנע מחומרים ממכרים כמו אלכוהול, קפאין, ניקוטין ועוד. מחקרים רבים מהשנים האחרונות הראו כי שתייה מועטה של קפה יכולה להזיק לעובר, כך שנשים רבות מאמינות שיחד עם הסושי עליהן לוותר גם על הקפה ההפוך בבוקר.

 

ההמלצה היא להמשיך ולשתות קפה, אך להפחית כמויות ובעיקר בשליש הראשון של ההריון. אם עד כה שתית חמש כוסות קפה, שתי מעתה אחת או שתיים לכל היותר.

 

4. אסור לאכול כשיש צרבת

הסבתות שלנו מכירות את כל השיטות הטובות להפסיק את הצרבת המציקה בהריון: מאכילת שקדים ועד הימנעות בכלל מאוכל עד יעבור זעם. אבל שיטות הסבתא שנויות במחלוקות ומלאות בעצות שהתאימו יותר לתקופת הצנע.

 

האמת היא שהדרך הפשוטה להימנע מראש מצרבת (ולא, לא מדובר על אכילת כל תכולת המזווה) היא לאכול בכמויות קטנות כדי למנוע עומס על הקיבה, וללעוס היטב ולאט את המזון כדי לסייע לעיכול תקין.

 

אם תקפידי על שני דברים אלו תוכלי למנוע בחילות וצרבות לאורך ההריון כולו.

 

לאכול בכמויות קטנות כדי למנוע עומס על הקיבה (צילום: index open) (צילום: index open)
לאכול בכמויות קטנות כדי למנוע עומס על הקיבה(צילום: index open)

 

5. עולים לפחות 15 קילו בהריון

כבר שמענו מאמא ומבת הדודה ומהחברה שהן עלו 35 קילו, 25 קילו או 15 קילו בהריון. נשים רבות חושבות שתקופת ההריון מחייבת עלייה משמעותית במשקל, אבל ניתן להימנע מכך. ההמלצה הרווחת היא לעלות עד 12 קילו בהריון, בעוד שנשים בעלות עודף משקל מלכתחילה כמעט שאינן צריכות להוסיף לעלות במשקל.

 

יש תקווה: ההריון אינו חייב להיות הרגע שבו את נפרדת מהגוף שלך. בתקופת ההנקה, לעומת זאת, יש הזדמנות מצוינת לירידה משמעותית במשקל, כיוון שהיא תורמת בדרכים שונות לכיווץ האגן, השדיים ולשריפת שומנים מוגברת.

 

6. "זה הזמן לנוח ולא לעשות ספורט"

תודה לכל אותן נשמות טובות שמנסות לחסוך ממך לשרוף קלוריה. פעילות גופנית בהריון תורמת לבריאות שלך, בתנאי שלא קיבלת הנחיה אחרת מהרופא ומדובר בפעילות במינון ובעוצמה סבירים. אף רופא לא ימליץ לך לצלוח את הכנרת, אבל 30 דקות ביום של פעילות מתונה היא דבר רצוי בהחלט.

 

מחקרים מהשנים האחרונות שעסקו בנושא ממליצים על פעילות גופנית מבוקרת בהריון, והוכח שהיא משפרת את מצב הרוח ותורמת לבריאות האישה במצבים שונים, בהם סוכרת הריון.

 

הקפדה על פעילות גופנית קבועה אצל נשים בהריון ממריצה את זרימת הדם לרגליים ותורמת למניעת בצקות ולשריפת קלוריות.

 

מומלץ לבצע את הפעילות עם שעון דופק, כדי לוודא שלא עוברים את ה-150 לכל היותר ולא מאמצים את הגוף יתר על המידה. 

 

אישה בהריון צריכה להמשיך את אותה פעילות שעשתה טרם ההריון. אם לא עשתה שום פעילות, הליכות ברגל בזוג יכולות להיות פתרון לשמירה על הכושר וגם על מערכת היחסים.

 

הכותבת היא מייסדת ומדריכת קבוצות תמיכה "חלי ממן" לאורח חיים בריא.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תזונה נכונה ותפריט ביתי מגוון ובריא ימנעו מהאישה להתחיל מנקודת חסר של משקל עודף
צילום: index open
מומלצים